Ta reda på hur Star Wars IX verkligen skulle bli med den här videon

Colin Trevorrow vs JJ Abrams

Om du gillar filmer och följt Star Wars särskilt noga vet du att innan JJ Abrams tog över Episode IX-projektet var ansvaret i händerna på Colin trevorrow. Denna amerikanska filmregissör och manusförfattare, känd bland annat för Jurassic Park: Jurassic World, valdes för att avsluta en av de viktigaste filmsagaerna, men Trevorrow slutade överge skeppet för påstådda “kreativa skillnader” med Lucasfilm och Disney.

Även om uppenbarligen ingenting annat om det någonsin officiellt har framkommit föreslog rykten att regissören inte var överens om hur Rian Johnson bestämde sig för att stänga karaktären av Luke Skywalker i Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi, en twist som helt avslöjade de kontinuitetsplaner han hade för handlingen i sin sista sträcka.

Star Wars VIII

Den nämnda visionen förblev i själva verket inte bara i vaga löften: strax efter Skywalker-uppkomsten kom till ljus och hälften av planeten bad om chefen för JJ Abrams – åh, se, vilken tillfällighet – Trevorows manus läckt utoch avslöjade därmed den version av berättelsen som han hade utformat och som fick titeln Duel of the Fates.

Nu har texten kommit till liv tack vare fans som älskar vad regissören föreslog och som inte har tvekat att digitalisera manuset animerat så att vi alla kan få en bättre uppfattning om hur avsnitt IX skulle ha varit i händerna på Colin trevorrow.

Star Wars: Episode IX – Duel of the Fates

Den engelska YouTube-kanalen “Mr Sunday Movies”, som ansvarar för att analysera filmer, upptäcka påskägg och visa raderade scener, bland annat innehåll, har beslutat att montera, med hjälp av mjukgöringsteknik, en animerad kortare längd på cirka 5 minuter som återskapar de viktigaste scenerna i den berömda versionen Duel of the Fates som aldrig såg ljuset.

Kylo ren

Han är i en humoristisk ton och hans mål är att göra en snabb genomgång av vad vi har missat på den stora skärmen, men hans kortfilm är mer än tillräckligt för att exempelvis bevisa att Trevorrow inte återupplivade kejsaren Palpatine. Resten av de viktiga karaktärerna hade mer vikt i handlingen, med en Kylon Ren mer huvudperson (och skurk fortfarande), större närvaro av Luke Skywalker (samtal med Kylo Ren), kometer av Yoda och Obi-Ean Kenobi och även återkomsten av Darth Vader.

Det finns också en viktig vridning i vissa relationer: Poe och Rey har en slags affär och, ännu viktigare, den här historien Kylo Ren var ansvarig för att döda Reys föräldrar under Snokes order.. Ren fortsätter att dö i den här versionen och motståndet vinner igen.

Som vi påpekade varar det korta cirka 5 och en halv minut, men YouTube-videon markerar cirka tio. Detta beror på att efter montagen fragment av skapande process det kommer också att tilltala alla animationsälskare och nyfikna på denna typ av visuella tekniker. Som helhet är hela videon väl värt att titta på.

Och du, i vilket syfte stannar du kvar?

Relaterade Artiklar

Back to top button