Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Ta reda på batterinivån på din bärbara dator på några sekunder

Såvida vi inte har en banbrytande bärbar dator utrustad med en modern processor som ståtar med betydande timmars batteritid, är det mycket troligt att vi konsekvent är vaksamma på vår bärbara dators batteristatus. Denna vaksamhet blir absolut nödvändig om vi vill undvika besväret med att bli strandsatta utan tillgång till ett eluttag.

Inom Windows-miljön finns olika energischeman till vårt förfogande, vilket gör att vi kan skräddarsy strömförbrukningen efter vår laptopanvändning. Den här dynamiska anpassningen hjälper till att kringgå omotiverad batteriförbrukning – och säkerställer att vi inte slösar bort batteriresurser genom att använda den bärbara datorns fulla beräkningsförmåga samtidigt som vi ägnar oss åt så grundläggande uppgifter som att surfa på internet eller skriva ett Word-dokument. Genom att optimera processorutnyttjandet till det absolut nödvändiga, reduceras batteriförbrukningen avsevärt, vilket förlänger batteriets totala livslängd.

batterinivå

Även om dessa energiinställningar inte ger oss flexibiliteten att ändra den konventionella grå batteriikonen som visar den aktuella batterinivån, finns det en lösning via tredjepartsprogram. Genom att använda sådana applikationer kan vi sömlöst anpassa den här ikonen för att visa vårt föredragna alternativ – allt från olika bilder förutsatt att de överensstämmer med det erforderliga formatet.

En anmärkningsvärd applikation som underlättar användningen av vilken ikon som helst för att visa batterinivån är Battery Icons. Denna applikation är tillgänglig för free nedladdning, som faller under kategorin gratisprogram. Intresserade användare kan enkelt komma åt applikationen via följande länk.

Hur batteriikoner fungerar

När programmet har laddats ner kommer du att få en uppmaning att ange ett lösenord för att extrahera filen. Som anges på webbplatsen där nedladdningen hämtades är lösenordet “abc123” (utan citattecken). Med filen uppackad, navigera in i katalogen och starta Battery Icons.exe-filen.

Om Windows Smart Screen höjer ett block mot applikationen finns en enkel lösning tillgänglig. Klicka på “Mer information” och godkänn därefter att applikationen körs. Detta är nödvändigt eftersom applikationen saknar virus eller skadlig kod. Varningsmeddelandet uppmanas på grund av de interna ändringar som programmet gör på Windows-ikonerna.

Batteri ikoner

I katalogen som innehåller applikationen finns olika ikoner för att visa olika batterinivåer – full laddning, 75 %, 50 % och 25 %. För att anpassa ikonerna som representerar din bärbara dators batterinivå, gå till programmet genom att högerklicka på dess ikon som finns i aktivitetsfältets högra avsnitt och välj sedan “Inställningar”.

Under programfönstret hittar du en rad ikoner som motsvarar olika batterinivåer på din dator. För att använda en alternativ ikon som du väljer, förutsatt att du har laddat ner eller skapat den på din dator, klicka på “Bläddra” för att välja den och avsluta med att klicka på “Acceptera”. Om standardikonerna inte passar dina önskemål förblir alternativet att ladda ner andra ikoner från internet öppet, vilket ger dig friheten att välja och använda ikoner som passar bättre med din smak.