Ta en titt på Intels Alchemist, maskoten för dess första Arc GPU: er

I sammanhanget: Förra månaden tillkännagav Intel officiellt sitt diskreta grafikkortmärke riktat till konsumenter – Intel Arc. Kodenamnen på de första och framtida hårdvarugenerationerna verkar hämtas direkt från ett D & D -spel, och nu har vi en bättre titt på den officiella maskoten för den första Arc GPU -serien: Alchemist.

I en intervju med HotHardware förklarade Intel Senior Director för grafisk produktmarknadsföring, Martyn Stroeve och Senior Manager Graphics Tech Analysis, Scott Wasson, tankarna bakom varumärket Arc, inklusive inspirationen till dess namn. Stroeve förklarar att termen valdes eftersom den har flera betydelser, inklusive en energiförbindelse mellan två punkter, ett kärl och en historia.

Intels kodnamn för nästa generations Xe-HPG-sortiment kan ha kommit från en RPG: s karaktärsvalskärm: Alchemist, Battlemage, Celestial och Druid. Alkemister, som försökte ändra vanliga metaller till guld, är en vanlig syn i rollspel, liksom druider. Battlemage är under tiden mest känd som en klass i olika Elder Scrolls-spel, och Marvel-fans kommer att känna igen Celestials som de gudliknande varelser som har dykt upp i serierna sedan 1970-talet. De skapade Eternals and the Deviants, som båda visas i den kommande Marvel’s Eternals -filmen.

Välj din Intel -karaktär

Intel hade gett oss en smygtitt på karaktärernas design (ovan) under förra månadens arkitekturdag 2021 -presentationen. I HotHardware -intervjun släppte Stroeve en större bild av Alchemist -maskoten. Han föreslog också att Intel kunde lansera varor som t-shirts med dess Arc-karaktärer. En sådan praxis är vanlig bland många företag; MSI har en rad produkter med sin Dragon Lucky -maskot, inklusive figurer, nyckelringar och hattar.

Intels Arc -linje är en spännande möjlighet för spelare, med den första Alchemist -serien som ryktas vara tillräckligt kraftfull för att konkurrera med RTX 3070 och AMDs Radeon 6800 XT när den lanseras i början av nästa år. Företaget har också sin AI-drivna supersamplingslösning-Xe Super Sampling (XeSS)-för att ta sig an Nvidias DLSS och AMDs FSR, och Arc-drivrutinerna kommer att inkludera inbyggda överklockningsverktyg.

Alla bilder: HotHardware

Relaterade Artiklar

Back to top button