Ta bort skrivskyddat läge i Excel Sheets

0 Shares

Något som vi måste tänka på är att vi här vid många tillfällen arbetar med särskilt känsliga dokument eller kalkylblad. Du måste veta att Excel är ett program som lämpar sig för att arbeta i både hem- och professionella miljöer. Därför kan vi här arbeta med siffror som ingår i vår hembokföring, eller räkenskaperna för ett helt företag.

Ta bort skrivskyddat läge i Excel Sheets

Hur det än må vara vid många tillfällen, som vi säger till dig, vill vi inte att dessa ska ändras, eller ens ses, av någon som inte har tillstånd. Faktiskt, Excel har en skrivskyddad funktion i Excel som hjälper oss i allt detta, något som vi ska försöka lösa nu. För att ge dig en uppfattning om vad vi egentligen pratar om har vi säkert vid något tillfälle fått en Excel-fil från en kontakt via mail.

Men när vi öppnar det inser vi att vi inte kan redigera det på grund av ett konstigt skrivskyddat meddelande. Därför, om vi behöver göra ändringar av något slag av dess innehåll, kommer vi att se att programmet inte tillåter oss. Men vi måste också veta att det finns flera sätt att undvika detta problem, något som vi kommer att prata om senare. Specifikt kommer vi att prata med dig om flera sätt med vilka du kan hoppa över denna begränsning och därmed redigera dem Excel-ark . Till en början tillämpas skrivskyddat läge så att mottagaren bara kan se filen, men utan att göra några ändringar i den.

Använd redigeringsknappen för att hoppa över läsläget

Därför, i det vanliga fallet att vi vill redigera eller göra ändringar i Excel-dokumentet, kan vi göra det, som vi kommer att se nedan. I händelse av att vi vill redigera kalkylblad , till en början är det första vi kommer att göra att öppna det från Microsofts eget program, Excel.

Tja, när det väl har öppnats hittar vi meddelandet som talar om för oss att dokumentet är skrivskyddat eller skyddad vy. Vid denna tidpunkt måste användaren helt enkelt klicka på en knapp som säger Redigera ändå. När detta är gjort kommer användaren att kunna göra ändringar i dokumentet på det sätt som de anser lämpligt. Väldigt enkelt och okomplicerat. Även om detta kanske inte fungerar hela tiden, är det det första du ska prova. Det kanske inte fungerar om det är det Lösenord skyddad.

Redigera todos modos

Spara filen igen

Ett annat intressant sätt att fixa skrivskyddad problemet som vi talar om i dessa rader, är lika enkelt. Det innebär att du sparar filen igen genom att klicka på knappen Spara som. Tänk på att systemet som vi normalt använder när vi sparar en fil från Spara inte är giltigt här. I det här specifika fallet måste vi gå till Arkiv-menyn och välja ovannämnda Spara som.

skyddar som Excel

Då behöver vi bara välja diskens plats där vi vill spara det nya Excel-dokumentet, som faktiskt är detsamma. Därför, som du kan föreställa dig, för att lösa detta problem som vi kommenterar, behöver vi nu bara öppna det just sparade Excel-dokumentet. Därifrån borde vi redan ha möjlighet att redigera den och göra eventuella ändringar. Det är värt att nämna att detta också fungerar om programmet ger oss ett felmeddelande som säger att Excel-filen är blockerad.

Ta bort skrivskyddad rekommendation i Excel

Om vi ​​antar att hela dokumentet är låst och kräver ett lösenord för att låsa upp och redigera det, låt oss se vad vi kan göra. Vid det här laget är det som rekommenderas när vi försöker öppna dokumentet att vi gör det skrivskyddat. Därför öppnar vi den och går till Arkiv-menyn i programmets huvudgränssnitt . Här väljer vi, som vi också sett tidigare, alternativet Spara som, men i det här specifika fallet måste vi klicka på knappen Fler alternativ. Därefter, i det nya fönstret som visas på skärmen, hittar vi posten Verktyg / Allmänna alternativ längst ner i den.

contraseña solo lectura

Därför en annan liten fönster visas där vi ser möjligheten att lägga till ett lösenord. Men det som intresserar oss här för att kunna öppna filen senare är att avmarkera rutan Skrivskyddad rekommenderad.

Checka in eller kolla in ett blad i Excel

En annan sak som vi också bör veta är att det går att skydda ett ark i Excel på ett enkelt sätt och för alla våra jobb. Detta är något vi kan göra bara genom att högerklicka på arknamnet. För er som inte vet, namnet på arket som sådant som vi finns i, vi ser det längst ner i det.

Tja, när du högerklickar på det namnet väljer vi i den sammanhangsberoende menyn som visas Skydda lakan alternativ. Här ser vi också till att lägga till ett åtkomstlösenord till den. Att ha ett skyddat ark i Excel innebär att ingen kommer att kunna redigera dokumentet. Därför måste resten av användarna som vill ändra något, känna till lösenordet innan de kan gå vidare.

proteger hoja Excel

Tvärtom, om det vi vill är att avskydda det, behöver vi bara klicka med höger knapp på samma sida. Sedan väljer vi alternativet Unprotect sheet och lägger till motsvarande Lösenord för att låsa upp den och kunna arbeta med den på ett konventionellt sätt.

0 Shares