Ta bättre skärmdumpar på en Mac med CleanShot X

Vad exakt är denna app

Som vi sa i början, i macOS är det möjligt att ta skärmdumpar utan att installera något tredjepartsprogram. Dessutom kan vi våga säga att för 90 % av användarna är detta inbyggda verktyg mer än tillräckligt och därför kanske applikationer som CleanShot X inte alls är av intresse för dem. Vad den här applikationen gör är att göra förbättrade fångster jämfört med de inhemska , både estetiskt och funktionellt, som vi kommer att se i följande avsnitt av den här artikeln. Det är tillgängligt för alla de Mac-datorer som kan stödja macOS 10.12 Sierra och senare , så utbudet av kompatibel utrustning är mycket brett.

Ta bättre skärmdumpar på en Mac med CleanShot X

Hur mycket kostar det att ladda ner CleanShot X?

Denna applikation har, trots att den ligger utanför App Store, bevisad tillförlitlighet när det gäller integritet och optimering på Mac. Den kan laddas ner från dess officiella hemsida och dess priser är markerade i dollar, så du måste göra omräkningen till euro eller vilken valuta du än använder. Den är uppdelad i flera priser beroende på antalet datorer som du vill installera programmet på:

  • För 1 Mac: $29
  • För 2 Mac: $49
  • För 5 Mac: $119
  • För 10 Mac: $229

Om du behöver installera det på fler än 10 datorer, något som förstås associeras med ett tyg av företagsdatorer, rekommenderas att du kontaktar utvecklarna från kontaktsektionen de erbjuder. Det intressanta med CleanShot X och vad du kan tycka är mest värt är att det är en del av Setapp , en prenumerationstjänst som ger tillgång till hundratals applikationer för Mac, iPhone och iPad. Därför, om du redan gillar den här plattformen eller planerar att prenumerera, kommer du att kunna ladda ner CleanShot X utan att behöva betala individuellt för dess tjänst.

donde ladda ner cleanshot x

Den är på engelska, men den är väldigt intuitiv

Det första du bör veta är att CleanShot X inte har en app med ett gemensamt gränssnitt. Dess verktyg är inbyggda i macOS-menyraden överst på skärmen. Den kan lämnas där så att den alltid är synlig från det ögonblick då Mac-datorn slås på eller, om det inte gör det, öppna den varje gång genom att gå till programlådan, även om den senare inte kommer att ändra utseende eftersom den kommer att integreras i den sektionen tills den stängs igen.

Den är inte översatt till spanska, eftersom den bara är på engelska. Det är dock väldigt lätt att förstå även för den som inte behärskar Shakespeares språk. När vi klickar på den hittar vi de tillgängliga typerna av fångster, samt tillgång till applikationsinställningarna.

cleanshot x interfaz

Typer av skärmdumpar som kan göras

De typer av fångar som denna applikation gör är mycket enkla att förstå och tillämpa, med följande möjligheter:

  • Fånga ett område på skärmen som du kan välja själv.
  • Fånga det föregående området , en mycket användbar funktion om du vill göra olika infångningar av ett element som alltid är placerat på samma plats och med samma dimensioner, och behöver bara lägga det elementet och ta infångningen utan att kontinuerligt behöva välja området.
  • Fånga hela skärmen med vad som skulle vara en komplett skärmdump för livet, som visar alla element som utgör det du ser på skärmen.
  • Fånga en hel sida rullning. Mycket användbart om du vill fånga ett område som innehåller mer utrymme än vad som visas på skärmen och detta är en av de mest framträdande punkterna i applikationen på grund av frånvaron av denna funktion.

cleanshot x capturas

Utöver dessa typer av fångster hittar vi några andra mycket enastående funktioner som t.ex lägga till en timer för att fånga ett område . Som det finns möjlighet till döljer skrivbordsikonerna om du inte vill att de ska synas i inspelningen.

Redigera och exportera infångningen

När du har tagit inspelningen kommer du att se att en liten förhandsgranskning kommer att visas på samma sätt som de infödda, bara att de kommer att finnas i det vänstra hörnet istället för det högra. När du har den placerad där kan du spara den i mappen du har valt för dessa skärmdumpar, kopiera den till urklipp, dela den via AirDrop, e-post eller något annat program som du har installerat och tillåta det.

Nu håller stjärnfunktionen på att redigera, där du hittar en mängd alternativ. Från att klippa den till att kunna ha med vissa element som cirklar, pilar och andra former. Du kan till och med lägga till text och allt detta med en ganska slående estetik utan att försumma allvar. Du kan till och med pixla en del som du inte vill ska synas.

cleanshot x edition

Den spelar även in Mac-skärmen!

Ja, vi vet redan att QuickTime också gör det inbyggt, men det är värt att notera att du från QuickShot X också kan utföra denna skärminspelningsprocess med avancerade funktioner. Från att välja det bestämda området med typer av inspelningar som liknar statiska till att kunna exakt konfigurera ljudingången och mer.

Snabbgenvägar kan ställas in

Även om alla tidigare nämnda funktioner kan göras från programmets kontrollpanel i menyraden, är sanningen att det är bekvämare om en kortkommando används. För att kunna utföra den här typen av fångar med en genväg måste du öppna inställningar och gå till fliken genvägar där du kan välja den kombination du vill ha för var och en av fångstfunktionerna. Vårt råd är att de är så enkla som möjligt så att du kommer ihåg dem och att om du har några tangenter utan funktion (F5, F6 i Magic Keyboard till exempel) utnyttja dem för att kombinera dem med denna applikation.

cleanshot x atajos de teclado

Är den här appen värd det för alla?

Genom den här artikeln har du kunnat se illustrativa skärmdumpar av vad vi kommenterade. Alla har gjorts med den här applikationen och i alla artiklar som skrivits i detta medium av en server sedan en tid tillbaka är de också gjorda med den. Med detta avser vi att illustrera att dess användbarhet kan vara relevant beroende på vilka profiler och är att det i vårt fall är till stor hjälp att kunna göra mer briljanta fångar som du kan hjälpa dig med i våra artiklar. Det är dock förståeligt att inte alla tar så många skärmdumpar regelbundet och därför kan vara perfekt utan denna applikation, speciellt om vi tar hänsyn till att den är betald. Om du hamnar i ett fall som liknar vårt är det verkligen att rekommendera och åtminstone rekommenderar vi att du provar det. Det finns andra lika giltiga alternativ till dessa, även om vi, enligt vår erfarenhet av att använda det i flera år till slut, har stannat kvar hos CleanShot X.

Relaterade Artiklar

Back to top button