Ta bÀttre skÀrmdumpar pÄ en Mac med CleanShot X

0 Shares

Vad exakt Àr denna app

Som vi sa i början, i macOS Àr det möjligt att ta skÀrmdumpar utan att installera nÄgot tredjepartsprogram. Dessutom kan vi vÄga sÀga att för 90 % av anvÀndarna Àr detta inbyggda verktyg mer Àn tillrÀckligt och dÀrför kanske applikationer som CleanShot X inte alls Àr av intresse för dem. Vad den hÀr applikationen gör Àr att göra förbÀttrade fÄngster jÀmfört med de inhemska , bÄde estetiskt och funktionellt, som vi kommer att se i följande avsnitt av den hÀr artikeln. Det Àr tillgÀngligt för alla de Mac-datorer som kan stödja macOS 10.12 Sierra och senare , sÄ utbudet av kompatibel utrustning Àr mycket brett.

Ta bÀttre skÀrmdumpar pÄ en Mac med CleanShot X

Hur mycket kostar det att ladda ner CleanShot X?

Denna applikation har, trots att den ligger utanför App Store, bevisad tillförlitlighet nÀr det gÀller integritet och optimering pÄ Mac. Den kan laddas ner frÄn dess officiella hemsida och dess priser Àr markerade i dollar, sÄ du mÄste göra omrÀkningen till euro eller vilken valuta du Àn anvÀnder. Den Àr uppdelad i flera priser beroende pÄ antalet datorer som du vill installera programmet pÄ:

  • För 1 Mac: $29
  • För 2 Mac: $49
  • För 5 Mac: $119
  • För 10 Mac: $229

Om du behöver installera det pÄ fler Àn 10 datorer, nÄgot som förstÄs associeras med ett tyg av företagsdatorer, rekommenderas att du kontaktar utvecklarna frÄn kontaktsektionen de erbjuder. Det intressanta med CleanShot X och vad du kan tycka Àr mest vÀrt Àr att det Àr en del av Setapp , en prenumerationstjÀnst som ger tillgÄng till hundratals applikationer för Mac, iPhone och iPad. DÀrför, om du redan gillar den hÀr plattformen eller planerar att prenumerera, kommer du att kunna ladda ner CleanShot X utan att behöva betala individuellt för dess tjÀnst.

donde ladda ner cleanshot x

Den Àr pÄ engelska, men den Àr vÀldigt intuitiv

Det första du bör veta Àr att CleanShot X inte har en app med ett gemensamt grÀnssnitt. Dess verktyg Àr inbyggda i macOS-menyraden överst pÄ skÀrmen. Den kan lÀmnas dÀr sÄ att den alltid Àr synlig frÄn det ögonblick dÄ Mac-datorn slÄs pÄ eller, om det inte gör det, öppna den varje gÄng genom att gÄ till programlÄdan, Àven om den senare inte kommer att Àndra utseende eftersom den kommer att integreras i den sektionen tills den stÀngs igen.

Den Àr inte översatt till spanska, eftersom den bara Àr pÄ engelska. Det Àr dock vÀldigt lÀtt att förstÄ Àven för den som inte behÀrskar Shakespeares sprÄk. NÀr vi klickar pÄ den hittar vi de tillgÀngliga typerna av fÄngster, samt tillgÄng till applikationsinstÀllningarna.

cleanshot x interfaz

Typer av skÀrmdumpar som kan göras

De typer av fÄngar som denna applikation gör Àr mycket enkla att förstÄ och tillÀmpa, med följande möjligheter:

  • FĂ„nga ett omrĂ„de pĂ„ skĂ€rmen som du kan vĂ€lja sjĂ€lv.
  • FĂ„nga det föregĂ„ende omrĂ„det , en mycket anvĂ€ndbar funktion om du vill göra olika infĂ„ngningar av ett element som alltid Ă€r placerat pĂ„ samma plats och med samma dimensioner, och behöver bara lĂ€gga det elementet och ta infĂ„ngningen utan att kontinuerligt behöva vĂ€lja omrĂ„det.
  • FĂ„nga hela skĂ€rmen med vad som skulle vara en komplett skĂ€rmdump för livet, som visar alla element som utgör det du ser pĂ„ skĂ€rmen.
  • FĂ„nga en hel sida rullning. Mycket anvĂ€ndbart om du vill fĂ„nga ett omrĂ„de som innehĂ„ller mer utrymme Ă€n vad som visas pĂ„ skĂ€rmen och detta Ă€r en av de mest framtrĂ€dande punkterna i applikationen pĂ„ grund av frĂ„nvaron av denna funktion.

cleanshot x capturas

Utöver dessa typer av fÄngster hittar vi nÄgra andra mycket enastÄende funktioner som t.ex lÀgga till en timer för att fÄnga ett omrÄde . Som det finns möjlighet till döljer skrivbordsikonerna om du inte vill att de ska synas i inspelningen.

Redigera och exportera infÄngningen

NÀr du har tagit inspelningen kommer du att se att en liten förhandsgranskning kommer att visas pÄ samma sÀtt som de infödda, bara att de kommer att finnas i det vÀnstra hörnet istÀllet för det högra. NÀr du har den placerad dÀr kan du spara den i mappen du har valt för dessa skÀrmdumpar, kopiera den till urklipp, dela den via AirDrop, e-post eller nÄgot annat program som du har installerat och tillÄta det.

Nu hÄller stjÀrnfunktionen pÄ att redigera, dÀr du hittar en mÀngd alternativ. FrÄn att klippa den till att kunna ha med vissa element som cirklar, pilar och andra former. Du kan till och med lÀgga till text och allt detta med en ganska slÄende estetik utan att försumma allvar. Du kan till och med pixla en del som du inte vill ska synas.

cleanshot x edition

Den spelar Àven in Mac-skÀrmen!

Ja, vi vet redan att QuickTime ocksÄ gör det inbyggt, men det Àr vÀrt att notera att du frÄn QuickShot X ocksÄ kan utföra denna skÀrminspelningsprocess med avancerade funktioner. FrÄn att vÀlja det bestÀmda omrÄdet med typer av inspelningar som liknar statiska till att kunna exakt konfigurera ljudingÄngen och mer.

SnabbgenvÀgar kan stÀllas in

Även om alla tidigare nĂ€mnda funktioner kan göras frĂ„n programmets kontrollpanel i menyraden, Ă€r sanningen att det Ă€r bekvĂ€mare om en kortkommando anvĂ€nds. För att kunna utföra den hĂ€r typen av fĂ„ngar med en genvĂ€g mĂ„ste du öppna instĂ€llningar och gĂ„ till fliken genvĂ€gar dĂ€r du kan vĂ€lja den kombination du vill ha för var och en av fĂ„ngstfunktionerna. VĂ„rt rĂ„d Ă€r att de Ă€r sĂ„ enkla som möjligt sĂ„ att du kommer ihĂ„g dem och att om du har nĂ„gra tangenter utan funktion (F5, F6 i Magic Keyboard till exempel) utnyttja dem för att kombinera dem med denna applikation.

cleanshot x atajos de teclado

Är den hĂ€r appen vĂ€rd det för alla?

Genom den hÀr artikeln har du kunnat se illustrativa skÀrmdumpar av vad vi kommenterade. Alla har gjorts med den hÀr applikationen och i alla artiklar som skrivits i detta medium av en server sedan en tid tillbaka Àr de ocksÄ gjorda med den. Med detta avser vi att illustrera att dess anvÀndbarhet kan vara relevant beroende pÄ vilka profiler och Àr att det i vÄrt fall Àr till stor hjÀlp att kunna göra mer briljanta fÄngar som du kan hjÀlpa dig med i vÄra artiklar. Det Àr dock förstÄeligt att inte alla tar sÄ mÄnga skÀrmdumpar regelbundet och dÀrför kan vara perfekt utan denna applikation, speciellt om vi tar hÀnsyn till att den Àr betald. Om du hamnar i ett fall som liknar vÄrt Àr det verkligen att rekommendera och Ätminstone rekommenderar vi att du provar det. Det finns andra lika giltiga alternativ till dessa, Àven om vi, enligt vÄr erfarenhet av att anvÀnda det i flera Är till slut, har stannat kvar hos CleanShot X.

0 Shares