Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

T-Mobile Sekretessinställningar: Hur man anpassar för säkerhet

Om du är en T-Mobile-kund kanske du undrar hur du anpassar dina sekretessinställningar för bättre säkerhet. Med så mycket personlig information lagrad online är det viktigt att vidta åtgärder för att skydda dig mot potentiella dataintrång. Lyckligtvis tillhandahåller T-Mobile en Privacy Dashboard som låter dig hantera dina integritets- och marknadsföringspreferenser.

Genom att logga in på ditt T-Mobile-konto kan du komma åt sekretesspanelen och granska dina sekretessinställningar.

Därifrån kan du hantera dina preferenser för marknadsföringskommunikation, meddelanden och inställningar för annonsering och analys. Du kan också begära att få korrigera eller radera eventuella personuppgifter som är felaktiga eller inaktuella.

T-Mobile tar din integritet på allvar och är engagerad i att hantera dina personuppgifter eftertänksamt och ansvarsfullt.

Med Privacy Dashboard har du möjlighet att anpassa dina inställningar och kontrollera hur din data används. I nästa avsnitt kommer vi att titta närmare på hur du kommer åt och använder sekretesspanelen för att säkerställa att din information är säker.

Förstå T-Mobiles sekretessinställningar

Sekretessinställningar är en viktig funktion för alla onlinetjänster, och T-Mobile är inget undantag.

Dessa inställningar låter dig anpassa hur din data samlas in, används och delas av T-Mobile. I det här avsnittet kommer vi att förklara vad sekretessinställningar är och hur de kan påverka din säkerhet.

Vilka är T-Mobiles sekretessinställningar?

Sekretessinställningar är kontrollerna som du kan använda för att hantera hur din data samlas in, används och delas av T-Mobile.

Dessa inställningar låter dig välja vilken data T-Mobile samlar in, hur de använder den och vem de delar den med. Du kan komma åt dina sekretessinställningar genom att logga in på ditt T-Mobile-konto och gå till Privacy Dashboard.

Privacy Dashboard låter dig hantera dina integritets- och marknadsföringsinställningar på T-Mobile. Den ger dig en rundtur som hjälper dig att förstå hur du använder instrumentpanelen.

Du kan hantera dina preferenser för marknadsföringskommunikation, aviseringar och annonsering och analyser. Du kan också skicka en begäran om att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter som T-Mobile har samlat in om dig.

Hur de påverkar din säkerhet

Sekretessinställningar kan påverka din säkerhet på flera sätt. Genom att anpassa dina sekretessinställningar kan du minska mängden data som T-Mobile samlar in om dig, vilket kan hjälpa till att skydda din integritet.

Du kan också välja att inte dela din platsdata, vilket kan hjälpa till att förhindra att andra spårar dina rörelser.

Genom att hantera dina preferenser för marknadsföringskommunikation kan du dessutom minska antalet annonser som du ser på T-Mobile. Detta kan hjälpa till att förhindra att skadliga annonser visas på din enhet, som kan innehålla skadlig programvara eller annat skadligt innehåll.

Så här kommer du åt T-Mobiles sekretessinställningar

För att komma åt T-Mobiles sekretessinställningar, logga in på ditt T-Mobile-konto på deras webbplats, klicka på ditt namn eller profilbild, välj “Sekretesscenter” och klicka sedan på “Kontrollera dina data” i Sekretesscenter för att komma åt Sekretessinstrumentpanel.

För att anpassa dina T-Mobiles sekretessinställningar måste du komma åt Sekretessöversikten. Här är stegen för att komma åt den:

 1. Logga in på ditt T-Mobile-konto på T-Mobiles webbplats.
 2. Klicka på ditt namn eller profilbild i det övre högra hörnet på sidan.
 3. Välj “Sekretesscenter” från rullgardinsmenyn.
 4. På sidan Sekretesscenter klickar du på “Kontrollera dina data” för att komma åt sekretessöversikten.

När du väl är på sekretessöversikten kan du anpassa dina sekretess- och säkerhetsinställningar. Du kan hantera dina preferenser för marknadsföringskommunikation, aviseringar och annonserings- och analysinställningar.

Privacy Dashboard låter dig också se och hantera dina personuppgifter. Du kan se vilken data T-Mobile samlar in och hur den används. Du kan också begära tillgång till dina personuppgifter och begära att de raderas.

T-Mobile tar din integritet på allvar och ger dig verktygen för att hantera dina sekretessinställningar. Genom att öppna sekretesspanelen kan du anpassa dina inställningar för att säkerställa att dina personuppgifter är skyddade.

Anpassa T-Mobiles sekretessinställningar

När det kommer till dina T-Mobiles sekretessinställningar finns det några saker du kan göra för att anpassa dem för säkerheten. Här är några av de viktigaste stegen du kan ta:

1. Justera platsinställningar

T-Mobile samlar in platsdata från din enhet för att förse dig med tjänster som E911 och för att förbättra nätverkets prestanda. Men du kanske vill justera dina platsinställningar för att skydda din integritet.

Justera T-Mobiles sekretessinställningar för plats:

 1. Öppna enhetens inställningar.
 2. Hitta platsinställningarna.
 3. Du kan antingen stänga av platstjänster helt eller anpassa dem för specifika appar enligt dina preferenser.

2. Hantera appbehörigheter

Ett annat sätt att anpassa dina T-Mobiles sekretessinställningar är genom att hantera appbehörigheter. När du installerar en app kan den begära åtkomst till saker som din kamera eller mikrofon. Du kan välja att bevilja eller neka dessa behörigheter.

Hantera T-Mobiles appbehörigheter:

 1. Öppna enhetens inställningar.
 2. Hitta avsnittet om appbehörigheter.
 3. Granska appbehörigheter för att se vilka funktioner appar har åtkomst till.
 4. Justera behörigheter genom att bevilja eller neka åtkomst efter behov.

För att hantera appbehörigheter, gå till enhetens inställningar och hitta appbehörigheterna. Därifrån kan du se vilka appar som har tillgång till vilka funktioner och justera dem efter behov.

3. Ställa in tvåfaktorsautentisering

Tvåfaktorsautentisering (2FA) lägger till ett extra lager av säkerhet till ditt T-Mobile-konto. Med 2FA aktiverat måste du ange en kod utöver ditt lösenord för att komma åt ditt konto.

För att ställa in 2FA, logga in på ditt T-Mobile-konto och gå till säkerhetsinställningarna. Därifrån kan du aktivera 2FA och välja om du vill ta emot koder via sms eller via en autentiseringsapp.

Ställa in tvåfaktorsautentisering:

 1. Logga in på ditt T-Mobile-konto.
 2. Navigera till säkerhetsinställningar.
 3. Aktivera tvåfaktorsautentisering (2FA).
 4. Välj din föredragna metod för att ta emot koder (sms eller autentiseringsapp).

Genom att justera dina platsinställningar, hantera appbehörigheter och ställa in tvåfaktorsautentisering kan du anpassa dina T-Mobiles sekretessinställningar för större säkerhet.

Underhålla dina sekretessinställningar

Att underhålla dina sekretessinställningar är avgörande för att säkerställa säkerheten för din personliga information. T-Mobile tillhandahåller olika verktyg och alternativ som hjälper dig att anpassa dina sekretessinställningar enligt dina preferenser. Här är några tips som hjälper dig att behålla dina sekretessinställningar:

1. Regelbundet uppdatera dina inställningar

Det är viktigt att regelbundet kontrollera och uppdatera dina sekretessinställningar för att säkerställa att de är uppdaterade och anpassade till dina sekretessinställningar. T-Mobile tillhandahåller en Privacy Dashboard som låter dig hantera dina sekretessinställningar enkelt. Du kan komma åt Privacy Dashboard genom att logga in på ditt T-Mobile-konto. Därifrån kan du anpassa dina sekretessinställningar, hantera dina preferenser för marknadsföringskommunikation och styra annonsering och analyser.

2. Förstå sekretessuppdateringar

T-Mobile har åtagit sig att tillhandahålla transparens och utbildning om deras sekretesspraxis. De uppdaterar regelbundet sina sekretesspolicyer och meddelar kunder om eventuella ändringar. Det är viktigt att läsa och förstå dessa uppdateringar för att säkerställa att du är medveten om eventuella ändringar som kan påverka dina sekretessinställningar.

T-Mobile tillhandahåller också en FAQ om sekretess som svarar på vanliga frågor om sekretess. Du kan hitta information om personuppgifter, dataförfrågningar och mer. Det är viktigt att hålla sig informerad om dina integritetsrättigheter och alternativ.

Hur man anpassar T-Mobiles sekretessinställningar i iPhone

T-Mobile erbjuder flera sekretessinställningar som du kan anpassa för att förbättra din säkerhet och integritet. Här är några steg att följa för att anpassa dina T-Mobiles sekretessinställningar på en iPhone:

 1. Öppna appen Inställningar på din iPhone.
 2. Rulla ned och tryck på “T-Mobile” från listan över appar.
 3. Klicka på “Sekretess och aviseringar” för att komma åt sekretessinställningarna.
 4. Härifrån kan du hantera dina preferenser för marknadsföringskommunikation, aviseringar och inställningar för reklam och analys.

Marknadskommunikationspreferenser

Om du vill sluta ta emot marknadsföringsmeddelanden från T-Mobile kan du hantera dina preferenser för marknadsföringskommunikation. Att göra detta:

 1. Tryck på “Hantera inställningar för marknadsföringskommunikation.”
 2. Stäng av reglaget bredvid den typ av marknadsföringsmeddelanden du vill sluta ta emot.

Aviseringar

Du kan anpassa dina aviseringsinställningar för att styra vilka aviseringar du får från T-Mobile. Att göra detta:

 1. Tryck på “Hantera aviseringar.”
 2. Stäng av reglaget bredvid typen av avisering du vill stänga av.

Annonsering och analys

Du kan styra hur T-Mobile samlar in och använder din data för reklam- och analysändamål. Att göra detta:

 1. Tryck på “Hantera annonsering och analys.”
 2. Stäng av reglaget bredvid “Anpassade annonser”.
 3. Stäng av reglaget bredvid “Analytics”.

Genom att följa dessa steg kan du anpassa dina T-Mobiles sekretessinställningar på din iPhone för att förbättra din säkerhet och integritet.

Så här anpassar du T-Mobiles sekretessinställningar i Android

Att anpassa dina T-Mobiles sekretessinställningar i Android är en enkel process som kan hjälpa dig att skydda dina personuppgifter. Här är stegen att följa:

 1. Öppna T-Mobile-appen på din Android-enhet.
 2. Klicka på fliken “Konto” längst ner på skärmen.
 3. Tryck på “Profil och inställningar”.
 4. Rulla ner till avsnittet “Sekretess och aviseringar” och tryck på det.
 5. Här kan du anpassa dina sekretessinställningar för olika T-Mobile-produkter, inklusive e-post, SMS och samtalsinställningar. Du kan också välja bort marknadskommunikation om du väljer det.
 6. Om du vill kontrollera dina personliga uppgifter kan du också utforska alternativen för din begäran om personuppgifter genom att besöka instrumentpanelen för T-Mobile Privacy Center.

Genom att anpassa dina T-Mobiles sekretessinställningar kan du kontrollera vem som har tillgång till din personliga information och skydda dig mot potentiella dataintrång. Det är viktigt att regelbundet granska och uppdatera dina sekretessinställningar för att säkerställa att dina personuppgifter är säkra.

Hur stoppar jag T-Mobile från att spåra min telefon?

För att stoppa T-Mobile från att spåra din telefon, besök T-Mobiles sekretesscenter eller inaktivera platsspårning i telefonens inställningar under “Systemtjänster”. Kom ihåg att vissa appar fortfarande kan spåra din plats.

T-Mobile samlar in data från din telefon som standard, men du kan vidta åtgärder för att stoppa den från att göra det. Här är några alternativ:

Alternativ 1: Använd T-Mobiles sekretessinställningar

T-Mobile erbjuder ett sekretesscenter där du kan kontrollera dina personuppgifter och begära alternativ. Du kan komma åt detta center genom att besöka T-Mobile Privacy Center hemsida.

Därifrån kan du utforska alternativen för din begäran om personuppgifter, inklusive möjligheten att komma åt, radera och korrigera personlig information som T-Mobile har samlat in om dig.

Alternativ 2: Stäng av T-Mobiles standardspårning

För att hindra T-Mobile från att samla in din data måste du stänga av en inställning på din telefon. Det är dock inte lätt att hitta. Här är hur:

 1. Gå till telefonens Inställningar-app.
 2. Tryck på “Sekretess”.
 3. Rulla ned tills du ser “Platstjänster”.
 4. Tryck på “Platstjänster”.
 5. Rulla ned tills du ser “Systemtjänster”.
 6. Klicka på “Systemtjänster”.
 7. Rulla ned tills du ser “Betydande platser.”
 8. Stäng av “Betydande platser.”

Detta kommer att stänga av T-Mobiles standardspårning på din telefon. Kom dock ihåg att vissa appar fortfarande kan spåra din plats även om den här inställningen är avstängd.

Alternativ 3: Kontakta T-Mobiles kundsupport

Om du har problem med att stänga av T-Mobiles standardspårning eller har andra integritetsproblem kan du kontakta T-Mobiles kundsupport. Du kan antingen ringa 611 på din T-Mobile-enhet för att bli ansluten till en agent, eller ringa det officiella T-Mobiles kundsupportnummer.

Genom att vidta dessa steg kan du anpassa dina T-Mobiles sekretessinställningar för större säkerhet och kontroll över dina personuppgifter.

Vanliga frågor

Hur kommer jag åt T-Mobile Privacy Dashboard?

För att komma åt T-Mobile Privacy Dashboard måste du logga in på ditt T-Mobile-konto. När du är inloggad kan du hantera dina integritets- och marknadsföringspreferenser, samt se och kontrollera den data som T-Mobile samlar in om dig.

Hur kan jag anpassa mina säkerhetsinställningar för T-Mobile?

Du kan anpassa dina T-Mobile-säkerhetsinställningar genom att logga in på ditt konto och öppna sekretesspanelen. Därifrån kan du hantera dina integritets- och marknadsföringspreferenser, samt kontrollera vilken data T-Mobile samlar in om dig.

Vad är T-Mobile Protection-funktionen och hur fungerar den?

T-Mobile Protection-funktionen är en säkerhetsfunktion som hjälper till att skydda din enhet från skadlig programvara, nätfiske och andra onlinehot. Det fungerar genom att skanna din enhet efter potentiella hot och blockera dem innan de kan skada din enhet eller stjäla din personliga information.

Hur begränsar jag dataanvändningen på mitt T-Mobile-konto?

För att begränsa dataanvändningen på ditt T-Mobile-konto kan du logga in på ditt konto och få tillgång till sekretesspanelen. Därifrån kan du hantera dina integritets- och marknadsföringspreferenser, samt kontrollera vilken data T-Mobile samlar in om dig.

Kan jag ändra mitt nummerpresentationsnamn med T-Mobile?

Ja, du kan ändra ditt nummerpresentationsnamn med T-Mobile. För att göra det, logga in på ditt konto och öppna sekretesspanelen. Därifrån kan du hantera dina integritets- och marknadsföringspreferenser, samt kontrollera vilken data T-Mobile samlar in om dig.

Finns det en T-Mobile föräldrakontroll-app tillgänglig?

Ja, T-Mobile erbjuder en föräldrakontrollapp som heter FamilyMode. Det låter föräldrar hantera sina barns enhetsanvändning, sätta gränser för skärmtid och filtrera innehåll.

Kan jag stänga av data på mitt barns telefon T-Mobile?

Ja, du kan stänga av data på ditt barns telefon med T-Mobile. Du kan göra detta genom att logga in på ditt konto och komma åt sekretesspanelen. Därifrån kan du hantera dina integritets- och marknadsföringspreferenser, samt kontrollera vilken data T-Mobile samlar in om dig.

Spårar T-Mobile internethistorik?

T-Mobile samlar in data om din internetanvändning för att förbättra din upplevelse av deras tjänster. De uppger dock att de inte säljer dina personuppgifter till tredje part och att de vidtar åtgärder för att skydda dina uppgifter. Du kan hantera dina integritets- och marknadsföringspreferenser, samt kontrollera vilken data T-Mobile samlar in om dig genom att gå till Privacy Dashboard.