Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

T-Mobile Preferred Network Settings: Optimera din hastighet nu

Om du är en T-Mobile-kund letar du förmodligen alltid efter sätt att optimera din nätverkshastighet. När allt kommer omkring vill du se till att du får ut det mesta av din mobildataplan. Ett sätt att göra detta är genom att justera dina nätverksinställningar till T-Mobiles föredragna inställningar för optimal hastighet.

T-Mobile erbjuder en mängd olika nätverksinställningar som kan hjälpa dig att förbättra din datahastighet. Du kan till exempel justera ditt nätverksläge till LTE för att säkerställa att du använder det snabbaste tillgängliga nätverket. Du kan också aktivera VoLTE-samtal för att dra fördel av högkvalitativa röstsamtal över LTE-nätverket. Genom att justera dessa inställningar kan du hjälpa till att säkerställa att du får bästa möjliga hastighet och prestanda från ditt T-Mobile-nätverk.

Naturligtvis är det viktigt att notera att din nätverkshastighet också kan påverkas av en mängd andra faktorer, som din plats, enheten du använder och antalet personer som använder nätverket i ditt område. Dock, genom att justera dina nätverksinställningar till T-Mobiles föredragna inställningar för optimal hastighet, kan du hjälpa till att säkerställa att du gör allt du kan för att få bästa möjliga prestanda från din mobildataplan.

I det här blogginlägget guidar vi dig genom stegen för att optimera dina nätverksinställningar och få snabbast möjliga hastigheter på din T-Mobile-enhet.

Oavsett om du strömmar videor, surfar på webben eller bara försöker få lite arbete gjort, hjälper dessa tips dig att få ut det mesta av ditt T-Mobile-nätverk. Så låt oss börja!

Förstå T-Mobile Network

För att få den bästa optimala hastigheten på din T-Mobile-enhet är det viktigt att förstå hur T-Mobiles nätverk fungerar. T-Mobile använder en kombination av 5G-, 4G LTE- och 3G-tekniker för att leverera snabba och pålitliga datahastigheter till sina kunder.

När det kommer till T-Mobiles nätverk finns det några saker du bör tänka på. För det första kan T-Mobiles nätverkstäckning variera beroende på var du befinner dig. Det är viktigt att kolla T-Mobiles täckningskarta för att säkerställa att du befinner dig i ett område med bra täckning.

För det andra använder T-Mobiles nätverk olika frekvenser för olika teknologier. T-Mobiles 5G-nätverk fungerar till exempel på en högre frekvens än dess 4G LTE-nätverk. Det betyder att du kan uppleva högre hastigheter på 5G i områden där det är tillgängligt.

För det tredje stöder T-Mobiles nätverk Voice over LTE (VoLTE)-teknik, vilket gör att du kan ringa röstsamtal över T-Mobiles 4G LTE-nätverk. Detta kan förbättra samtalskvaliteten och minska samtalsuppkopplingstider.

För det fjärde stöder T-Mobiles nätverk Wi-Fi Calling, vilket gör att du kan ringa och ta emot samtal över ett Wi-Fi-nätverk. Detta kan vara användbart i områden där mobiltäckningen är svag men Wi-Fi-täckningen är stark.

Slutligen stöder T-Mobiles nätverk olika nätverkslägen, inklusive LTE, 5G och 3G. Som standard kan din enhet vara inställd för att använda LTE eller 5G. Men i vissa fall kan byte till 3G ge bättre täckning i områden med svaga cellulära signaler.

Föredragna T-Mobile nätverkstyper

Att välja rätt nätverkstyp på din T-Mobile-enhet kan hjälpa dig att få bästa möjliga hastighet och täckning. Här är de tre huvudsakliga nätverkstyperna som T-Mobile erbjuder och vad de betyder:

 • 5G: Detta är den nyaste och snabbaste nätverkstypen som finns på T-Mobile. Den erbjuder snabbare hastigheter och lägre latens än 4G LTE. 5G-täckningen är dock fortfarande begränsad i vissa områden, så du kanske inte kan använda den överallt.
 • 4G LTE: Detta är den vanligaste nätverkstypen på T-Mobile. Den erbjuder snabba hastigheter och bra täckning i de flesta områden. Om du inte har 5G-täckning i ditt område är 4G LTE det näst bästa alternativet.
 • 3G/2G: Det här är äldre nätverkstyper som är långsammare och har mindre täckning än 4G LTE och 5G. Men om du befinner dig i ett område med svag signal kan 3G eller 2G vara ditt enda alternativ.

Följ dessa steg för att välja önskad nätverkstyp på din T-Mobile-enhet:

 1. Svep uppåt på startskärmen och välj sedan Inställningar.
 2. Välj Mobilt nätverk > T-Mobile.
 3. Välj SIM-information och inställningar > Önskad nätverkstyp.
 4. Välj den nätverkstyp du vill använda.

Tänk på att inte alla enheter stöder alla nätverkstyper. Om din enhet till exempel inte stöder 5G kommer du inte att kunna använda den även om den är tillgänglig i ditt område. Dessutom kan vissa planer ha begränsningar för vilka nätverkstyper du kan använda. Kontrollera med T-Mobiles support om du är osäker på vilka nätverkstyper som är tillgängliga för dig.

Sammantaget kan valet av rätt nätverkstyp hjälpa dig att få bästa möjliga hastighet och täckning på din T-Mobile-enhet. Om du befinner dig i ett område med bra 5G-täckning är det det bästa alternativet. Annars är 4G LTE ett pålitligt val, och 3G/2G kan användas som reserv i områden med svaga signaler.

Konfigurera din T-Mobile nätverksenhet för optimal hastighet

För att säkerställa att du får bästa möjliga hastighet från din T-Mobile nätverksenhet är det viktigt att ställa in den på rätt sätt. Här är stegen du behöver följa:

1. Kontrollera enhetskompatibilitet

Innan du börjar, se till att din enhet är kompatibel med T-Mobiles nätverk. Du kan kontrollera detta genom att besöka T-Mobiles webbplats och ange ditt postnummer. Detta kommer att visa dig täckningen i ditt område och om din enhet är kompatibel.

2. Hitta nätverksinställningar

När du har bekräftat att din enhet är kompatibel måste du hitta nätverksinställningarna. Dessa kan vanligtvis hittas i inställningsmenyn på din enhet. Leta efter alternativ som “Mobilnätverk” eller “Mobildata”.

3. Välj önskat nätverk

I nätverksinställningarna måste du välja önskat nätverk. Detta kommer att variera beroende på din enhet och plats, men du bör välja det alternativ som erbjuder den bästa hastigheten och täckningen i ditt område. Alternativen kan inkludera 5G, 4G LTE eller 3G.

Det är också viktigt att se till att din enhet är inställd på att använda T-Mobile-nätverket istället för att roaming på ett annat nätverk. Detta kan vanligtvis hittas i samma nätverksinställningsmeny.

Genom att följa dessa steg kan du säkerställa att din T-Mobile nätverksenhet är inställd för optimal hastighet och täckning. Om du har några problem eller frågor kan du kontakta T-Mobiles support för ytterligare hjälp.

Metoder för att förbättra T-Mobiles nätverkshastighet

För att förbättra T-Mobiles nätverkshastighet, överväg att aktivera Wi-Fi-samtal och optimera dataanvändningen genom att övervaka datahungriga appar och inaktivera bakgrundsuppdatering.

Om du vill förbättra din T-Mobile-nätverkshastighet finns det några saker du kan göra för att optimera din upplevelse. Genom att följa dessa tips kan du se till att du får ut det mesta av din T-Mobile-tjänst.

1. Använda Wi-Fi-samtal

Ett sätt att förbättra din T-Mobile-nätverkshastighet är att dra fördel av Wi-Fi-samtal. Med Wi-Fi-samtal kan du ringa och skicka texter via Wi-Fi, istället för att bara lita på ditt mobilnät. Detta kan vara särskilt användbart om du befinner dig i ett område med dålig mobiltäckning, men har tillgång till en stark Wi-Fi-signal. För att aktivera Wi-Fi-samtal på din T-Mobile-enhet, gå helt enkelt till enhetens inställningar och aktivera Wi-Fi-samtal.

2. Optimera dataanvändning

Ett annat sätt att förbättra din T-Mobile-nätverkshastighet är genom att optimera din dataanvändning. Ett sätt att göra detta är att använda en dataanvändningsspårare för att övervaka din dataanvändning och identifiera appar eller aktiviteter som använder mycket data. Du kan sedan anpassa din användning därefter för att minska belastningen på ditt nätverk och förbättra din totala hastighet.

Ett annat sätt att optimera din dataanvändning är genom att inaktivera uppdatering av bakgrundsappar. Den här funktionen tillåter appar att uppdatera sitt innehåll i bakgrunden, även när du inte aktivt använder dem.

Även om detta kan vara användbart för vissa appar, kan det också använda upp mycket data och sakta ner din nätverkshastighet. För att inaktivera uppdatering av bakgrundsappar, gå helt enkelt till enhetens inställningar och inaktivera funktionen för appar som du inte behöver uppdatera i bakgrunden.

3. Håll dig uppdaterad

Slutligen är det viktigt att hålla sig uppdaterad om de senaste nätverksinställningarna och uppdateringarna från T-Mobile. Detta kan inkludera saker som firmwareuppdateringar för din enhet, såväl som uppdateringar av T-Mobiles nätverksinställningar och protokoll. Genom att hålla dig uppdaterad kan du säkerställa att du får bästa möjliga nätverkshastighet och prestanda från din T-Mobile-tjänst.

Vad är T-Mobile Preferred Network ID

När det gäller att få den bästa hastigheten och täckningen på din T-Mobile-enhet är det viktigt att förstå PNID (Preferred Network ID). PNID är en unik identifierare som hjälper din enhet att ansluta till det bästa tillgängliga nätverket i ditt område.

T-Mobile har flera olika PNID, som var och en motsvarar en annan nätverksteknik. Det finns till exempel PNID för 2G-, 3G-, 4G- och 5G-nätverk. När din enhet ansluter till T-Mobile-nätverket använder den PNID för att avgöra vilken nätverksteknik som ska användas.

Som standard är T-Mobile-enheter inställda på att automatiskt välja bästa tillgängliga PNID. Men du kan också manuellt välja ett specifikt PNID om du vill prioritera hastighet eller täckning framför andra faktorer.

Om du upplever låga hastigheter eller dålig täckning på din T-Mobile-enhet kan det vara värt att kontrollera dina PNID-inställningar. Du kan vanligtvis hitta dessa inställningar i avsnittet “Mobila nätverk” eller “Mobilnätverk” i enhetens inställningar.

Det är värt att notera att manuellt val av ett specifikt PNID kanske inte alltid ger bättre prestanda. I vissa fall kan det automatiska PNID-valet vara mer effektivt för att balansera hastighet och täckning.

Sammantaget kan en förståelse för T-Mobile Preferred Network ID hjälpa dig att få ut det mesta av din enhets nätverksanslutning. Genom att hålla ett öga på dina PNID-inställningar och experimentera med olika alternativ kan du hitta den bästa balansen mellan hastighet och täckning för dina behov.

Vilka är de rekommenderade T-Mobile APN-inställningarna för 4G?

För att få den bästa optimala hastigheten på ditt T-Mobile-nätverk rekommenderar vi att du använder rätt åtkomstpunktsnamn (APN) inställningar. APN-inställningar används för att ansluta din enhet till internet via ett mobilt datanätverk.

Här är de rekommenderade T-Mobile APN-inställningarna för 4G:

Fält Miljö
namn T-Mobile
APN fast.t-mobile.com
Ombud Inte inställd
Hamn Inte inställd
Användarnamn Inte inställd
Lösenord Inte inställd
Server Inte inställd
MMSC http://mms.msg.eng.t-mobile.com/mms/wapenc
MMS proxy Inte inställd
MMS-port Inte inställd
MCC 310
MNC 260
Autentiseringstyp Inte inställd
APN-typ default, supl, mms

Rekommenderade T-Mobile APN-inställningar för 4G

Följ dessa steg för att ställa in APN-inställningarna på din enhet:

 1. Gå till enhetens inställningar.
 2. Tryck på “Mobila nätverk” eller “Mobilnätverk”.
 3. Klicka på “Access Point Names”.
 4. Tryck på “+”-symbolen för att lägga till ett nytt APN.
 5. Ange ovanstående inställningar i motsvarande fält.
 6. Spara APN-inställningarna och välj det som standard APN.

Det är viktigt att notera att vissa enheter kan ha andra inställningar eller alternativ för att komma åt APN-inställningar. Om du har problem med att ställa in APN, kontakta T-Mobiles kundtjänst för hjälp.

Att använda rätt APN-inställningar kan bidra till att förbättra din nätverkshastighet och anslutning på T-Mobile-nätverket. Tänk på att andra faktorer som nätverksstockning, signalstyrka och enhetskompatibilitet också kan påverka din nätverksprestanda.

Rekommenderad önskad nätverkstyp för T-Mobile 5G

För optimal T-Mobile 5G-hastighet, ställ in din föredragna nätverkstyp till “5G/LTE/3G/2G (automatisk anslutning)” och se till att din enhet stöder det valda läget (SA eller NSA). Aktivera LTE/VoLTE och håll din enhet uppdaterad för den bästa upplevelsen.

När det kommer till T-Mobiles 5G-nätverk kan den föredragna nätverkstypen påverka hastigheten och tillförlitligheten för din anslutning.

Här är några rekommenderade inställningar för att säkerställa att du får den bästa optimala hastigheten:

Önskad nätverkstyp

För T-Mobile 5G bör den föredragna nätverkstypen ställas in på “5G/LTE/3G/2G (automatisk anslutning)”. Med den här inställningen kan din enhet automatiskt växla mellan 5G, LTE, 3G och 2G beroende på nätverkets tillgänglighet och signalstyrka.

5G fristående vs icke-fristående

T-Mobiles 5G-nätverk är tillgängligt i både fristående (SA) och icke-fristående (NSA) lägen. SA 5G är ett helt oberoende nätverk som erbjuder snabbare hastigheter och lägre latens, medan NSA 5G förlitar sig på LTE-infrastruktur för vissa av sina funktioner.

För att dra nytta av SA 5G behöver du en enhet som stöder det och den föredragna nätverkstypen bör vara inställd på “5G/LTE/3G/2G (autoconnect)”. Om din enhet endast stöder NSA 5G, bör den föredragna nätverkstypen ställas in på “LTE/3G/2G (automatisk anslutning)”.

LTE/VoLTE-inställningar

För att säkerställa bästa möjliga anslutning, se till att din enhet är konfigurerad för LTE och VoLTE (Voice over LTE). Detta kan göras genom att gå till enhetens inställningar och aktivera LTE och VoLTE under inställningarna “Mobilt nätverk” eller “Mobil”.

Mjukvaruuppdateringar

Se till att din enhet kör den senaste mjukvaruversionen för att undvika avbrott i tjänsten. T-Mobile uppdaterar och utvecklar hela tiden sitt nätverk, och att ha den senaste mjukvaruversionen kan säkerställa att din enhet är kompatibel med alla ändringar.

Genom att följa dessa rekommenderade föredragna nätverksinställningar för T-Mobile 5G kan du säkerställa att du får den bästa optimala hastigheten och tillförlitligheten för din enhet.

T-Mobile föredragen nätverkstyp för LTE

När det kommer till T-Mobiles LTE-nätverk finns det några olika föredragna nätverkstyper att välja mellan. Det bästa alternativet för dig beror på din plats, enhet och personliga preferenser. Här är huvudalternativen:

 • LTE / GSM / UMTS: Detta är standardinställningen för de flesta T-Mobile-enheter. Det låter din enhet ansluta till T-Mobiles LTE-nätverk, såväl som deras 3G- och 2G-nätverk om LTE inte är tillgängligt i ditt område. Detta är ett bra alternativ om du vill balansera hastighet och täckning.
 • LTE / UMTS: Den här inställningen tillåter bara din enhet att ansluta till T-Mobiles LTE- och 3G-nätverk. Det tillåter inte din enhet att ansluta till deras 2G-nätverk. Detta är ett bra alternativ om du vill prioritera hastighet framför täckning.
 • Endast LTE: Den här inställningen tillåter bara din enhet att ansluta till T-Mobiles LTE-nätverk. Det tillåter inte din enhet att ansluta till deras 3G- eller 2G-nätverk. Det här är ett bra alternativ om du vill prioritera hastighet framför täckning och inte behöver ringa eller skicka sms.

För att ändra din föredragna nätverkstyp för LTE på din T-Mobile-enhet, följ dessa steg:

 1. Gå till Inställningar”
 2. Tryck på “Nätverk & Internet”
 3. Tryck på “Mobilt nätverk”
 4. Tryck på “Önskad nätverkstyp”
 5. Välj ditt föredragna alternativ

Det är viktigt att notera att inte alla T-Mobile-enheter kommer att ha samma alternativ för önskad nätverkstyp. Vissa äldre enheter kanske inte har alternativet “Endast LTE”, till exempel. Om du inte är säker på vilket alternativ du ska välja kan du prova att experimentera med olika inställningar för att se vilken som fungerar bäst för dig.

Vanliga frågor

Vilka är de rekommenderade T-Mobile APN-inställningarna för optimal hastighet?

För bästa hastighet på din T-Mobile-enhet, se till att dina inställningar för Access Point Name (APN) är korrekt konfigurerade. De rekommenderade inställningarna för optimal hastighet är: Namn: T-Mobile, APN: fast.t-mobile.com

För att få bästa möjliga hastighet på din T-Mobile-enhet bör du se till att dina inställningar för Access Point Name (APN) är korrekta. De rekommenderade T-Mobile APN-inställningarna för optimal hastighet är följande:

 • Namn: T-Mobile
 • APN: fast.t-mobile.com
 • Ombud:
 • Hamn:
 • Användarnamn:
 • Lösenord:
 • Server:
 • MMSC: http://mms.msg.eng.t-mobile.com/mms/wapenc
 • MMS proxy:
 • MMS-port:
 • MCC: 310
 • MNC: 260
 • Autentiseringstyp:
 • APN-typ: default, supl, mms

Hur kan jag förbättra min T-Mobile datahastighet?

Om du upplever långsamma datahastigheter på din T-Mobile-enhet finns det några saker du kan försöka förbättra din hastighet:

 • Starta om din enhet: Ibland kan du förbättra din datahastighet genom att bara starta om enheten.
 • Kontrollera din signalstyrka: Om din signalstyrka är svag kommer din datahastighet att vara långsam. Försök att flytta till ett område med starkare signalstyrka.
 • Rensa cacheminnet: Rensa cacheminnet kan hjälpa till att förbättra enhetens prestanda, vilket i sin tur kan förbättra din datahastighet.
 • Uppdatera din enhetsprogramvara: Att uppdatera enhetens programvara kan hjälpa till att fixa eventuella buggar eller problem som kan orsaka långsamma datahastigheter.

Vilken är den snabbaste T-Mobile APN?

Den snabbaste T-Mobile APN är “fast.t-mobile.com”. Denna APN är optimerad för hastighet och rekommenderas för alla T-Mobile-kunder.

Vilken är den rekommenderade T-Mobile-nätverkstypen för 5G?

Den rekommenderade T-Mobile-nätverkstypen för 5G är “5G/LTE/3G/2G (automatisk anslutning)”. Den här inställningen gör att din enhet automatiskt kan ansluta till den bästa tillgängliga nätverkstypen, vilket säkerställer att du får bästa möjliga hastighet och täckning.

Vilka hastigheter bör jag förvänta mig på T-Mobile LTE?

Hastigheterna du kan förvänta dig på T-Mobile LTE kommer att variera beroende på ett antal faktorer, inklusive din plats, signalstyrka och antalet användare på nätverket. Men generellt sett kan du förvänta dig att få nedladdningshastigheter på mellan 5-12 Mbps och uppladdningshastigheter på mellan 2-5 Mbps på T-Mobile LTE.

Hur konfigurerar jag mina APN-inställningar för min T-Mobile hotspot?

Följ dessa steg för att konfigurera dina APN-inställningar för din T-Mobile hotspot:

 • Gå till enhetens inställningar.
 • Klicka på “Mobila nätverk”.
 • Klicka på “Access Point Names”.
 • Tryck på “T-Mobile”.
 • Ange följande inställningar:
  • Namn: T-Mobile
  • APN: fast.t-mobile.com
  • Ombud:
  • Hamn:
  • Användarnamn:
  • Lösenord:
  • Server:
  • MMSC: http://mms.msg.eng.t-mobile.com/mms/wapenc
  • MMS proxy:
  • MMS-port:
  • MCC: 310
  • MNC: 260
  • Autentiseringstyp:
  • APN-typ: default, supl, mms

T-Mobile föredragen nätverkstyp för Samsung

Den föredragna nätverkstypen för Samsung-enheter på T-Mobile är “5G/LTE/3G/2G (automatisk anslutning)“. Den här inställningen gör att din enhet automatiskt kan ansluta till den bästa tillgängliga nätverkstypen, vilket säkerställer att du får bästa möjliga hastighet och täckning.