Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

T-Mobile MyTouch 4G Slide Review – Fotografer sökes

När T-Mobile lanserade G2 var jag superpsykad. Det var ett HTC-designat reglage, körde det vanliga Android-gränssnittet och råkade vara en av de första telefonerna som körde Qualcomms andra generationens Snapdragon (S2)-chips. Jag var så peppad att det slutade med att jag köpte en, tre dagar före lanseringen (tack Radio Shack!) Jag måste säga att jag älskade den telefonen. Gångjärnsmekanismen var ett första bekymmer för mig, men resten av den telefonen var helt lysande. Jag ångrar fortfarande att jag sålde den för att köpa en HD7, men jag hade några stora hållbarhetsproblem med gångjärnet. Det började lossna rejält efter fyra månader, och det var ur mitt liv efter månad fem. Om HTC hade sett det lämpligt att utrusta den med ett vanligt fjäderbelastat reglage skulle jag nästan definitivt ha kvar det.


T-Mobile EOL hade G2 förra månaden, och jag var ledsen att se det gå. Men det satte scenen för MyTouch 4G Slide, som släpptes förra veckan och på papperet ser ut som den ultimata glidtelefonen. Det finns en Snapdragon S3-processor med dubbla kärnor, en riktig reglage med ett briljant HTC-tangentbord och en mycket högt ansedd 8,0 MP-kamera. Den förenar HTC Sensation och T-Mobile G2x överst på T-Mobiles smartphonelista.Fysisk jämförelse

T-Mobile MyTouch 4G Slide

Motorola Droid 3

T-Mobile G2x (LG Optimus 2X)

HTC Sensation

Höjd
122 mm (4,8″) 123,3 mm (4,85″) 123,9 mm (4,87″) 126,3 mm (4,97″)

Bredd
66 mm (2,6″) 64,1 mm (2,52″) 63,2 mm (2,48″) 65,5 mm (2,58″)

Djup
14 mm (0,55″) 12,9 mm (0,51″) 10,9 mm (0,43″) 11,6 mm (0,46″)

Vikt
184 g (6,49 oz) 184 g (6,49 oz) 139,0 g (4,90 oz) 148 g (5,22 oz)

CPU
1,2 GHz Dual Core Snapdragon MSM8260 1 GHz Dual Cortex-A9 OMAP 4430 1 GHz Dual Core Cortex-A9 Tegra 2 AP20H 1,2 GHz Dual Core Snapdragon MSM8260

GPU
Adreno 220 PowerVR SGX 540 ULP GeForce Adreno 220

Bagge
768 MB LPDDR2 512 MB LPDDR2 512 MB LPDDR2 768 MB LPDDR2

NAND
4 GB NAND med 8 GB microSD Class 4 förinstallerat 16 GB NAND, upp till 32 GB microSD 8 GB NAND med upp till 32 GB microSD 4 GB NAND med 8 GB microSD Class 4 förinstallerat

Kamera
8 MP AF/dubbel LED-blixt, f/2.2, 1080p30 video, VGA-frontvänd 8 MP med AF/LED-blixt, 1080p30 videoinspelning, VGA (0,3 MP) framåtvänd 8 MP med AF/LED-blixt, 1080p24 videoinspelning, 1,3 MP framåtvänd 8 MP AF/dubbel LED-blixt, VGA-frontvänd

Skärm
3,7″ 800 x 480 S-LCD 4,0″ 960 x 540 RGBW LCD 4,0″ 800 x 480 LCD-TFT 4,3″ 960 x 540 S-LCD

Batteri
Avtagbar 5,62 Wh Avtagbar 5,65 Wh Avtagbar 5,6 Wh Avtagbar 5,62 Wh

Det enklaste sättet att beskriva MyTouch 4G Slide (hädanefter kallad antingen Slide eller MT4GS) är att det i grund och botten är en MyTouch 4G med Sensation internals och ett fysiskt tangentbord. Alla tre är HTC-enheter, så användningen av Qualcomm-processorer och någon form av Sense tillsammans med en allmän återvinning av delar är givet, men även med dessa standarder är precisionen i det uttalandet slående.


Dimensionellt sett är MyTouch 4G Slide ganska lik den ursprungliga MyTouch 4G, med Slide som lägger till fyra millimeter till bredden och tre mm till tjockleken för att rymma hårdvarutangentbordet, men i övrigt delar ett mycket liknande utseende framifrån. Den där tre millimetersskillnaden gör en förvånansvärt stor skillnad i hur Slide känns, det är definitivt en skrymmande telefon jämfört med supermodellens tunna skivor som släpps för närvarande. Även mot ett annat landskapsreglage som Droid 3 känns det definitivt stort.


Nu, där detta blir ett problem är hur mycket slösat utrymme det finns i MT4GS-designen. Droid 3 och Slide är i princip samma dimensionellt, bara en bråkdel här eller där skiljer dem åt – D3 är 2 mm högre, 2 mm smalare och 1 mm tunnare. Och ändå, medan D3 har en 4,0” qHD-skärm, nöjer sig MT4GS med samma 3,7” S-LCD WVGA-skärm från den mycket mer kompakta G2. Inget emot den skärmen, den såg ganska snygg ut, men i denna tid, där den genomsnittliga Android-enheten har en 4-tumsskärm, känns 3,7-tummaren lite trång. Tänk på det – Galaxy S/Nexus S, LG:s avancerade sortiment, de flesta av de nya Sony Ericsson-enheterna och HTC Incredible S är 4″-are, medan Galaxy S II, Sensation/EVO+, Thunderbolt, Droid 3/Droid X2 /Droid Bionic är alla 4.3”-are. Även den ursprungliga MT4G hade en större 3,8-tumsskärm.

Jag är vanligtvis inte en person som gör en stor grej av hela skärmstorleken, speciellt om upplösningen inte ändras, men mängden slösat utrymme i MT4GS är ganska irriterande. Här är en enhet som har ett nästan identiskt fotavtryck som telefoner med 4” WVGA (Optimus 2X) och 4” qHD (Droid 3) skärmar, men som måste nöja sig med en 3,7” skärm eftersom en större panel inte skulle passa med designen språk. I en tid av designminimalism vet du att något är fel när du använder designdetaljer för att rättfärdiga funktionella brister.


MT4GS-estetiken är mycket rundad, med många organiska kurvor och avsmalnande kanter. Hela displayhalvan av enheten är omgiven av ett band av polerad metall som smalnar av inåt och skär ner på framsidan. Det är vad jag syftar på med “slösat utrymme” – om den avsmalningen inte finns där, finns det lätt plats för en 4-tums qHD- eller WVGA-skärm. Även då finns det en anständig mängd ram, särskilt ovanför skärmen. Utrymmet under skärmen är välanvänt, med fyra hårdvaruknappar för hem, meny, bakåt och röstkommando, som ersätter den traditionella sökknappen, samt en optisk styrplatta. Men ovanför skärmen finns det ungefär en halv tums dödutrymme mellan högtalargallret/frontkameran och skärmen som i princip bara har MyTouch-logotypen. Det tjänar bara till att få skärmen att se ännu mindre ut. Det metalliska högtalargallret är en prålig pjäs, ett kromintrång i en annars ren framsida. Den silverringade frontkameran, sensorn för omgivande ljus och närhetssensorn finns bredvid hörluren, medan lås-/strömknappen och hörlursuttaget är överst på telefonen, där Gud hade tänkt att de skulle vara. Den vänstra sidan har volymreglaget nära toppen, samt mikro-USB-porten nära telefonens undersida, med mikrofonerna placerade på telefonens undersida. Den högra sidan är helt ren förutom tvåstegskameraknappen, en annan knapp som snabbt fasas ut i Android-telefoner.


Batterilocket sträcker sig över hela baksidan av enheten och är gjort i en soft-touch svart plast. Nära toppen finns en metallram för kameran. Kameran sticker ut från telefonen, så det finns ett urtag i batteriluckan för objektivet och dubbla LED-blixtar, men toleranserna är mycket snävare än vad vi såg i LG:s Optimus 2X. Damm är fortfarande ett problem, men en relativt liten sådan. Högtalartelefonen är också placerad på batteriluckan, inrymd bakom ett galler nära telefonens nedre vänstra hörn.


Till skillnad från G1 och G2 gick HTC för en riktig glidmekanism här. MT4GS har en skjutreglage i planet som inte är fjäderbelastad, men har släta skenor och positiva spärrhakar i båda ändarna av färden. Operationen känns ganska solid och robust nog att hålla i sig på lång sikt.

Den industriella designen som helhet lånar mycket från den ursprungliga MyTouch 4G – från framsidan är det verkligen lätt att blanda ihop de två. Några av de mycket små detaljerna är annorlunda – metallringen runt displayen är större, formen på knapparna är väldigt lite annorlunda, kromhörluren är nu en mörkare polerad metall, men vi pratar om saker som verkligen splittras. hårstrån. Jag skojade inte när jag sa att ID:t var i princip detsamma för båda enheterna.


Nu med det i åtanke, titta på likheterna mellan MyTouch 4G Slide och ett mycket äldre Android-skjutreglage på T-Mobile. Det stämmer, det här är den mycket utskällda Motorola CLIQ (och med rätta, den var hemsk.) CLIQ var en annan telefon som hade en skärm som var för liten för kroppen (läs: bortkastat utrymme), en konstig UI-skal (Sense 3.0 isn) Det är inte lika illa som BLUR på något sätt, men vi kommer till programvaran om en stund), och en ganska bubblig industriell design med många mjuka, rundade kanter. ID:t är inte detsamma, men MT4GS var definitivt “inspirerad” av CLIQ. Det är som att T-Mobile högre chefer verkligen var upprörda över CLIQ:s misslyckande på marknaden och lät HTC bygga den ultimata versionen av den telefonen. Konstigt, eller hur?