Synologys senaste DS1621xs+ gör 10 Gbps NAS-drömmen till verklighet

0 Shares

0 DS1621xs

Sedan ett par år tillbaka har jag frågat Synology när det skulle släppa en DiskStation-server som kommer med 10 Gbps nätverkskapacitet. Äntligen, idag, är den här. NAS-tillverkaren tillkännagav just nu DS1621xs+ som bland annat har en 10 Gbps nätverksport M.2 SSD-platser.

Synology DS1621xs+: En server på toppnivå som har allt

Enligt Synologys namnkonvention är den nya servern uppgraderingen till den tidigare DS1618+-modellen som släpptes för två år sedan. Det är en server med 16 enheter av årsmodell 2021. (Som DS620slim som kom ut 2019, fick även denna nya server en billiknande årsmodell.)

Namnet i namnet betyder att detta är en affärsinriktad produkt av högsta klass. Och det är verkligen så. DS1621xs+ har allt man skulle älska att ha från en avancerad NAS-server:

  • Högsta processorkraft: Detta är den första servern som har en Intel Xeon-processor av serverkvalitet istället för en Celeron eller Atom. Den kan även adressera upp till 32 GB systemminne.
  • 10GbE anslutning: Förutom två Gigabit-nätverksportar finns det också en T-Base RJ45 10 Gbps nätverksport.
  • Inbyggda M.2 SSD-platser: Liksom de flesta Synology DiskStations som släpptes i år kommer DS1621xs+ med två M.2 NVMe-platser för två SSD:er för cachning.
  • PCIe-tilläggsplats: Du kan lägga till mer hårdvarukapacitet till routern, till exempel en 10 Gbps SFP+-port.
  • Massor av lagringsutrymme: Ur förpackningen kan den nya servern vara värd för upp till 6 interna hårddiskar eller SATA solid-state-enheter, för att leverera upp till 96 TB obearbetat lagringsutrymme. Om det inte räcker kan du lägga till upp till tio till via expansionsenheter för ytterligare 160 TB.

Många möjligheter

Som en Synology-server som kör det kraftfulla operativsystemet DiskStation Manager (DSM), kommer DS1621xs+ med hela uppsättningen av Synologys kärnfunktioner.

Så du kan förvänta dig de vanliga sakerna, inklusive massor av RAID-alternativ, massor av användbara applikationer för hem- och kontorsmiljöer. Servern kommer också att fungera som en värd för alla olika typer av virtuella maskiner för att ge oändlig potential.

Utöver det, med tanke på de kraftiga hårdvaruspecifikationerna, kan du förvänta dig att DS1621xs+ levererar en mycket högre prestandanivå och ännu fler funktioner.

Enbart när det gäller nätverksgenomströmning säger Synology att den nya servern kan erbjuda “över 3,1 GB/s sekventiell läs- och 1,8 GB/s sekventiell skrivprestanda”, något som inte är känt i alla befintliga DiskStation-servrar.

Sammantaget lovar DS1621xs+ att vara vilddjuret i alla kunniga användares dröm. Det är den mest potenta DiskStation-servern hittills

0 DS1621xs baksida

Hårdvaruspecifikationer: Synology DS1621xs+ vs. DS1618+

DS1621xs+ är en betydande uppgradering till DS1618+. Med tanke på att den senare är en formidabel maskin, kommer den nya servern att sparka ut den ur parken.

Hårdvaruspecifikationer Synology DS1621 xs vs DS1618

Det är värt att notera att DS1618+ kan tillhandahålla en 10 Gbps nätverksanslutning, eller M.2 SSD-cache, eller både via en tilläggsadapter. Vad som är den stora grejen här är det faktum att DS1621xs+ har allt det direkt ur lådan. Som ett resultat kan du använda dess PCIe-tilläggsplats till andra saker.

Ingen Synology Hybrid RAID (SHR)

Men det finns en anledning till att du kanske vill hålla fast vid DS1618+ istället. DS1621xs+ verkar inte ha stöd för Synology Hybrid RAID (SHR), utan bara standard-RAID.

Uppdatering: Den 11 september 2020 bekräftade Synology detta faktum för mig.

Företaget sa delvis: “” Som ett resultat erbjuder det inte SHR i affärsorienterade servrar.

Tillgänglighet

Den helt nya Synology DiskStation DS1621xs+ är tillgänglig nu med det rekommenderade priset på 1 599,99 USD (disklös). Det är inte precis överkomligt, men chansen är stor att den kommer att vara värd varenda krona, trots utelämnandet av SHR.

0 Shares