Synkronisera datordata med Google Drive för skrivbordet

0 Shares

Dessutom erbjuder mÄnga nuvarande teknikföretag oss sina egna lagringsplattformar av denna typ. En av dem Àr Google som vi nÀmnde, men till exempel Microsoft har ocksÄ sin egen, OneDrive . Med allt och med det i samma rader vill vi fokusera pÄ den tjÀnst som sökjÀtten föreslagit.

Och det Àr sÄ att mÄnga av oss kÀnner till och har anvÀnt Google Drive i flera Är frÄn dess webbplattform eller mobilapplikationer. Men nu Àr det ocksÄ tillgÀngligt som ett skrivbordsverktyg, vilket Àr det som vi ska prata om i dessa linjer.

Synkronisera datordata med Google Drive för skrivbordet

Hur man drar nytta av Google Drive pÄ PC

Vid den tiden lanserade Google Google Drive för skrivbordet, ett verktyg som lÄter oss synkronisera och komma Ät alla vÄra filer direkt frÄn molnet pÄ vÄr PC. Tja, det Àr vÀrt att nÀmna att allt detta kommer att vara till stor hjÀlp för oss spara utrymme pÄ lokala hÄrddiskar. Dessutom kommer det att tillÄta oss att spara nÀtverksbandbredd för vÄr internetanslutning.

Till allt detta kan vi lÀgga till att konfigurationen av tjÀnsten har Àndrats. Med detta menar vi att sÀkerhetskopierings- och synkroniseringsverktygen för Google-kontoinnehavare har ersatts av Drive för skrivbordet . Men om vi vill kan vi fortsÀtta att anvÀnda lagringsplattformen som tidigare i webblÀsaren. Vad vi mÄste tÀnka pÄ vid det hÀr laget Àr att om vi arbetar med stora filer kommer detta skrivbordsverktyg att vara det bÀsta alternativet.

Det Àr av denna anledning som vi nedan kommer att visa dig hur du synkroniserar innehÄllet pÄ alla vÄra enheter med denna verktyg . Du mÄste veta vad vi menar med en filsynkroniseringstjÀnst, inte bara en molnlagringstjÀnst som andra. SÄledes kommer alla dina filer att vara tillgÀngliga samtidigt pÄ hÄrddisken och online. Eftersom dessa lagras i molnet uppdateras Àndringar som görs lokalt automatiskt.

I sin tur lÄter detta verktyg oss komma Ät dessa filer nÀr vi inte Àr anslutna och att synkronisera dem igen nÀr vi har anslutning.

Ladda ner och förbered synkroniseringsappen

Innan vi installerar Drive for Desktop mÄste vi se till att inget program för sÀkerhetskopiering och synkronisering körs. Till ladda ner denna applikation för PC som vi pratar om, du kan göra det frÄn den hÀr lÀnken . NÀr vi har den pÄ datorn kör vi motsvarande GoogleDriveSetup.exe-fil i Windows. Nu Àr det bara att följa instruktionerna pÄ skÀrmen.

installationsenhet

Det första programmet kommer att be oss göra Àr att synkronisera det med nÄgot av de Google-konton vi har. Detta kommer att göras genom att öppna en ny flik i standardwebblÀsaren som vi har i Windows . NÀr kontot har godkÀnts startar filsynkroniseringen automatiskt. Som vi nÀmnde tidigare kommer alla Àndringar vi gör i nÄgot av de tvÄ grÀnssnitten automatiskt att Äterspeglas i det andra. Det betyder att om vi tar bort nÄgot lokalt sÄ tas Àven molntjÀnsten bort.

Dessutom, under installationsprocessen av verktyget, kommer det att ge oss möjlighet att lÀgga till genvÀgar till applikationerna för Googles kontorssvit till skrivbordet.

Öppna och konfigurera Google Drive för skrivbordet

NÀr vi har laddat ner, installerat och synkroniserat kan vi hitta sjÀlva verktyget i den nedre högra delen av skÀrm . Faktum Àr att en ny ikon skapas i systemfÀltet.

icono drive

DÀrifrÄn har vi möjlighet att Àndra instÀllningarna, pausa synkroniseringen eller kontrollera listan över fel. Allt detta kan uppnÄs frÄn knappen InstÀllningar formad som ett kugghjul i det övre högra hörnet. Vi klickar pÄ InstÀllningar och verktyget öppnas sÄ att vi kan interagera med det och konfigurera det.

menypreferenser

Synkronisera innehÄll pÄ vÄra datorer

För att kunna synkronisera allt innehÄll pÄ vÄra datorer med molntjÀnsten klickar vi först och frÀmst pÄ LÀgg till mapp . Detta gör att vi kan lÀgga till innehÄllet i Drive. SÀg att med det hÀr alternativet kommer vi att ladda upp och synkronisera alla vÄra filer och mappar i den mappen eller enheten, inklusive foton och videor. SÄledes, nÀr vi tar bort eller redigerar en fil, kommer dessa Àndringar att synkroniseras automatiskt.

Det hĂ€r verktyget erbjuder oss faktiskt tvĂ„ sĂ€tt att synkronisera innehĂ„ll frĂ„n molnet till datorn. Vi har möjlighet att skicka filerna direkt, eller att duplicera dem. Om vi ​​vĂ€ljer det första alternativet som heter Visa filer utan att ladda ner dem kommer applikationen att lagra alla vĂ„ra val i molnet. Vi kan komma Ă„t dem frĂ„n alla enheter som ocksĂ„ har Drive installerat.

Dessutom anvÀnder detta hÄrddiskutrymme endast nÀr vi vÀljer att visa filer offline. DÀrför kommer detta att hjÀlpa oss att spara mycket utrymme pÄ PC .

modos de sincronizaciĂłn

Å andra sidan, om vi vĂ€ljer att replikera filer, lagras alla bĂ„de i molnet och pĂ„ den lokala datorn. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt kommer detta innehĂ„ll att vara tillgĂ€ngligt offline, men kommer att ta upp mycket av diskutrymme . DĂ€rför hittar vi en mycket anvĂ€ndbar applikation som hjĂ€lper oss att spara diskutrymme. Det lĂ„ter oss synkronisera allt innehĂ„ll pĂ„ vĂ„ra datorer pĂ„ ett enkelt sĂ€tt

VÀlj filer och mappar tillgÀngliga offline

Vi har redan pratat om off-line driftlÀge, det vill sÀga du kan komma Ät visst innehÄll i molnet, men utan att ha en internetanslutning. Hur kunde det vara annorlunda, den hÀr applikationen lÄter oss vÀlja vissa filer och mappar sÄ att de Àr tillgÀngliga offline.

För att göra detta gÄr vi till filen eller mappen som vi vill ska vara tillgÀnglig för offlineanvÀndning. DÀrefter högerklickar vi pÄ den och i snabbmenyn vÀljer vi Offline Access / Available Offline.

För att avsluta kommer vi att berÀtta att vi kan avsluta Google Drive igen frÄn InstÀllningar dÀr vi redan kan koppla bort kontot.

Desconectar cuenta

0 Shares