Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Sydkorea är inne i sin musikrenässans

Sedan Psy exploderade på jorden med Gangnam Style har sydkoreansk musik haft en global scen och både artister och lyssnare blommar.

Det upptäcktes nyligen att 1 av 5 personer i Sydkorea nu prenumererar på en musikströmningstjänst. Deras plats inom musiken har cementerats under det senaste decenniet med en hel världsomspännande genre, K-Pop, som exporterar från landet till fans över hela världen.

Faktum är att ett av de största banden i världen just nu är symbolen för sydkoreanska unika popstil och pojk/tjejgrupper. BTS är en daglig trend på Twitter, ett av de mest diskuterade banden som spelar festivaler i väst och har en gigantisk global efterföljare.

Från båda sidor är sydkoreansk musik massiv och de upplever vad som verkar vara deras egen renässans av globaliserad kultur. Internet har hjälpt detta till stor del; både genom att göra deras musikaliska produktion så lättillgänglig globalt och genom att göra tjänster som ger näring åt allmänhetens aptit på musik på begäran.

Uppskattningar tyder på att drygt 10 miljoner människor för närvarande betalar prenumerationer på musikströmningstjänster i Sydkorea. Det är en stor andel av deras 51 miljoner invånare – omkring en femtedel.

Warner Music Koreas vd, Clayton Jin sa till Music Ally att musikströmning upprätthåller sin starka tillväxt. Han sa: “Fler och fler fantastiska artister från olika musikgenrer och stilar kommer till marknaden med drömmar om att bli globala stjärnor och jag tror att denna mängd talang är den viktigaste drivkraften för tillväxten i inspelad musikintäkter.”