Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Surfshark VPN tillåter nu användare att ställa in dedikerad IP-adress

Vilka är fördelarna med en dedikerad IP-adress?

Så varför skulle du betala extra för en funktion som Dedikerad IP? I huvudsak kommer en dedikerad IP-adress att fungera som en VPN-server som bara du kan komma åt. Det kommer att vara en fast adress varje gång, medan en standard VPN ändrar IP-adressen varje gång.

På klassiskt Surfshark-sätt tillhandahöll säkerhetsföretaget en bekväm metafor för att förklara det lite bättre:

“Du kan tänka dig en dedikerad IP-adress som att ha en reserverad parkeringsplats på en parkeringsplats. Med en reserverad plats behöver du inte oroa dig för att någon annan tar plats och du vet alltid var du ska parkera.”

När det gäller de specifika fördelarna med den dedikerade IP-funktionen, noterar Surfshark några solida förmåner. Till att börja med gör det tillgång till företagets tillgångar medan arbetar på distans oändligt mycket enklare, eftersom du inte behöver ge tillstånd till en ny IP-adress varje gång. På så sätt behöver du inte oroa dig för att din IP av misstag hamnar på en blockeringslista och saktar ner din dagliga arbetsprocess.

Körsbäret på toppen är att den dedikerade IP-funktionen avsevärt kommer att minimera behovet av CAPTCHA-förfrågningar. Det stämmer, du behöver inte bevisa att du inte är en robot varje gång du loggar in i ett företagssystem, en fördel som bara borde göra detta till en attraktiv uppgradering.