Surface Laptop Studio är den nya kraftfulla bärbara datorn och potentiellt gamer

0 Shares

Microsoft tillkännagav idag Surface Laptop Studio, efterföljaren till Surface Book-serien av avancerade bärbara datorer. Den har en total omdesign som överger den löstagbara skärmen till förmån för ett hopfällbart system för att förvandlas från laptop till surfplatta (kallat Studio Mode av MS), utan att behöva ha två separata delar.

“”, säger Pete Kyriacou, vice vd för enheter på Microsoft. “.”

3 olika positioner

Den mest uppenbara förändringen för denna efterföljare till Surface Book är displayen och gångjärnet. PixelSense Flow-skärmen på 14,4 tum (2400 x 1600) stöder upp till 120Hz och Dolby Vision. Microsoft använder ett nytt flexibelt dynamiskt gångjärn, som det säger är hållbart och gör att den här bärbara datorn kan växla mellan lägen ungefär som den större Surface Studio. Surface Laptop Studio stöder tre lägen: laptop, scen och studio.

De 3 lägen i Surface Laptop Studio

Laptopläget lämnar visningsläget som en vanlig bärbar dator, med ett komplett tangentbord och en ny pekplatta med haptiska sensorer. Scenläget är där saker och ting blir intressanta, eftersom du kan dra skärmen framåt till en vinkel designad för spel, streaming eller presentation. Detta kommer att täcka tangentbordet, och vinkeln är bättre lämpad för att titta på film eller spela spel, vidröra skärmen eller använda den nya pennan Surface Slim Pen 2 att rita till exempel.

Surface Laptop Studio i scenläge

Microsofts ultimata läge är studion (som gör den till en surfplatta), och precis som namnet antyder är den designad för att skriva, skissa och allt annat kreativt. Microsoft undviker noggrant att kalla detta “surfplatta-läge”, eftersom Surface Laptop Studio inte är precis lätt på fyra pund och är 0,7 tum tjock.

Surface Laptop Studio är den nya kraftfulla bärbara datorn och potentiellt gamer 2

Till skillnad från Surface Book flyttade Microsoft de flesta komponenterna till basen av Surface Laptop Studio. Detta kommer säkert att hjälpa till med den bärbara datorns robusthet, men det betyder att all potentiell värme kommer att försvinna i ditt knä. Basen rymmer också perfekt Surface Slim Pen 2, som säljs separat.

Gamer-hårdvara med RTX 3050 GPU

Fyrkärniga processorer från Intels 11:e generation Core i5 eller Core i7 är tillgängliga för att driva Surface Laptop Studio. Core i5-modeller kommer att levereras med Intel Iris Xe GPU, medan Core i7-varianter kommer att inkludera Nvidias RTX 3050 Ti GPU med 4 GB VRAM. Det kommer att finnas alternativ mellan 16 GB och 32 GB RAM, och upp till 2 TB flyttbar SSD-lagring.

Alla dessa specifikationer gör Surface Laptop Studio mycket kapabel att köra de senaste PC-spelen. Microsoft har traditionellt hållit sig undan från att marknadsföra Surface Book som en fullfjädrad spelbärbar dator, men företaget lutar sig mot den idén med Surface Laptop Studio.

Surface Laptop Studio har potential att bli en PC-spelare

Precis som Surface Pro 8 flyttar Microsoft till Thunderbolt 4 i Surface Laptop Studio. Det kommer att finnas två USB 4-portar med Thunderbolt 4, och den vanliga laddningsporten för ytanslutning och 3,5 mm hörlursuttag. Thunderbolt-stöd innebär att du kan ansluta Surface Laptop Studio till flera 4K-skärmar, använda höghastighets extern lagring eller till och med använda ett externt GPU-hölje för att förvandla den här enheten till en fullfjädrad speldator.

Microsoft accepterar förbeställningar för Surface Laptop Studio idag, och den kommer att levereras den 5 oktober från 1 599,99 USD (cirka 8 444 R$).

0 Shares