Supersonisk resa för att återvända 2029 när United säkrar Mach 1.7 Boom Overture-flottan | Betrodda recensioner

0 Shares

Supersonic kommersiell flygning kommer att återvända inom det kommande decenniet, med United Airlines som bekräftar köpet av 15 Overture-båtar från Boom Supersonic.

I ett tillkännagivande på torsdagen tillkännagav de två företagen planer på att påbörja passagerarflyg 2029, med Overture-flygningarna som drivs av 100% hållbart bränsle, vilket innebär att de blir nettokoldioxidnoll.

United har möjlighet att säkra ytterligare 35 flygplan, som klarar hastigheter dubbelt så snabbt som nuvarande passagerarstrålar. De två företagen säger att resan från New Yorks Liberty Airport till London Heathrow tar tre och en halv timme snarare än sex och en halv.

Overture-planen kommer inte att vara lika snabba som Mach 2.04 (1.564 mph, mer än dubbelt så mycket som ljudets hastighet) som träffas av den pensionerade Concorde-flottan, men kommer att träffa hastigheter på Mach 1.7 (1.304 mph). Kommersiell överljudsspår har inte varit i luften sedan pensioneringen av den berömda gaskullande Concorde-flottan 2003.

Krysshöjden kommer att vara 60.000 fot och Overturen kommer att ha en räckvidd på 4888 miles. Precis som Concorde kommer den extra höjden att göra det möjligt för passagerare att se jordens krökning. Det kommer bara att finnas 65-88 passagerare ombord på det 205 fot långa fartyget, vilket tyder på att det blir en dyr upplevelse, åtminstone initialt.

Inflygupplevelsen ser bra ut med konceptritningar som visar en stor ryggstödsdisplay och positivt massiva fönster. Det finns också ett stort bord och avsats för den bästa bärbara datorn om du vill få gjort något arbete.

United Boom Supersonisk interiör

Medan löftet att skapa hållbara flygbränslen låter som en oxymoron, arbetar Boom med Prometheus Fuels, ett företag som tar bort Co2 från luften och förvandlar det till flygbränsle.

Förutom sitt engagemang för hållbara flygbränslen, kommer Overture inte att se de ljudbommar som orsakas av att ljudhastigheten brister över landet. Det kommer att finnas kustbuffertzoner. Därifrån kryssar den bara över Mach 1 eller lägre.

Overture-fartygen kommer att tas i produktion 2025 med den första testflygningen som planeras 2026. Boom planerar också att bygga en LEET-certifierad produktionsanläggning.

Som en del av dagens tillkännagivande sa Uniteds vd Scott Kirtby: ”United fortsätter på sin bana för att bygga ett mer innovativt, hållbart flygbolag och dagens tekniska framsteg gör det mer livskraftigt för det att inkludera överljudsflygplan.

”Booms vision för framtiden för kommersiell luftfart, i kombination med branschens mest robusta ruttnätverk i världen, kommer att ge affärs- och fritidsresenärer tillgång till en fantastisk flygupplevelse. Vårt uppdrag har alltid handlat om att ansluta människor och nu arbeta med Boom kommer vi att kunna göra det i ännu större skala. ”

0 Shares