Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Super73-R Brooklyn recension

Två minuters recension

Super73-R Brooklyn är inte din typiska resa. Den här elcykeln är mer elmoped, eller till och med motorcykel, än den är cykel. Den faller i den övre delen av prisspektrumet för e-cyklar på $3 495 (cirka 2 800 £ / AU $ 5 000) innan du börjar ge dig in på riktigt premiumcyklar, men den kommer fullastad för att köra nöje.

Den här elcykeln i café-racer-stil kör snabbt på en bakre navmotor som kan utmata en topp på 2 000 W, och den körs på ett nästan 1 000 Wh batteri. Kombinationen låter den gå över 30 mph och uppnå över 20 miles av räckvidd på enbart gas.

Elcykelälskare kommer att inse att hastigheten är i strid med vissa e-cykelklass föreskrifter. Super73-R Brooklyn är kapabel att gå utöver klass 3-kapacitet, så förare måste slå in det hastighets- och kontrollläge som passar lagarna i deras region – något som kan minska värdet på cykeln för dem i klass 1 eller klass 2 regioner.

Med full fjädring på fram- och baksidan av cykeln, samt en plyschsäte, är Super73-R Brooklyn en lysande åktur på gator även med en och annan gupp – men inte så trevlig på grus och lös terräng.

Naturligtvis är det tänkt för gatan. Den tar upp avslappnat utan den typ av acceleration som kan kasta ut en nybörjartur, och den går upp i hastighet utan krångel även för tyngre förare. Hastigheterna gör det enkelt att hänga med i trafikflödet på stadens gator. Den medföljande strålkastaren och bromsljuset i motorcykelstil hjälper till med sikten och säkerheten, liksom det underbart höga hornet – ingen klocka på den här bebisen.

Hela paketet kommer tillsammans underbart. Det är i grunden en moped med en blygsam toppfart och tillräckligt med räckvidd för att poppa runt på stan med ett batteri som du kan ladda över natten för några ören.

Det är absurt tungt för en cykel, så inte idealiskt om du inte har en plats på bottenvåningen att parkera, men batteriet kan lossna för att ladda. Som sagt, den är mycket lättare än en vanlig moped.

Det är också dyrt för en e-cykel, även om det finns klass 3 e-cyklar som kostar mer utan att lägga till räckvidd, som Bluejay Sport. Den verkliga konkurrensen kan vara skotrar och motorcyklar, som det i allmänhet visar sig vara billigare, lättare och mer tillgängligt än (förutsatt att det inte kräver licens, försäkring eller registrering för att åka), vilket gör det till ett utmärkt alternativ för stadspendlaren som letar efter elektrisk mobilitet som är lika bekväm, snygg och rolig.

Pris och tillgänglighet

Super73-R Brooklyn är tillgänglig nu för $3 495 (cirka 2 800 £ / AU$ 5 000) på de kontinentala USA och Hawaii, med begränsad tillgänglighet på andra håll via regionala och internationella återförsäljare såväl som i EU genom ett huvudkontor i Amsterdam.

Det är mot den högre delen för en e-cykel, men inte lika kostsam som vår nuvarande topprankade modell, Specialized Turbo Vado 4.0 (2022).

Design

Super73-R Brooklyn är inte vad du kanske tänker på först när du tänker på en elcykel. Den är mer utformad efter en caféracermotorcykel. Medan Super73-R Brooklyn har pedaler är de lätta att förbise. Cykeln har en robust ram i aluminiumlegering med spegelrör, inte de enda topp-, botten- och sätesrören vi är vana vid. Sitsen sträcker sig direkt från toppröret, vilket ger en låg körställning som också är mer som en motorcykel än en cykel. Även det batteripaketet är placerat precis framför sätet, där du kan förvänta dig en bränsletank på en motorcykel.

Super73-R Brooklyn har främre och justerbar fjädring bak som dämpar vibrationer under cykling. Den rullar smidigt på Super73:s tjocka anpassade LZRD gatudäck, som är mycket närmare motorcykeldäck än de är cykeldäck.

En väldämpad sits bidrar till komforten. Den tjockaste delen av sätet är konstigt nog längst bak, där det kan hjälpa till att förhindra föraren från att glida bakåt, men det är för långt bak för att sitta bekvämt och Super73 rekommenderar inte att ha passagerare. Vi tyckte det var mest tillfredsställande, men fick lite sadelont i slutet av längre turer och skulle inte bli upprörda med lite extra kudde. Lättare förare under 200 pund kommer förmodligen att ha det bättre.

Prydligt gömd i bakhjulet finns en navmotor som kan ge 2 000 watt toppeffekt. Den har en enhastighetskassett för att trampa, men den kan drivas av en responsiv kadenssensor eller en tumgas, vilket låter den leverera cykelns topphastigheter utan ansträngning från användaren. Det är goda nyheter, för körställningen är helt enkelt hemsk för att trampa. Det är svårt att lägga mycket kraft i pedalen när du sitter och otroligt besvärligt att testa att trampa stående på grund av det låga styret som bara är lite framför pedalerna.

Växellådan gör att trampa bara verkligen är genomförbart i låga hastigheter ändå, eftersom när cykeln väl kör i över 30 km/h är det bara en mycket snabb kadens som faktiskt får växlarna att lägga i. Att sakta ner är en annan sak, eftersom inbromsning hanteras med dubbelkolv, Tektro hydrauliska skivbromsar som klarar uppgiften och stänger av motorn när spakarna dras.

Super73 avrundar paketet med en stor strålkastare på 1 100 lumen och ett kraftfullt bakljus som reagerar på att bromsarna dras. Det finns också ett högljutt horn inbyggt i mitten av ramen och aktiverat med en tumknapp. Med tanke på hur mycket den här cykeln kan vara i trafik är det bra att se dessa överväganden. Företaget planerar att införa valfria blinkers inom en snar framtid. Cykeln stöder viss appkontroll för att ändra driftslägen, se batteriladdning och ställa in sväng för sväng-navigering. Samtidigt kan en kontrollplatta på det vänstra styret hantera det mesta, visa hastighet, räckvidd, vägmätardata och vägbeskrivningar. Den ger också en konstant batteriavläsning med en ring runt dess omkrets, och erbjuder kontroller för pedalassistansnivåer och lampor.

All denna hårdvara kommer till kostnaden för vikten. Cykeln tippar vågen på 82,4 lb – ett sällsynt tillfälle då en cykel är lättare än vad en tillverkare påstår. Vikten och volymen gör det till en verklig smärta att bära upp och ner för alla trappor, speciellt slingrande trappor.

Tack och lov är batteriet löstagbart, så det är möjligt att förvara cykeln på marknivå och dra batteriet dit du behöver ladda. Den går på plats med ett nyckellås för säkerhet, även om alla som stöter på cykeln skulle kunna slå på den om batteriet är på plats. 960Wh-batteriet är rejält och tar lång tid att fylla på 163,8W-laddaren, lätt uppåt sex timmar. En 5A-laddare för att snabba upp laddningen finns som tillval.

Om det är ett seriöst batteri som innehåller mycket potentiell energi och brandrisk alltid är en möjlighet, kollade vi med Super73 om Underwriter Labs-certifiering. Även om batteriet för närvarande inte är UL-certifierat, har vi hört att företaget håller på att söka certifiering och hoppas kunna ha det inom ett par månader.

Super73 har gjort den här cykeln vattentät så att den kan hålla sig i regnet, även om den här modellen inte inkluderar samma stänkskärmar som vissa av de andra modellerna gör.

Prestanda

Super73-R Brooklyn är byggd för prestanda. Den är gjord för en snabb och smidig körning som kanske får dig att glömma att du tekniskt sett cyklar. Motorns toppeffekt på 2000W är välskött. Den skakar inte av startlinjen utan accelererar bekvämt upp till toppfarten. Det är tillräckligt snabbt för att inte irritera förare som kanske väntar bakom oss, men för en snabbare start trycker vi ofta iväg för att få en liten boost.

Motorn är verkligen mäktig. Vi kör Super73-R Brooklyn med en kombinerad nyttolast av oss och cykeln som lätt väger över 300 pounds, men cykeln kan fortfarande kanta över 30 mph i sitt offroad, avgränsade läge. Så det är ingen överraskning att Super73-R Brooklyn inte kämpar för att fortsätta kryssa i upp till 48 km/h i sitt lagliga vägläge.

Hastigheten är så mycket lättare att njuta av tack vare cykelns konstruktion. Fartgupp, små slingor och små klumpar på vägen jämnas ut av fjädringen och det vadderade sätet. Eftersom körställningen inte lägger någon vikt i våra händer, förblir de bekväma under hela turen.

Tack vare dess hastighet kände vi oss ofta bekväma när vi var tvungna att slå samman med bilar, eftersom stadsgatorna ofta hade oss att köra i samma hastighet, men vi hade friheten att hoppa in på cykelbanor, vilket gjorde vår pendling lika enkel som någonsin. I en handvändning kan Super73-R Brooklyn också bromsa som en mästare, lätt att gå från 20 mph till ett stopp i en enda billängd med liten eller ingen sladd (igen med en nyttolast på 300lb).

Super73:s vattenskydd visade sig vara värda i våra tester, eftersom vi fastnade mitt i en rejäl regnstorm på en åktur och gjorde den åtta mil långa resan tillbaka genomblöta till benet medan cykeln inte så mycket som sprattlade. Bristen på stänkskärmar och hastigheten på hjulen har den olyckliga effekten att skjuta upp massor av vatten från gatan direkt framför vårt ansikte, så om det inte är möjligt att undvika regn, är glasögon eller en framskärm bara en nödvändighet.

All denna prestanda beror på att motorn gör sitt. Vi kan få över 24 miles av motorn att fungera som ett odjur, i stort sett bara gasreglaget med lite pedalassistans vid lägre hastigheter, och lättare förare kan se ännu mer räckvidd, men i samma sekund som batteriet börjar bli lågt ändras låten. När batteriet når under 25 % laddning är det dags att tänka på en påfyllning.

Även med mätaren som visade fyra mils räckvidd kvar, föll prestandan från en klippa. Vi fastnade nästan i en korsning när vi försökte gasa igenom den och hade plötsligt nästan ingen kraft. Vid den tidpunkten kan gasreglaget knappt hålla 10 mph och accelererar som en snigel. Att trampa känns som en konstant uppförsbacke och det mesta som motorn kunde göra var att hjälpa oss hålla cirka 12-13 mph. Super73 har en valfri 10-växlad setup, men att trampa känns som en sista utväg på den här cykeln.

Med tanke på den prestandaklippan är det i grunden viktigt att se till att du har en buffert av räckvidd för resan. Även om det är möjligt att ta med en laddare på en resa och tillsätta lite extra juice under ett stopp, kan den långsamma laddningshastigheten göra att du stannar längre än du skulle vilja. Som sagt, det finns gott om utrymme på ramen för att installera ett fäste för att hålla ett reservbatteri för extra räckvidd.

Prestandan hos Super73-R Brooklyn placerar den på en unik plats. Typiska e-cyklar är mycket lättare att fortsätta trampa på när batteriet är urladdat, men det är fortfarande en extra utmaning bredvid analoga cyklar, så de kan fortfarande vara ett smart alternativ för cyklister som kanske inte alltid kommer ihåg att ladda.

Positioneringen har fått Super73-R Brooklyn att konkurrera mer med mopeder och även motorcyklar som ett ganska prisvärt elalternativ. I den matchningen har den fördelen av att lagligt vara en elcykel och inte kräva dyra försäkringar, registrering eller licens, vilket ytterligare hjälper ryttare att spara pengar. Men för folk med seriösa pendlingsbehov som inte kan fångas när de glömmer att ladda, är verkliga småmotoriga mopeder som Yamaha S-Max eller motorcyklar som V Star 250 bara cirka 1 000 dollar mer.

Det större hotet som Super73 står inför är något i stil med den prissatta Juiced HyperScrambler 2, som kanske inte är lika snygg, men är ikonisk på sitt eget sätt, lovar liknande prestanda och komfort, ökar säkerhetsfunktionerna, har en flerväxlad växellåda som standard, och levereras med dubbla batteripaket för nästan 2 000 Wh ström.

Reviderad första gången april 2022

Överväg också

Köp den om

Köp det inte om