Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Sub $100 grafik: AMD Radeon HD 3600 och 3400 Series

Sedan lanseringen av 3800-serien förra året har vi väntat på att AMD ska introducera både den nedre och övre delen av deras produktlinje. Radeon HD 3870 och HD 3850 är bra värden, och idag ser vi den låga delen av marknaden få en välbehövlig uppdatering. Vi måste fortfarande vänta en kort stund för att prata om ny avancerad hårdvara, men förhoppningsvis kommer AMD att kunna dra ut något som sätter dem tillbaka i konkurrens där.

Även om bristen på uppmärksamhet på high end från AMD kanske inte påverkar de flesta köpare av grafikhårdvara direkt, representerar high end-marknaden höga marginaler och kampen mellan NVIDIA och AMD om ledarskap kan ibland vara ganska underhållande att se. Utöver det, gör high end-hårdvara motorutvecklare att testa tekniker och idéer om vad som oundvikligen kommer att bli framtida low-end-hårdvara. Vi hoppas verkligen att AMD kommer tillbaka i spelet snart för att främja branschens skull.

För närvarande har vi ingen hårdvara av låg kvalitet så vi kan inte göra några prestandajämförelser just nu. AMD har lovat en mycket hård lansering, så fördröjningen mellan nu och när vi får se en prestandarecension bör vara relativt kort. Under tiden ska vi ta en titt på hårdvaruspecifikationerna och nya teknologier som ingår i 3600- och 3400-seriens delar.