Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Styr allt från ditt hem med din mobil var som helst

Vad kan du styra från din mobil tack vare hemautomation

styr smarta hem

Hemautomation tillåter enheter av alla slag som ska anslutas till Internet. Du kommer att kunna ansluta hushållsapparater till nätverket och i sin tur länka dem till en mobil enhet med vilken du kan fjärrstyra dem. Detta är något som du kommer att kunna genomföra i många fall och på ett enkelt sätt.

Slå på värmen eller luftkonditioneringen

Ett tydligt exempel är att kunna sätta på spisar, radiatorer eller luftkonditionering på distans. Om du har dem automatiserade, även helt enkelt genom att ha dem anslutna till en smart kontakt, kan du hantera dem utan problem från din mobil, oavsett var du befinner dig, eftersom du bara behöver ha internet.

Detta är mycket användbart att bestämma hela tiden när du ska slå på dessa enheter för att kontrollera husets temperatur. Du kan till och med spara energi, eftersom du optimerar tändningstiden.

Sätt tvättmaskinen eller diskmaskinen

Du kommer också att kunna kontrollera elektriska apparater såsom tvättmaskinen eller diskmaskinen. Du kan konfigurera dem så att de slås på eller av helt enkelt från din mobil, när och var du vill. På så sätt sparar du tid, men också pengar genom att bättre kunna välja ljustimmar.

Du kan till exempel slå på tvättmaskinen på distans på de timmar på dygnet då energin är billigare, i fall du har ett taxa med timdiskriminering och det finns skillnader beroende på när du förbrukar el.

Slå på och av lamporna

Naturligtvis kan du också styra lamporna på och av . Något grundläggande är att använda glödlampor med Wi-Fi. Självklart är det viktigt att det trådlösa nätverket dyker upp och fungerar bra för att länka ihop enheterna. Dessutom kan du tända eller släcka lampor av alla slag som du har domotiserat.

Detta kan till och med vara användbart för säkerheten. Om du till exempel ska vara borta från hemmet i några dagar och vill simulera att det finns människor inne i huset kan du helt enkelt tända ljus på distans.

Fel vid användning av glödlampor med Wi-Fi

Styrsensorer av alla slag

Hemma kan du ha sensorer av alla slag , såsom temperatur, luftfuktighet, rökdetektorer etc. Alla dessa enheter kan kopplas till mobilen eller andra enheter du har hemma. Temperatursensorn kan till exempel kopplas till en smart kontakt för att slå på luftkonditioneringen.

Du kan även styra dessa sensorer från din mobil, på distans. Du kommer att kunna få information i realtid, varna om något går fel, göra justeringar osv.

Se om någon enhet är på eller av

Å andra sidan kan vi verkligen säga att utbudet av möjligheter är nästan oändligt och du kommer att kunna kontrollera om du har något hemma . För detta kan du använda en smart kontakt. Du kan ansluta den till en ugn, en brazier eller något annat du vill styra och alltid veta om den är på eller av.

Detta kan vara användbart för att undvika problem. Om du till exempel har en spis på och du inte känner till den kan du bara genom att titta på din mobil verifiera om den är på eller av och vidta åtgärder.

Som du kan se är hemautomation något som är väldigt närvarande idag och du kommer att ha många alternativ att styra från din mobil. Du kommer att kunna bestämma när du vill slå på eller stänga av något, styra sensorer osv.