Studie: Fler familjer prenumererar på streamingtjänster än att betala för kabel

0 Shares

TV har varit en långvarig vän till familjer i årtionden. Sedan uppfinningen har tittare unga och gamla svävat runt den glödande rektangeln och tittat in i den mest underhållande tekniken sedan radion. År 2017 tillbringar barnen nästan en timme framför TV: n varje dag, även med smartphones som klor för deras uppmärksamhet. Så vad tittar de på? För första gången någonsin är det sannolikt en streamingtjänst.

Det stämmer, enligt Common Sense Census från Common Sense Media, fler familjer prenumererar på streamingtjänster som Netflix och Hulu (72 procent) än att faktiskt betala för kabel (65 procent), vilket definitivt är först.

”Barn spenderar i genomsnitt 17 minuter om dagen på att titta på onlinevideor från en källa som YouTube, 17 procent av all TV / video-tittartid, och familjer med små barn har nu större risk att ha en prenumerationstjänst som Netflix eller Hulu (72 procent) än att de har kabel-TV (65 procent). ”

Även om Netflix utan tvekan har varit framgångshistorien under 2000-talet, bör detta fortfarande komma som en överraskning. Kabel-TV har varit en häftklammer för mediet sedan starten, och med landsbygdens internetanslutningar som fortfarande kämpar för att hålla jämna steg verkar streamingtjänsterna vara lite mer oförutsägbara över hela landet.

Men så är inte fallet, vilket siffrorna tydligt visar. Med höga priser och upprörande kundserviceupplevelser som sannolikt kan skylla, har kabel-TV-industrin fallit på svåra tider. Även försök att kombinera de två, som Comcast är dong med sin X1-plattform, har inte lyckats hålla jättarna på topp.

Är det en oförmåga att anpassa sig eller var kabel dömd eftersom Netflix bestämde att DVD-skivor inte var det bästa sättet? Kanske av plattformsintegration kom lite tidigare, Comcast kunde ha satt tonen för en annan kamp mellan streamingtjänster och kabel. Tyvärr är vaktbytet fullt ut, nu är det dags att luta sig tillbaka och se Rom brinna.

Läs fler rapporter om teknik på TechCo

0 Shares