Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Ström inom räckhåll: NVIDIAs GeForce 8800 GTS 320MB

Introduktion

Sedan tre månader tillbaka har NVIDIAs 8800-serie åtnjutit utmärkelsen att vara den enda DX10-grafikhårdvaran på marknaden och GTX är det absolut snabbaste alternativet där ute som gör det möjligt för spelare att uppnå enorma upplösningar och bildhastigheter med allt ögongodis aktiverat. Nackdelen är att funktionerna och prestanda kommer med ett pris: toppen av raden kostar minst $550. Till och med 8800 GTS väger cirka 400 dollar.

Även om vi skulle älska att ha en topp till bottenlinje från NVIDIA baserat på deras nya arkitektur, måste vi nöja oss med en gradvis introduktion av delar. Det är vettigt att introducera de avancerade delarna först, att behålla korten med höga vinstmarginaler på marknaden så länge som möjligt hjälper till att få tillbaka utvecklingskostnader. Även chips med lägre prestanda kan lagras och sparas för senare användning i nedre ändar. När resten av sortimentet så småningom introduceras kommer kombinationen av lågpresterande G80-kisel med modeller speciellt designade för en billigare produkt att ge tillräckligt höga volymer för att möta den ökade efterfrågan marknaden ställer på billigare hårdvara.

Idag introducerar NVIDIA nästa del i sin GeForce 8-serie, GeForce 8800 GTS 320MB. Som namnet antyder är detta en lägre minnesdel, och därmed också billigare än nuvarande 640MB GTS. NVIDIA förväntar sig att den nya GTS kommer att sälja för mellan $300 och $330. Vi hoppas verkligen att $300-märket kommer att hålla sig, och vi kommer att försöka spåra detta när vi börjar se kort till försäljning. Priset på $300 är särskilt intressant, eftersom mer än bara de hårda spelare kommer att börja titta på den nya 8800 GTS 320MB som en bra passform för deras rigg.

Det finns andra mycket viktiga faktorer som spelar in här också. Första halvåret i år borde bli mycket spännande med tanke på den konkurrens som NVIDIA kommer att möta. Även om vi inte känner till någon av detaljerna i AMD:s nästa del, är vi väldigt glada över att se vad den har i beredskap för att konkurrera med NVIDIA i den första omgången av DX10-klassens hårdvara. Under tiden kommer NVIDIA säkerligen att vilja skicka så många 8-seriedelar som möjligt innan det har en sann konkurrent när det gäller funktioner som finns där.

Spelen som är planerade att komma ut under de närmaste månaderna ser också ganska imponerande ut, vilket borde inspirera fler människor att uppgradera sin hårdvara för den måste ha titeln. Bland de mest efterlängtade mjukvarorna kommer Crysis och Unreal Tournament 3 att vara på väg. Båda dessa spel är från utvecklare som har producerat banbrytande titlar tidigare, och skärmdumparna och videorna på webben får oss att dregla. Och det är nästan säkert att, för att uppleva den otroliga grafiken som följer med det (förhoppningsvis) fantastiska spelet, kommer grafikhårdvaran att behöva sätta kraft.

Även om vi inte kan testa nästa generations spel än, är vi väldigt intresserade av hur nya GeForce 8800 GTS 320MB står sig mot konkurrenterna i för närvarande tillgängliga spel. Först ska vi ta en titt på hårdvaran och hur mycket det kommer att påverka prestanda att minska minnet på den nya GTS.