Streaming för videor, spel och VR

Streaming för videor, spel och VR

När 2018 blåser ner är det än en gång dags för AMDs årliga stora funktionsuppdatering för deras grafikdrivrutiner, Radeon Software. Med den anspråkslösa titeln ” Radeon Software Adrenalin 2019 Edition ” är dagens release mer av en utveckling på förra årets Adrenalin Edition, vilket ger förbättringar och ytterligare integrationer med AMD Link och Radeon Overlay. Headlining-funktionen är den nya möjligheten att strömma till en mobil enhet eller VR-headset, som drivs av ReLive och AMD Link. AMD adresserar också högt efterfrågade användarförfrågningar som samlas in på deras funktionsröstnings- och feedback-sida, nu markerar 7 av de 10 bästa förfrågningarna.

Dessutom ger Adrenalin 2019 Edition 18.12.2 också förinställningar för WattMan-överklockning / undervoltningsprofil, WattMan-kontroller i AMD Link och Radeon Overlay, ReLive-förbättringar för streamers och ‘Radeon Advisors’, den senare som är nya verktyg för optimering av spel / inställningar för in- användare.

För de som bara har kommit ikapp började AMDs kadens av en årlig “big bang” drivrutinsuppdatering redan 2014 med Catalyst Omega, som följde upp med introduktionen av Radeon Software 2015 och dess första Crimson Edition, och efterföljande årliga uppdateringar med Crimson ReLive Edition i 2016 och Adrenalin Edition 2017.

Det här moderna tillvägagångssättet har snabbkorrigeringar och prestandauppdateringar inträffar under hela året, avgränsade av stora funktionsuppdateringar och översyner, med en övergripande tonvikt på användarupplevelse (UX) och kvalitetssäkring.

Konsistensen av UX är tydligare med de senaste diskreta GPU: erna, men detsamma kunde inte sägas om AMDs APU-erbjudanden. På den anteckningen ledde nyligen klagomål om statusen för föråldrade Ryzen Mobile-drivrutiner AMD att släppa ett uttalande i frågan. Adrenalin 2019 Edition ger inga förändringar på den fronten, och AMD har inget att lägga till i sitt ursprungliga uttalande.

Den nya utvecklingen är emellertid långt ifrån irrelevant, eftersom dessa årliga funktionsuppdateringar, bättre nolldagars spelstöd och citerade stabilitetsmätvärden började som ett steg för att avvärja äldre AMD / ATI-drivrutiner. Mer direkt innehåller en konsekvent UX förmodligen också mobila APU: er, särskilt eftersom OEM-leverantörer inte skulle ha lite intresse av att vara inblandade i den aspekten. En meningsfull andel av mainstream-användare kommer att fortsätta att ha sin erfarenhet av AMD-drivrutiner enbart dikterade av OEM-tillverkare och utan förmågan att utnyttja AMD: s förbättringar i deras förarutvecklingsstrategi.

På andra håll finns inga officiella uppdateringar om Radeon-stöd för hårdvaruaccelererad DirectX Raytracing, men med NVIDIAs nyligen lanserade Turing-baserade GeForce RTX-serie är det ett aktuellt tema.

Ser vi framåt kommer det att finnas ökad konkurrens i GPU-rymden, och många av AMD: s befintliga fördelar kommer att vara i mjukvaru / drivrutinsmognad samt funktionsstöd. Med Adrenalin och nu Adrenalin 2019-upplagan har det ökat en hel del ökad tonvikt på streaming / sociala användningsområden och mobila enheter, och under de kommande sidorna tittar vi på detaljerna för var och en av de nya funktionerna.

Relaterade Artiklar

Back to top button