Stor TV-upplevelse till ett rimligt pris

OnePlus resa på den indiska TV-marknaden är drygt 2 år gammal nu, och företaget har funnit en hel del framgångar. De gick först in på high-end TV-marknaden med Q1-serien 2019, men det var OnePlus U1 och Y-serierna som lanserades förra året som blev riktigt populära. I år har OnePlus förbättrat U1-serien och introducerat U1S-serien för den indiska marknaden och lanserat den i tre storlekar – 50, 55 och 65-tumsalternativ. Dessa 4K-TV-apparater kommer med ett par nya funktioner och uppgraderingar jämfört med föregående generation, och de börjar till ett pris av Rs. 39999. Här är vår recension av OnePlus U1S 65-tumsmodell.

Design och byggkvalitet

OnePlus U1S har en enkel design, med en plastkonstruktion för det mesta av exteriören. Ramarna är ganska minimala, vilket resulterar i ett skärm-till-kroppsförhållande på 95,7 % för alla modeller, vilket stöder den goda tittarupplevelsen som TV:n erbjuder.

Enbart bottenramen är lite tjockare och grå till färgen med en OnePlus-logotyp i mitten. Precis under bottenramen finns LED-indikatorerna för Google Assistant, tillsammans med en växel för fjärrfältsmikrofonerna.

Bakpanelen är helt gjord av plast och även om den känns bra, känns den inte nödvändigtvis premium. Portarna finns helt och hållet på baksidan också, och de är alla åt sidan.

OnePlus inkluderar två metallstativ i lådan som gör att TV:n kan ställas på ett bord eller vilken yta som helst. De känns av hög kvalitet och jag känner mig säker på stabiliteten de erbjuder när jag använder dem till den större 65-tumsmodellen.

Fjärrkontrollen liknar tidigare OnePlus TV-apparater, med de typiska kontrollknapparna, en Google Assistant-knapp och genvägsknappar för Netflix och Amazon Prime Video.

Bild- och ljudkvalitet

OnePlus U1S kommer i tre storleksvarianter – en 50-tum, en 55-tum och en 65-tum. De har alla en 4K (3840 x 2160 pixlar) LED-bakgrundsbelyst, LCD, 60HZ-panel med stöd för 10-bitars färger. TV:n är certifierad för HDR10, HLG och HDR10+, vilket innebär att TV:n stöder 4K HDR-streaming på olika tjänster som Netflix, Amazon Prime Video och såklart YouTube.

Den erbjuder ett brett färgomfång, med 93 % DCI-P3-täckning samt en Delta E

TV:ns Gamma Engine har mer än 50 algoritmer som är tänkta att erbjuda bildkvalitetsoptimering i realtid, och den har en annan funktion som kallas AI Picture Quality som justerar gammakurvan för att säkerställa att detaljerna i mörkare bilder blir tydligare och mer synliga. Andra funktioner som stöds av U1S inkluderar avancerad rörelseuppskattning, rörelsekompensation
(MEMC) algoritmer och Anti-Aliasing-teknik, som säkerställer jämnare men ändå skarpare bilder för en naturlig tittarupplevelse.

När det gäller ljud kommer TV:n med ett 4-enheter (två fullregisterhögtalare och dubbla diskanthögtalare), 2-kanaligt, nedåtriktat högtalarsystem med en total uteffekt på 30W. Högtalarna är saminställda med Dynaudio, och de stöder Dolby Audio-behandlingsteknik. Tack vare HDMI eARC-stöd kan du ansluta en Dolby Atmos-kompatibel högtalare och njuta av en mycket bra lyssningsupplevelse. TV:n har också en inbyggd optisk utgång om du behöver det för din soundbar eller AV-receiver.

Med en total uteffekt på 30W blir de inbyggda högtalarna högljudda, och vid rimliga volymer finns ingen distorsion. Av min erfarenhet gör högtalarna ett bra jobb i mellanfrekvenserna och matar ut hyfsat detaljerade höga frekvenser, och nackdelen är dess matta bas. Även om det är väldigt närvarande, känns det slaglöst och kompletterar inte de högre frekvenserna tillräckligt bra. Som sagt, totalt sett gör högtalarna i OnePlus U1S ett tillräckligt bra jobb för inbyggda högtalare.

Programvara och funktioner

OnePlus U1S kör sitt anpassade operativsystem OxygenPlay 2.0 som är baserat på Android 10. Som med alla Android TV-apparater får du tillgång till Google Assistant, inbyggd Chromecast och naturligtvis Google Play Store och alla dess nedladdningsbara appar .

Med sin Speak Now-funktion kan användare dra nytta av fjärrfältsmikrofonerna och trigga Google Assistant enkelt på långt håll. I vår användning gjorde mikrofonerna ett bra jobb med att fånga upp min röst och förstå vad jag sa.

OnePlus har lagt till ett antal funktioner med OxygenPlay 2.0 som Sports Zone och Live News Zone som är dedikerade sektioner för respektive kategori. Det finns 16 innehållsleverantörer förinstallerade i OxygenPlay 2.0, och användare kan lägga till innehåll från var och en av dessa appar till bevakningslistan för att enkelt hålla reda på dem. När du spelar spel via en konsol över HDMI växlar TV:n automatiskt till spelläge och aktiverar Low Latency, och det finns en Data Saver-funktion som ger användarna mer kontroll över sin dataanvändning.

En hel uppsättning smarta funktioner låses upp när du ansluter TV:n med OnePlus Connect 2.0-appen för en Android- eller iOS-smarttelefon. Några av de grundläggande funktionerna inkluderar:

 • Styrplatta
 • Skriv Sync
 • Snabbt byte av app
 • Filöverföring
 • Användarstatistik

Tillsammans med detta möjliggör appen även många andra smarta funktioner, inklusive:

 • En timer för att automatiskt stänga av OnePlus TV U1S vid en viss timme.
 • Hantera TV:ns inbyggda barnläge på distans.
 • One Click Cleanup, som rensar bort appar från TV:ns RAM
 • Multicast, som låter användare casta upp till två smartphoneskärmar samtidigt i en delad vy.

OnePlus ger också extra funktionalitet med sitt ekosystem av produkter, som att du till exempel kan ansluta en OnePlus smartwatch och styra grundläggande funktioner på TV:n direkt från handleden. OnePlus Watch kan också känna av när du går och lägger dig och automatiskt stänga av TV:n med den. När du använder OnePlus Buds kommer det att finnas en anslutningsprompt på TV:n för sömlös anslutning.

Prestanda

OnePlus U1S kommer med en fyrkärnig processor som består av 4 ARM Cortex A55-kärnor klockade till maximalt 1500MHz. Den kompletteras med 2 GB RAM och 16 GB inbyggt lagringsutrymme.

Angående prestandan är detta ett område där jag känner att OnePlus U1S kämpade lite. Till en början skulle jag märka hicka och avmattning när jag navigerade genom programvaran, men till OnePlus kredit har de släppt ett antal programuppdateringar som har åtgärdat de flesta problem.

Anslutningsmöjligheter

Alla fysiska portar finns på bakpanelen på ena sidan. TV:n kommer med 3 HDMI 2.1-kompatibla portar varav en stöder HDMI ARC, 1 RJ45-port, 1 AV-ingång, 1 optisk ljudutgång, 1 RF-ingång och 2 USB 2.0-portar. För trådlös anslutning stöder TV:n Wi-Fi 5 802.11ac och Bluetooth 5.0.

Slutsats

Vid Rs. 66 999 för 65-tumsmodellen erbjuder OnePlus U1S en bra upplevelse för priset. Den har en enkel design med acceptabel byggkvalitet, har en bra 4K HDR-kompatibel panel, kommer laddad med många smarta funktioner och 30W-högtalarna med Dynaudio-inställning är anständiga. Den har stöd för HDMI 2.1, HDMI ARC, ALLM, Dolby Audio och fjärrfältsmikrofonerna möjliggör “Speak Now”-funktionen för hand-free Google Assistant-kontroll.

Värdet på OnePlus U1S är mycket mer om du är djupt inne i OnePlus ekosystem, specifikt OnePlus Watch och OnePlus Buds. Speciellt om du befinner dig djupt inne i OnePlus ekosystem ökar värdet på U1S markant.

OnePlus U1S finns att köpa Flipkart, Amazon.in och OnePlus Store till följande priser –

 • 65-tum: Rs. 66 999
 • 55-tum: Rs. 49 999
 • 50-tum: Rs. 43 999

Relaterade Artiklar

Back to top button