Stor prestanda i ett litet utrymme

Stor prestanda i ett litet utrymme

Medan en lagerkylare levereras med de flesta detaljhandelsprocessorer, vill entusiaster ofta ha något bättre; oavsett om det är en kraftfullare kylare, en tystare kylare, en vätskekylare osv. Som ett resultat är marknaden för tredjepartskylare fortsatt stark, vilket ger variation mot bakgrund av mer begränsade lager kylare. Och med det finns det ingen brist på mönster, med kylare för stort sett någonsin behov, önskan, budget och storleksbegränsning.

I dagens granskning tittar vi på NH-U12A, en torn CPU-luftkylare tillverkad av Noctua. Noctua är ett företag som är känt för sina avancerade produkter som vanligtvis – och förtjänat – har en premiumprislapp. NH-U12A är den senaste versionen av deras familj med 120 mm-baserade CPU-kylare med en torn, som är utformade för att ge en balans mellan prestanda, kostnad, komplexitet och kompatibilitet.

Generellt sett är NH-U12A utformad för att passa toppkylningsprestanda i en mer kompakt 120 mm-kylare, i motsats till större och mer traditionella 140 mm-kylare. I detta avseende är det särskilt användbart för användare som bygger kompakta och transportabla spelsystem.

Dykning rätt in fick vi NH-U12A i en utomordentligt robust kartong. Noctua använder samma enkla konstverk på förpackningen av alla sina produkter, med fokus på elegans och tillhandahållande av information snarare än en iögonfallande design.

Inuti lådan hittade vi kylaren mycket väl skyddad, placerad under lager på lager av tjock kartongförpackning. Den medföljande monteringshårdvaran och extra föremål finns i en mindre, fackförpackad kartong.

Bortsett från den typiska monteringshårdvara som krävs för att montera NH-U12A på ett CPU-uttag, levererar Noctua också en grundläggande skruvmejsel, en fläktkabel, två fläktar “lågt ljud” -adaptrar som begränsar kylfläktarnas hastighet, ett rör av NT-H1 termiskt fett och ett metalliskt fodral märke.

Relaterade Artiklar

Back to top button