Steam Deck läcka föreslår imponerande batteritid och 60 fps kapacitet

0 Shares

Valves Steam Deck lanseras i december, och som du kanske har sett har dev -kit skickats ut – och en kinesisk källa med en sådan utvecklarenhet har läckt ut vissa påstådda riktmärken och information om batteritid.

Först och främst bör vi ta detaljerna med stor försiktighet om de kan tillverkas på något sätt, och även om de är verkliga, kom ihåg att Steam Deck fortfarande är ett pågående arbete (om än närmar sig mållinjen nu).

Så kom ihåg allt det här, men riktmärkena som har spillts (som upptäckts av Toms maskinvara) är av Steam Deck som körs med sin ursprungliga 1280 x 800 upplösning (med andra ord, hur du spelar det i handhållet läge ).

Shadow of the Tomb Raider körde med fasta 30 bilder per sekund (fps) i genomsnitt med de högsta grafikinställningarna, krypande upp till 36 bps om inställningarna hackades ner något till bara högt. Med en viss sänkning av andra inställningar – tyvärr specificerades inte de exakta justeringarna – spelet kunde köras med en riktigt smidig 60 fps, vilket är bra att höra.

Doom kunde också hantera 60 fps på medellånga visuella inställningar, och att dra upp alternativen resulterade i en fortfarande lovvärd 46 fps (igen, inga exakta detaljer lämnades om vad som skruvades upp). Dota 2 körde med 47 bps med max grafik och 80 fps på låga detaljer, så igen, 60 fps borde inte vara ett problem med några något sänkta inställningar.

Den verkliga utmaningen för Steam Deck här var att konfronteras med resurssvinet som är Cyberpunk 2077, och Valves bärbara dator föll inte platt på ansiktet – på höga detaljer lyckades det faktiskt 20 till 30 fps.

Batterilivslängd och temperaturer testades också, med ångdäckets baksida uppe i 42,6 grader Celsius vid användning och batteriet gav tre timmars speltid för drygt hälften (54%) av saften.


Analys: Säkerhetskopierar Valves batterikrav i bästa fall?

Cyberpunk 2077 som träffar mellan 20 och 30 fps med höga detaljer är faktiskt ganska bra, men även om det låter vagt spelbart, observerade testaren att en viss frysning inträffade, så spelet uppträdde på ett något stammande sätt av ljudet av det. Genomsnittlig bildfrekvens är naturligtvis inte hela historien, och alla sådana ryck kommer allvarligt att skada spelupplevelsen. Att släppa inställningarna till medel snarare än högt bör hjälpa till att öka den bildhastigheten avsevärt, men tyvärr var det scenariot inte riktmärket (eller faktiskt låga detaljer).

Sammantaget ser dessa prestandanivåer dock lovande ut för att nå 60 fps med några moderna spel, särskilt när du tänker på att detta fortfarande är en dev -enhet och saker inte är helt optimerade.

Batterilivslängden ser också bra ut och kan teoretiskt ge dig nästan sex timmars spel på språng baserat på denna läcka. Naturligtvis beror det mycket på vilket spel du spelar och hur beskattning av inställningarna är, men detta resultat verkar backa upp Valves krav på två till åtta timmars batteritid, och i synnerhet får den senare siffran att verka realistisk.

Allt som sagt, med tanke på källan till denna läcka – och ett inslag av “låter för bra för att vara sant” kanske smyger in i utkanten, åtminstone för oss – vi borde definitivt inte bli fördärvade här, men det är svårt att inte lockas av möjligheten till batteriets livslängd och allmänna prestanda.

Dagens bästa gaming laptop -erbjudanden

0 Shares