Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Starta datum och tid i macOS-menyraden

Starta datum och tid i macOS-menyraden

Om du är en organiserad typ är det ett måste att ha tid och datum till hands. Men snarare än att förlita sig på en klocka eller skrivbordskalender kan du naturligtvis använda din Mac. Det finns sätt att få denna information inbyggd i macOS, men det finns också appar från tredje part som kan utöka eller helt ersätta Apple-standardupplevelsen.

Fönstret MacOS Date & Time

För att justera Mac: s inbyggda alternativ för datum och tid, starta Systeminställningar. I Datum Tid väljer du Klocka flik. När Visa datum och tid i menyraden är markerat visas macOS-klockan i menyraden. Denna digitala klocka inkluderar veckodagen; beroende på dina regioninställningar kommer den att använda 12- eller 24-timmars tid.

Under Tidsalternativ i fönstret Systeminställningar kan du välja att använda en analog klocka (även om den förmodligen är för liten för att vara användbar), växla mellan 12- / 24-timmarslägen och mer. Men det verkliga priset är under Datumalternativ: klick Visa datum och datumet kommer att läggas till före aktuell tid.

Observera att klicka på menyfältets klocka ger snabb åtkomst till dess inställningar för att göra efterföljande ändringar. För att ta bort klockan helt, tryck på Kommando-tangenten och dra den sedan från menyraden.

FuzzyTimes “fuzzy” klocka

FuzzyTime (gratis, Mac App Store) har två användbara funktioner Apples menyfält klocka saknas. Den första är ”fuzzy” eller ungefärlig tid. Detta innebär att den här klockan bara uppdateras var femte minut och erbjuder en läsbar och mycket mänsklig tid. Till exempel, medan Apples klocka skulle visa “16:53”, skulle FuzzyTime istället visa “fem till fem”. Om du blir orolig över att se minuter och sekunder kryssa bort kan detta visa sig (relativt) lugnande.

Den andra praktiska funktionen visas när du klickar på den fuzzy klockan: en konventionell, icke-fuzzy kalender. Detta visar den aktuella månaden och kan minska resor till Apples Kalender-app. Men om du vill ha något i den här riktningen som är något mer funktionsfullt, är nästa alternativ en bättre insats.

Itsycals menyfältkalender

När den startas lägger Itsycal (donationware, mowglii.com) datumet till din menyrad. Klicka på den och en kalender visas. Men där den här appen verkligen utmärker sig finns i dess många konfigurationsalternativ.

Dra den horisontella stapeln nedåt och du kan utöka vyn till hela tio veckor. Klicka på stiftet och Itsycal förblir på skärmen tills stiftet klickas en gång till. I inställningarna (klicka på kuggen och sedan Inställningareller tryck på Cmd +,), det finns många fler inställningar.

Du kan definiera en kortkommando för att aktivera Itsycal och bestämma vilka iCloud-kalendrar som ska visas i appen. Knacka + och du kan till och med lägga till nya händelser. Allt detta minskar igen behovet av att öppna Apples Kalender-app.

De Utseende fliken är också värt att utforska. Inom kan du lägga till veckodagen eller veckodagen till Itsycals menyradssymbol. Du kan också markera specifika veckodagar och / eller dagar med schemalagda händelser i Itsycals kalender.

Fantasticals naturliga kalender

Fantastical ($ 4,99 per månad, Mac App Store; även tillgängligt för iPhone och iPad) är utformat för att helt ersätta Apples kalender. Men enligt de andra artiklarna som listas här fungerar det med dina befintliga iCloud-data, och så kan du enkelt byta tillbaka till Apples programvara om du känner behov.

Huvudappen ekar kalender, men bland andra pro-orienterade funktioner lägger till en oändlig händelsekickare i ett sidofält, vilket gör det till en film att bläddra i ditt schema. Men den här artikeln handlar om menyfält, och inom det området utmärker Fantastical sig.

Det kommer som en superdriven version av Itsycal, men lägger till ett inmatningsfält som kan användas för flera ändamål. Som mest grundläggande är det ett sökfält för att snabbt hitta händelser. Men du kan också använda det här fältet för att lägga till händelser med hjälp av naturliga språkinmatning. Skriv till exempel något som “lunch kl. 1 med Josh på fredag ​​i 45 minuter”, så ser du händelsen bygga medan du skriver. Det här extra sammanhanget innebär att du kan göra justeringar när du går, vilket minskar fel under skapandet av händelser.

Kostnaden för den här appen kan göra det för mycket för vissa. Men för företagare – eller någon som bor i Kalender men önskar Apples app gjorde mer – det är perfekt.

Världsklockor med iStat-menyer

iStat-menyer ($ 9,99, Mac App Store) är unik på den här listan för att inte främst handla om tid och datum. Istället är det ett verktyg för att hålla reda på din Macs vitala egenskaper. Du visar liveavläsningar i menyraden för att hålla koll på saker som minne och CPU-användning. Genom att klicka på menyerna får du mer detaljerade siffror att gräva i.

Det är Tid meny vi är intresserade av för den här artikeln, dock; och bara detta kommer att göra iStat-menyer värda utlägget för vissa människor. Klockan är som en enormt konfigurerbar uppfattning om Apples. Med dra och släpp kan du lägga till en rad komponenter, inklusive en suddig klocka, tidszonsinformation och mer.

Genom att klicka på klockan visas (valfritt) din kalender, men också en världsklocka. För den senare kan du lägga till så många platser du vill; dessa visas på blå ansikten för de platser som fortfarande är på dagtid och lila för natten.

Appens inställningar innebär att du kan använda så mycket eller så lite av dess funktionalitet som du vill. Även borttagen till bara världsklockan är det ett utmärkt köp om du har vänner, kollegor och / eller kunder över hela världen och behöver ett snabbt, effektivt och pålitligt sätt att kontrollera vilken tid det är på flera platser.

Dags för förändring

Du kan blanda och matcha appar och tekniker som beskrivs i den här artikeln efter dina behov. Oavsett vad du väljer kommer du att få en Mac som gör det mycket lättare med ett ögonkast att hålla koll på tid, datum och din kalender. alla anpassade efter dina egna önskemål.

Hur kan jag lära mig mer?

Varje vecka på Intego Mac Podcast, vi diskuterar de senaste Apple-nyheterna, inklusive säkerhets- och sekretessberättelser, samt praktiska råd om hur du får ut mesta möjliga av dina Apple-enheter. Var noga med att prenumerera så att du inte saknar några avsnitt.

Du vill också prenumerera på vår e-post nyhetsbrev och håll ett öga här Mac-säkerhetsbloggen för de senaste Apples säkerhets- och sekretessnyheter. Och glöm inte att följa Intego på dina favorit- och mediekanaler: Facebook, Instagram, Twitter och YouTube (klicka på 🔔 för att få meddelande om nya videor).

Om Craig Grannell

Craig Grannell är en teknologförfattare, mestadels specialiserad på Mac, iOS, appar och spel. Han har varit nedsänkt i allt Apple i över 20 år och förälskad i datorer sedan han fick tag på en VIC-20 som barn. Han har också ett Korg Gadget-beroende. Skicka hjälp. Alternativt kan du besöka hans webbplats craiggrannell.com och följa honom på Twitter på @craiggrannell. Visa alla inlägg av Craig Grannell → Detta inlägg postades i How To och taggade macOS, menyraden. Bokmärk permalänken.