Starlink kommer att ha 2 814 satelliter närmare jorden: hastighet och fördröjning

0 Shares

Federal Communications Commission ( FCC ) godkände på tisdagen SpaceX:s begäran om att operera 2 814 Starlink-satelliter i lägre banor än ursprungligen planerat. Således har varken Amazon eller OneWeb uppnått sitt mål, eftersom de ville att FCC inte skulle ge tillstånd till företagen som påstår möjliga risker för störningar eller kollision mellan satelliter.

Starlink kommer att ha 2 814 satelliter

550 km: Starlink-satelliternas höjd

FCC uppger att man inte har funnit att det kommer att uppstå störningsproblem om satelliterna minskar den höjd de kretsar kring. SpaceX måste dock samordna sig med andra företag för att se till att deras satelliter inte stör dina. För att göra detta kommer de att utarbeta en halvårsrapport där de kommer att detaljera information som misslyckanden i satelliterna eller de manövrar som genomförts för att undvika att kollidera med andra satelliter.

Beslutet kommer precis i tid, vilket SpaceX hade tillstånd till driva 1 584 satelliter i en lägre omloppsbana än vad som ursprungligen planerats. I sommar kommer de att överstiga det antalet satelliter i omloppsbana. Till en början skulle de ligga på 1 150 km höjd, men nu kommer de att kunna verka på höjder runt 550 km.

starlink antena satellit

Satelliter utplaceras normalt på en höjd av 280 km över havet, går gradvis till 350 km med hjälp av sina joniska thrusters och lägger sig till slut vid 550 km . I framtiden kommer de även att skjuta upp fler satelliter på högre höjder för att förbättra täckningen, där de till en början föredragit att prioritera de som erbjuder högre hastighet och lägre latens.

Mer än 200 Mbps: Starlink fortsätter att förbättra hastigheten

Dess konkurrenter kommer att skjuta upp satelliter under de kommande åren. OneWeb har redan lanserat 182 av de 648 man har planerat, och Amazon, med sitt Kuiper-nätverk, kommer att ha 3 236 satelliter, varav hälften borde vara i omloppsbana 2026. Konkurrenter klagade på att Starlinks system för att undvika kollisioner inte är perfekt, plus att de inte gör det. Erbjud inte data till andra företag som de också kan arbeta med för att undvika att krascha.

Förutom SpaceX självt är de som också drar nytta av det astronomer. Ju närmare en satellit är jorden, desto mindre mängd sol kommer den att ge dem eftersom jordens skugga kommer att täcka dem. Till detta ska läggas att företaget försöker minska sina satelliters reflektionsförmåga.

För närvarande når Starlink redan hastigheter på mer än 200 Mbps , med mer än 20 Mbps uppladdning. Latens är också lägre än 40 ms . Tjänsten kan redan reserveras i Spanien, och leveranserna av de första kiten kommer att börja i sommar, där den redan kan användas i områden som inte har täckning av annan teknik som fiber, kabel eller till och med 4G. Ju fler satelliter det finns i låg omloppsbana, desto mer kapacitet kommer det att finnas i nätet och desto fler möjligheter kommer det att ha att ha den maximala hastigheten tillgänglig hela tiden.

0 Shares