Stäng av Windows med Alt-F4 – Ändra standardinställningar

0 Shares

Visst kan det vara så att vi ibland har undrat hur vi kan konfigurera fönstret “Stäng fönster” som visas när vi trycker på kortkommandot Alt + F4, så att istället för “Stäng av” visas några av de andra som standard. alternativ som vi har tillgängliga i rullgardinsmenyn. Detta är något som kan göras direkt från Windows 10, även om att göra dessa ändringar inte är något som är intuitivt eller lättillgängligt. Och det är att för att göra dessa ändringar måste vi göra det antingen från registerredigeraren eller med hjälp av gruppolicyredigeraren.

Stäng av Windows med Alt-F4 - Ändra standardinställningar

Vad är tangentbordsgenvägen Alt + F4 till för

I allmänhet, när vi trycker på kortkommandot Alt + F4, bör ett nytt fönster visas som frågar oss, Vad vill du att ditt lag ska göra? Som standard hittar vi alternativet “Stäng av, men om vi visar fliken kan vi hitta andra alternativ som” Ändra användare “,” Stäng session “,” Stäng av “,” Viloläge “eller” Starta om. “På detta sätt kan vi snabbt komma åt alla dessa funktioner, vilket gör den till en av de mest använda av användare.

På samma sätt har Windows 10 möjlighet att konfigurera kortkommandot Alt + F4 så att alternativet “Avstängning” inte visas som standard, att kunna välja mellan andra alternativ så att det visas först och vi inte behöver visa listan. På detta sätt kan vi konfigurera det så att “Stäng session eller” Starta om “visas först. På så sätt kan vi välja det alternativ som vi använder oftast. För att göra detta visar den här handledningen oss hur vi kommer att kunna ändra standardåtgärden i dialogrutan. Alt + F4-dialogruta för både specifika användare och alla Windows 10-användare.

Ändra standardalternativ för avstängning på Alt + F4

För att ändra avstängningsalternativen för genvägen Alt + F4 kommer vi att kunna använda två olika sätt. Å ena sidan kan vi välja att göra ändringar i Windows 10-registret eller välja att använda gruppolicyredigeraren.

Använda Windows 10-registret

Den första av metoderna måste vi använda Registereditorn, något som vi måste göra mycket noggrant, eftersom ett fel steg kan orsaka systemstabilitetsproblem. Därför är det första vi ska göra att trycka på kortkommandot “Windows + R”, så att dialogrutan Kör inte visas. Senare skriver vi “regedir” och trycker på Enter.

På detta sätt kommer vi åt Windows 10 Registereditorn. Här måste vi navigera till följande väg:

HKEY_CURRENT_USER / Programvara / Microsoft / Windows / CurrentVersion / Utforskaren / Avancerat

När vi har hittat den här sökvägen högerklickar vi på mappen “Avancerat” och en liten meny visas där vi väljer “Nytt” och “DWORD-värde (32 bitar)”.

Redaktör för registro nuevo y valor DWORD

Vi kommer att namnge detta nya värde ” Start_PowerButtonAction ” och den kommer att ansvara för att kontrollera standardåtgärden i dialogrutan Avstängning. Senare dubbelklickar vi på detta nya DWORD-värde som vi har skapat, och vi går in i värde 2 så att “Shutdown” är standardåtgärden. Om vi ​​vill använda ett annat alternativ som standard måste vi ställa in följande värden:

 • Omstart: 4
 • Växla användare: 256
 • Logga ut: 1
 • Sovande: 16
 • Övervintra: 64

Redigera valor Start_PowerButtonAction

När värdet som motsvarar åtgärden vi vill utföra har fastställts klickar du bara på “OK” och startar om datorn för att ändringarna ska tillämpas. I händelse av att vi vill radera ändringarna som gjorts och återgå till standardmetoden måste vi gå tillbaka till sökvägen och eliminera filen “Start_PowerButtonAction”. För att göra detta, klicka bara på den med höger musknapp och klicka på “Radera”.

Använda grupprincipredigerare

Windows 10 Group Policy Editor är ett utmärkt sätt för oss att anpassa all programvara som är installerad på vår dator. På så sätt kan systemadministratörer använda den för att anpassa PC-inställningarna. Om vi ​​vill ändra standardalternativen för avstängning av Alt + F4 måste vi följa följande steg.

Det första vi behöver göra är att komma åt den lokala gruppolicyredigeraren. För att göra detta måste vi trycka för att skriva “redigera grupppolicy” i sökrutan på Start-menyn och välja alternativet som visas. När vi öppnat går vi till den vänstra panelen och går till avsnittet “Användarkonfiguration” och utökar listan med “Administrativa mallar”.

Editor de directivas de grupo local plantillas administrativas

Därefter dubbelklickar vi på mappen “Startmeny och aktivitetsfält”. Nu, på höger sida inom alternativen som visas i “Inställningar” måste vi navigera tills vi hittar alternativet ” Ändra på/av-knappen på Start-menyn “. Härifrån kan vi upprätta en standardåtgärd för Start-menyn på/av-knappen. För att göra detta måste vi klicka på “Policyinställningar”.

Cambiar el botón de inicio y apagado del menú de inicio

Vi ser hur ett nytt fönster visas där vi måste klicka på alternativet Aktiverat. När detta är gjort kommer vi att se hur alternativet “Välj ett av följande alternativ” är aktiverat i rutan Alternativ. Här väljer vi standardalternativet som vi vill ställa in genom att visa fliken. Vi kommer att hitta alternativen för:

 • Att stänga av
 • Friställa
 • Logga ut
 • Att blockera
 • Omstart
 • Växla användare
 • Övervintra

Habiliterar la opción de encendido y apagado del menú de inicio

När det önskade alternativet är valt klickar du på “Apply” och “OK” så att ändringarna sparas. Slutligen startar vi om systemet så att ändringarna tillämpas och på detta sätt har vi kunnat ändra standardåtgärden för Alt + F4-dialogrutan. Om vi ​​ångrar oss och vill återgå till standardåtgärden behöver vi bara gå tillbaka genom samma steg och välja alternativet “Inte konfigurerat”.

0 Shares