Ställ in Audacitys ljudgränssnitt och gör dig redo att spela in

0 Shares

Och är att Audacity har blivit på sina egna meriter en av de bästa free redaktörer och brännare på marknaden. Med den kan vi spela in ljud genom en mikrofon eller en mixer, samt använda en mixer eller spela in uppspelningen som låter genom PC-högtalarna. För att få ut det mesta av applikationen kommer vi att visa dig några inställningar för att konfigurera ljudgränssnittet. För att göra detta behöver vi bara komma åt menyn “Inställningar” som vi hittar på fliken “Redigera” eller genom att direkt trycka på kortkommandot “Ctrl + P”.

Ställ in Audacitys ljudgränssnitt

Konfigurera kanalutgång i Audacity

Från Preference-menyn kan vi konfigurera kanalutgångarna , såväl som servern som vi ska använda, allt i avsnittet “Enheter”. Här kan vi välja ljudutgångskanaler, som kan vara antingen Mono eller Stereo . Som vi säkert vet kommer vi med Mono-kanalen att ha en ljudsignal, medan vi i Stereo kommer att ha två signaler själva, så att den kan överföra olika information. Det bör noteras att det inte påverkar kvaliteten på ljudet endast i dess överföring, så vi måste välja den vi är mest intresserade av att arbeta med, antingen med en utgång eller två.

Audacity interfaz de servidor y grabación

Välj servern som ska fungera

Också från avsnittet “Enheter” är det bekvämt att välja servern som vi ska använda, för vilken vi kommer att ha tre alternativ. En av dem är MME, som är det mest kompatibla inspelningsgränssnittet, men det är också det äldsta. Ett annat alternativ är Windows DirectSound, vilken är rekommenderas mest eftersom den ger bra resultat och är kompatibel med ett stort antal enheter. Slutligen, den Windows WASAPI läget är speciellt utformat för att spela in PC-ljud med lägre latens och bättre resultat, även om det tvärtom har färre kompatibla enheter.

Välj samplingsfrekvens

Från avsnittet “Kvalitet” kommer vi att kunna välj samplingsfrekvens och bitdjupet för inspelningarna. Som standard väljs en standard samplingsfrekvens på 44100 Hz, även om vi kan välja olika värden, så vi kan välja den samplingsfrekvens som vårt ljudkort tillåter oss, som normalt sträcker sig från 8000 till 334000 Hz. Vi kommer att välja den som passar vårt arbete bäst. Om vi ​​till exempel skulle göra ljud för Blu-Ray skulle vi välja 96000 Hz samplingsfrekvens.

Audacity frecuencia de muestreo predeterminada

Ställ in bitdjupet när du spelar in med Audacity

Vi kan också välja standardexempelformatet, det vill säga bitdjupet. Här gäller att ju fler bitdjup som räknas, desto större antal vertikala uppdelningar kan erhållas från samplet, vilket påverkar kvaliteten på ljudet. Generellt gäller att ju större mängd ljud, desto mindre brus kommer vi att ha i signalen och vi kommer att ha ett större dynamiskt omfång att spela in. Det här kan vara kvar på 24 bitar , eftersom 32-bitars alternativet görs av programvara, vilket kan orsaka förändringar i inspelningarna. Dessutom kan vi konfigurera programmet i händelse av att vi gör inspelningar med ett annat samplingsformat . Även om det alltid rekommenderas att spela in med den kvalitet som vi ska exportera slutresultatet till, så undviker vi kvalitetsförluster.

0 Shares