Stadia på Google TV och Android TV – enheter som stöds

0 Shares

Stadia kommer till Google TV

Stadia Google-logotyp

Via den officiella Stadia-bloggen har Google meddelat att dess streamingspelplattform äntligen kommer att nå de stora skärmarna, tack vare en ganska omfattande lista med kompatibla enheter, även om det kanske inte är för alla smaker. Tjänsten kommer officiellt att anlända 23 juni , och användare behöver bara ladda ner den officiella applikationen från Play Butik och börja spela.

Kom ihåg att du måste ha en Bluetooth-kontroll ansluten till din tv eller din multimediaenhet för att kunna spela alla spel som du har i ditt bibliotek korrekt.

Vilka enheter stöder Stadia?

NVIDIA Shield TV Pro recension

Den officiella listan över Stadia-kompatibla enheter är följande:

  • Chromecast med Google TV
  • Hisense Android Smart TV (U7G, U8G, U9G)
  • Nvidia Shield TV
  • Nvidia Shield TV Pro
  • Onn FHD Streaming Stick och UHD Streaming Device
  • Philips 8215, 8505 och OLED 935/805-serien med Android TV-apparater
  • Xiaomi MIBOX3 och MIBOX4

Som du kan se finns det på listan flera ganska populära enheter som Chromecast med Google TV, NVIDIA Shield eller Xiaomi Mi BOX, dock finns det några slående frånvaro som Sonys Smart TV med Android TV.

Enligt den officiella informationen, om din enhet inte visas i listan, bör du försöka använda det experimentella alternativet Stadia som naturligtvis inte ger perfekta resultat när du spelar på distans. För att göra detta behöver du helt enkelt ladda ner applikationen från Play Butik och trycka på fortsätt när du kommer till tjänstens huvudskärm. I grund och botten måste du erkänna att du är medveten om att operationen kanske inte är tillräcklig eftersom du har hårdvara som inte har testats eller optimerats för att köra applikationen.

Fallet med frånvaron av Sony drar vår uppmärksamhet, så vi kommer att vara uppmärksamma på framtida uppdateringar och nya nyheter om det.

En andra chans för Stadia?

Med denna lansering är vi säkra på att tjänsten kommer att få en ny push som gör att den kan nå nya användare, men det kommer inte att hindra tanken på att behöva betala för tjänsten och för spelen till samma pris som ett originalspel från att sluta övertyga. till allmänheten.

Mycket har sagts om huruvida Googles strategi är fel eller om streamingspelet helt enkelt fortfarande inte är attraktivt för allmänheten, men säkert kommer denna nya rörelse att kasta lite ljus över detta. Vi får se om E3 kommer med något nytt, men för närvarande är det enda vi vet att fler spel kommer från Ubisoft och andra utvecklare.

0 Shares