Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

SSL-certifikat för e-handel: Hur man väljer det och vilket som är bäst för ditt företag

Ett SSL-certifikat är ett av de viktigaste valen för alla webbplatser. Den utgör en viktig byggsten för säkerheten på alla webbplatser eftersom den skyddar besökare från nätfiske, MiTM och paketsniffningsattacker, vilket säkerställer säkerheten för deras data. Och när det kommer till e-handelswebbplatser blir det ännu viktigare på grund av vilken typ av data som de lagrar.

Det är därför det blir väldigt viktigt att köpa SSL för din e-handelswebbplats. Ett dåligt val av certifikat kan påverka inte bara din försäljning utan även din varumärkesuppfattning bland kunder. Men oroa dig inte – i den här artikeln kommer vi att berätta allt om hur du väljer ett SSL-certifikat för e-handel och vilket certifikat som är bäst för sådana webbplatser. Låt oss börja:

SSL-certifikat

Tre typer av SSL-certifikat

  • Domänvalidering:Dessa certifikat utfärdas endast efter validering av domännamn. När du har verifierat ägandet av din domän får du ett DV SSL-certifikat. Onödigt att säga att dessa certifikat är de enklaste och mest prisvärda att få.
  • Organisationsvalidering: Dessa certifikat utfärdas efter validering av din organisations existens, vilket kräver inlämning och verifiering av vissa dokument för att fastställa din företagsidentitet. Som ett resultat tar det lite mer tid och pengar att få dessa certifikat jämfört med DV SSL-certifikat.
  • Utökad validering: Dessa certifikat utfärdas först efter validering av affärsdokument och minst tre års verksamhet (vissa certifikatutfärdare kräver en ännu längre existensperiod). De skiljer sig också från de andra två kategorierna av certifikat. När någon klickar på den gröna hänglåsikonen kan de se organisationens namn som certifikatet utfärdades till. Som ett resultat ingjuter de mer förtroende hos dina besökare.

Vilket SSL-certifikat är bra för e-handelssajter?

Nu, för att svara på kärnfrågan i den här artikeln, låt oss ta en titt på vad som är nyckelelementen som är nödvändiga för en e-handelswebbplats:

  1. Säkerhet:Först och främst behöver du säkerhet. Och inte vilken säkerhet som helst, utan mer säkerhet än en vanlig webbplats eftersom du kommer att samla in och spara dina kunders känsliga betalningsinformation. Utan ordentliga säkerhetsåtgärder kan du inte ens få en betalningsgateway för din webbplats.
  2. Förtroende:Förutom säkerhet behöver du också dina besökares förtroende. När de anger sina kreditkortsuppgifter vill de se till att deras information är säker hos dig. Utan den nivån av förtroende, oavsett hur säker din webbplats är, kan du inte sälja tillräckligt.

Så vilket SSL-certifikat du än väljer bör erbjuda båda dessa element. Den bör erbjuda mer säkerhet än säkerheten för en genomsnittlig webbplats, och den bör också tillåta vem som helst att helt lita på din webbplats.

Nu uppfyller inte DV SSL-certifikat dessa kriterier. Även om de kan erbjuda både säkerhet och förtroende, är deras säkerhet den för en genomsnittlig webbplats eftersom de är det vanligaste valet bland webbansvariga. Som ägare av en e-handelssajt behöver du mer säkerhet än en genomsnittlig webbplats och dina besökares fullständiga förtroende. Det kan endast tillhandahållas av ett OV- eller EV SSL-certifikat.

Ett OV SSL-certifikat är mycket säkrare och svårare att förfalska än ett DV SSL-certifikat eftersom det kräver att din organisations dokument utfärdas. Det står sig ganska bra när det gäller kundernas förtroende, främst för att det är svårt att spoofa. Så det gör det till ett bra val för alla e-handelswebbplatser.

Men om du vill ha dina besökares fullständiga förtroende kan det endast tjänas med ett EV SSL-certifikat. Det erbjuder inte bara säkerheten som motsvarar ett OV SSL-certifikat, utan det vinner också dina kunders förtroende lättare eftersom vem som helst kan kontrollera om de är på din officiella webbplats eller inte genom att klicka på den gröna hänglåsikonen för en webbplats skyddad med EV SSL. Det gör nätfiskeattacker mot dina kunder nästan omöjliga.

Budget och åldersrelaterade begränsningar

Vid det här laget kan det vara klart för dig att ett EV SSL-certifikat är det bästa valet för ett e-handelsföretag. Men tidsgränsen på minst tre år för utfärdande av ett EV-certifikat blir en stor vägspärr för de flesta nyetablerade e-handelsföretag. Budget är en annan stor begränsning eftersom EV-certifikat är dyrare än OV-certifikat.

Om det är problemet med dig kan du överväga att använda ett OV SSL-certifikat. Det kommer inte att vara ett dåligt val, och eftersom ditt företag når rätt ålder och rätt budget kan du uppgradera till ett EV SSL-certifikat under förnyelsen.

Enstaka domän, jokertecken eller flera domäner?

När du väl har valt vilken typ av certifikat du vill köpa för din e-handelsverksamhet (dvs. OV eller EV), är ett annat litet val i processen om du ska köpa ett enstaka domäncertifikat, jokertecken eller flerdomäncertifikat. Här är en kort beskrivning av alla dessa alternativ:

  • Ett enda domäncertifikat skyddar bara en domän – det är allt! Varken mer eller mindre.
  • Ett jokerteckencertifikat skyddar din rotdomän och alla dess underdomäner på första nivån.
  • Och ett multidomäncertifikat skyddar alla dina domäner såväl som alla underdomäner som skapas under dem.

Beroende på om du vill använda flera domäner eller inte kan du välja mellan dessa varianter. Ett enstaka domäncertifikat fungerar bara i de situationer där du inte ens behöver skapa en underdomän (vilket sällan är sant i dagens tider). Så för de flesta företag står valet mellan ett jokertecken och ett multidomäncertifikat. Det skulle hjälpa om du gjorde detta val baserat på din budget och med dina framtida krav på skalbarhet i åtanke.`

Slutsats

Så det var en snabb förklaring av vilket SSL-certifikat du ska välja för din e-handelswebbplats. Förhoppningsvis kommer du nu att kunna välja rätt certifikat och säkert starta din onlinebutik. Om du fortfarande har några frågor om ämnet, vänligen dela dem i kommentarerna, så ska vi göra vårt bästa för att svara på dem så snart som möjligt. Om inte, bygg din e-handelssida idag med ett prisvärt OV- eller EV SSL-certifikat från ClickSSL.