Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

SSD-uppdateringen: Vertex blir snabbare, nya Indilinx-enheter och Intel/MacBook-problem lösta

När vi slutade senast Intels X25-M fortsatte att bevisa sitt värde som den bästa stationära SSD:n på marknaden idag. Men det fanns nytt hopp i ett litet controllerföretag baserat i Korea som heter Indilinx. Tack vare några snabba agerande kunde Indilinx och OCZ lägga fram det första verkliga alternativet till X25-M: Vertex SSD.

I Indilinx hoppas vi

Nu börjar andra tillverkare skicka Indilinx Barefoot-baserade SSD:er och de senaste uppdateringarna av kontrollerns firmware gör SSD:n ännu snabbare än vad jag testade för bara en vecka sedan.

Även om jag trodde att jag skulle vara klar med SSD förra veckan, fortsätter sagan med några mindre uppdateringar som är viktiga för alla som vill köpa en SSD idag.

Intel-uppdateringen

Jag träffade Intel den här veckan för att prata om dess SSD-färdplan samt var X25-M är idag. Tyvärr kan jag inte prata om de flesta detaljerna ännu, men mer information kommer.

De prestandaproblem PC Perspektiv avslöjat är verkligen ett verkligt problem, men inte något som jag har kunnat stöta på utanför att köra specifika benchmarkmönster. Jag nämnde att det inte var ett problem i min förra artikel och nu, beväpnad med ännu mer information, är jag ännu mer säker på det. Jag kan inte säga så mycket nu, men det kommer inte att dröja så mycket längre innan jag kan.

Några läsare skrev till mig och frågade varför X25-M inte fungerar under Bootcamp på NVIDIA-baserade Apple-system (t.ex. den nya MacBook/MacBook Pro). Jag hade inget svar då men jag kollade på det. Det visar sig att det finns ett kompatibilitetsproblem med några av 80GB X25-Ms och de plattformarna, men Intel har en fix.

Till att börja med, om du har en 160 GB X25-M eller X18-M, påverkas du inte av det här problemet. bootcamp kommer bara att fungera. Den senaste produktionen av 80GB X25-Ms påverkas inte heller av detta problem, men inte originalenheterna. Om du har en tidigare X25-M och en av dessa Apple-maskiner och upplever Bootcamp-kompatibilitetsproblem vill Intel att du kontaktar supportpersonalen för en åtgärd: http://www.intel.com/support/

Kom ihåg vad jag skrev i mitt senaste SSD-stycke: “Jag skulle våga gissa att Intel inte skulle lämna sina mest lojala kunder ute i kylan efter att ha spenderat $400 – $800 på en SSD. Jag kan inte tala för Intel men som sagt, håll utkik.”

Jag kommer att ha fler uppdateringar om Intel-enheten under de kommande veckorna.