SSC rensar luften och bekräftar att Tuatara inte bröt 300 MPH-barriären under kontroversiella körningar

En varm potatis: SSC Nordamerika är tillbaka i nyheterna denna vecka och sätter en stämpel på sitt kontroversiella världsrekordförsök redan i oktober 2020. Vi har fortfarande inte alla svar på vad som exakt gick fel, men åtminstone vet vi för säker på att 300 MPH-barriären inte bröts den dagen.

Amerikanska hyperbilföretaget SSC Nordamerika befann sig i centrum för kontroversen i slutet av 2020 efter att ha släppt en video som visar sitt flaggskeppsfordon, Tuatara, och slog världsrekordet för den snabbaste produktionsbilen med en genomsnittlig hastighet på 316,11 MPH (genomsnittet av två körningar , en slår 301,07 MPH och den andra når 331,15 MPH).

Inkonsekvenser i videon ledde till frågor, och det resulterade i att SSC Nordamerika medgav att det fanns ett fel på redigeringssidan relaterat till videon. Företaget lovade att göra om körningen och gjorde det löftet några månader senare.

Tyvärr försvann den andra utflykten av mekaniska problem och de slog till slut bara 251,2 MPH på sin sista körning innan två tändstift tappade kulan.

Historien fortsätter denna vecka när SSC Nordamerika i ett nyligen inlägg på Instagram försökte rensa luften. “Om det inte har gjorts klart fram till denna punkt, skulle vi vilja erkänna officiellt att vi inte nådde de ursprungligen påstådda hastigheterna på 331 MPH eller till och med 301 MPH i oktober 2020,” läste inlägget.

Teamet sa att de var sårade över att få veta att de inte nådde sitt mål, men tillade att de fortfarande syftar till att bryta 300 MPH-barriären “transparent, officiellt och utan tvekan.”

Relaterade Artiklar

Back to top button