Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Spotifys nya spellista Pop Up är värd för de mest streamade anglo-popartisterna och låtarna i Latinamerika

Spotifys Pop Up-spellista innehåller den mest populära anglo-popmusiken i Brasilien, Mexiko, Argentina, Chile och Colombia.

Medan Justin Bieber kommer från Kanada, Ariana Grande från Florida och Dua Lipa från Storbritannien, har var och en av dessa artister en energisk och växande fanbas inte bara i sina hemländer utan även i Latinamerika. Den nya spellistan Pop Up, ger latinamerikanska lyssnare av engelska topphits en enda destination på Spotify.

Pop Up har de bästa artisterna i regionen – de med över 100+ miljoner streams. Spellistan har redan över 5,5 miljoner följare, med mer än hälften av publiken Gen Z och unga millennials. Spotify uppdaterar Pop Up varje vecka med nya låtar från anglopopartister runt om i världen, så att lyssnarna kan njuta av sina favorithits och upptäcka nya låtar.

Lanseringen av Pop Up är ett naturligt uttryck för hur anglo popkultur fungerar i denna mångsidiga och musikkunniga region som är Latinamerika. Det ger oss också en enorm möjlighet att knyta an ännu djupare till en publik full av unga människor som lever för musik och de största pophits.

Juan Manuel Rótulo, chef för redaktionen, Spotify i Latinamerika

Anglo pop rankas för närvarande i topp 10 av de mest streamade genrerna i Latinamerika. I år har antalet popströmmar ökat med nästan 25 % från Spotify-användare i Latinamerika. Med den högsta tillväxten under de senaste två åren av de fem länderna har enbart Colombia sett en ökning med 36 %. Sedan spellistans start har Pop Up blivit en del av de 50 mest strömmade spellistorna världen över av dagliga aktiva användare. Chartmetriska listor Pop Up på nummer 30 för de mest följda spellistorna världen över på Spotify.

Spotify har också listat de mest streamade artisterna och låtarna från latinamerikanska lyssnare på spellistan i år.

Mest streamade artist:
  1. Dua Lipa
  2. Justin Bieber
  3. Ariana Grande
  4. Helgen
  5. Harry Styles
Mest streamade låt:
  1. Lil Nas X – MONTERO (Call Me By Your Name)
  2. Miley Cyrus – Prisoner (feat. Dua Lipa)
  3. Dua Lipa – Levitating (feat. DaBaby)

Slutligen har Spotify delat vissa land för land-data. Argentina har nyligen visat kärlek till En riktningBrasilien för Lady Gaggig och Shawn MendezChile för Bruno MarsColombia för Maroon 5och Mexiko för Selena Gomez.

Oavsett var du kommer ifrån kan du lyssna på Latinamerikas favoritartister från Anglo på Spotifys Pop Up-spellista nedan.