Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Spotifys klumpiga och dyra ljudboksfunktion lanseras i Storbritannien, Irland, Australien och Nya Zeeland

Ljudböcker på Spotify expanderar till fler länder, men utan möjlighet att köpa på mobila och dyra titlar, vem är den här funktionen till för?

Över 300 000 ljudböcker på samma plats som du redan streamar musik och poddar… låter bra, eller hur? Även om den lanserades i USA i september och nu är tillgänglig på fler engelsktalande marknader: Storbritannien, Irland, Australien och Nya Zeeland, är Spotifys ljudboksfunktion tyvärr inte redo för massanpassning ännu.

Ljudböcker finns att bläddra och köpa för alla Spotify Free och Premium-medlemmar, men köp kan endast göras på en webbsida. På mobilen kan du bläddra i ljudböcker, sorterade efter kategorier som t.ex Fantastiska första ljudböcker, Vad är nytt, Buzzworthy böcker, etc. Ingen sökning ännu. När du har hittat en titel som du gillar utseendet på kan du lyssna på ett smakprov i appen.

När du för närvarande trycker på den låsta uppspelningsknappen visas “Vill du lyssna? Du kan inte köpa ljudböcker i appen. Vi vet, det är inte idealiskt” utan anledning, länk eller instruktioner om hur man köper. För att köpa på mobil eller surfplatta måste du gå till open.spotify.com. När du har köpt boken blir den tillgänglig på alla enheter som är inloggade på samma konto. På skrivbordsappen är det lite enklare, med en direktlänk till en betalningssida.

Spotify säger inte direkt orsaken till detta extra lager, men i ett blogginlägg ropar de upp Apples App Store-regler.

Utanför restriktioner är ljudböcker på Spotify väldigt dyra. Nedan är de tre titlarna högst upp Vad är nytt sida i Storbritannien, med priser på Spotify, Apple Books och Audible (Amazon).

Richard Osman – Kulan som missade

Hörbar: £14,99, eller en kredit med ett £7,99/månad medlemskap

Matthew Perry – Vänner, älskare och den stora fruktansvärda saken

Hörbar: £29,99, eller en kredit med ett £7,99/månad medlemskap

Michelle Obama – The Light We Carry: Att övervinna i osäkra tider

Hörbar: £37,99, eller en kredit med ett £7,99/månad medlemskap