Spotify-texter visas inte: Problem och lösningar

Spotify-texter visas inte: Problem och lösningar

Spotify är en av världens största musikstreamingtjänster, med 381 miljoner aktiva månadsanvändare. För badrumssångare är det svårt att få till texten till en låt, särskilt raplåtar. Spotify har kommit fram för att hjälpa dig med sin nya funktion. Den här nya funktionen låter användare se texterna medan de spelar låtar. Eftersom det är en ny funktion har många användare prestandaproblem. För en majoritet av användare visas inte texten för en låt i Spotify-appen eller så stämmer inte överens med texterna som visas på skärmen.

Spotify-texter är tillgängliga för alla premium- och free användare globalt. Tjänsten är tillgänglig på nästan alla smarta enheter, inklusive Windows, macOS, iOS, Android smartphones och Android TV. Det låter användare söka efter musik baserat på album, artist eller genre och kan också skapa, redigera och dela spellistor.

Hur man åtgärdar Spotify-texter som inte visas på PC

(1) Se till att din mikrofonsymbol är grön.

(2) Mikrofonen syns vanligtvis till vänster om alternativet Kö och höger sida av den totala låttiden.

(3) Vissa låtar har inte textstöd. Så prova olika låtar.

(4) Stäng programmet. Öppna Spotify igen och kontrollera nu mikrofonen.

Hur man fixar Spotify-texter som inte visas på iPhone och Android

(1) Spela din favoritlåt.

(2) Scrolla ned för att se sångtexten.

(3) Om du inte hittar texten till den låten, prova en annan låt.

(4) Stäng appen och öppna den igen. Se nu om texterna är tillgängliga.

Kontoproblem

I början rullas inte textfunktionen ut till alla användare. Så, i början, bara en handfull användare för funktionen. Efter ett tag görs funktionen tillgänglig för alla användare. Om du får textfunktionen, kontakta Spotify kundsupport.

Var kan du hitta texter på Spotify

Om du inte vet var du kan få tag i texten till en låt i Spotify-appen, läs tipset nedan.

På bärbara datorer eller datorer kan du få tillgång till texten genom att klicka på mikrofonsymbolen på Spelar nu Bar. Texten visas nu automatiskt.

På Spotify-applikationen för smartphones kan användare göra detsamma genom att klicka på fliken Spelas nu. På höger sida kan du se Textknapp. När du klickar på den får du upp texten.

På Spotify-appen för smarta TV-apparater kan du trycka på Nu spelas knappen för att se sångtexten.

FYI: Du kan också dela texten i låten genom att klicka på Dela med sig knappen, som vanligtvis visas längst ned på textskärmen.

Hur man får Spotify-texter med Genius

Genius är en av Spotifys partners. Denna plattform har skapat ett verktyg som ger tillgång till texter. Så här använder du den

(1) Öppna Spotify app.

(2) Klicka på titeln på den låt som spelas.

(3) Scrolla ned för att komma åt historiken och sångtexten.

(4) Nu kommer sångtexterna att vara tillgängliga. Om du inte ser någon text så är låten utrustad med textfunktionen.

Alternativ

Det finns gott om tredjepartstextappar tillgängliga i Play Store och App Store. För att nämna några, Ljudhund och MusixMatch är några av de bästa textapparna. Du kan använda vilken som helst av dessa appar för att få texten till din favoritlåt.

Ändå klagar många Spotify-användare på textproblemet. Känn dig lycklig om du fick texterna till dina favoritlåtar. Spotify kommer snart att släppa en ny uppdatering angående detta problem. Tills dess, ha tålamod. Följ våra sociala medier handtag, Facebook och Twitterför att få omedelbara uppdateringar från oss.

Relaterade Artiklar

Back to top button