Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Spotify Q4 2023-resultat – Spotify uppdaterar sina användar- och prenumerantnummer

Spotify rapporterar sina finansiella resultat för fjärde kvartalet 2022, och visar det senaste antalet månatliga aktiva användare och prenumeranter.

Spotifys höjdpunkter för fjärde kvartalet 2022 visar de senaste siffrorna, såväl som en sammanfattning av det senaste innehållet och funktionerna som kom till musikströmningstjänsten för användare, musikartister och poddskapare.

I slutet av 2022 var månatliga aktiva användare på Spotify på 489 miljoner, en ökning med 20 % jämfört med föregående år. För det första spräcker Spotify 200 miljoner betalande prenumeranter och når 205 miljoner, en tillväxt på 14 % jämfört med föregående år. Hitta Spotifys resultat för tredje kvartalet 2022 här eller deras resultat för fjärde kvartalet 2021 här.

Nedan följer kvartalets höjdpunkter från Spotify. De inkluderar ljudböcker som expanderar till Storbritannien, Irland, Australien och Nya Zeeland, två rekord som slogs av Taylor Swift med släppet av hennes senaste album Midnights, 8-årsjubileet av Spotify Wrapped för användare, artister (ökar merch försäljning) och podcasters och mer .

Du kan hitta hela resultatreleasen här, webbsändningen Q&A på Spotifys webbplats för investerarrelationer och en 12-minuters rulle med ljudtrailers från de senaste original- och exklusiva podcasterna nedan.