Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Spotify passerade precis en halv miljard användare! Rapport för första kvartalet 2023

Spotify publicerade precis sina intäkter för första kvartalet 2023, och uppdaterade siffrorna för både deras månatliga aktiva användare och Premium-prenumeranter.

Spotifys finansiella resultat för första kvartalet 2023 visar ännu ett kvartal med stark tillväxt, med rekordhöga användare och prenumeranter.

Som visas i grafiken ovan är Spotifys månatliga aktiva användare nu på 515 miljoner, upp från 489 miljoner förra kvartalet och en ökning med 22% jämfört med föregående år. Det här är första gången någon musikstreamingtjänst har passerat en halv miljard användare! Betalande Spotify Premium-prenumeranter nådde 210 miljoner i slutet av mars i år. Detta kommer efter att de passerat 200 miljonerstrecket under fjärde kvartalet 2022 och har ökat med 15 % jämfört med föregående år.

Dessa siffror kommer tillsammans med infografiken nedan och lyfter fram de största funktionerna som Spotify tillkännagav under första kvartalet 2023. Dessa inkluderar att fira två år sedan lanseringen i Sydkorea, och naturligtvis uppdateringarna som kom vid Spotifys andra Stream On-evenemang i mars, som tog med sig artisten reklamverktyg som Showcase och Discovery Mode, såväl som andra nya funktioner som Countdown Pages, Spotify Clips, AI DJ och ett omdesignat mobilgränssnitt.

I sin blogg fortsatte Spotify med att säga att detta är deras starkaste Q1 sedan de blev börsnoterade 2018:

  • Aktiva användare varje månad växte med 22 % jämfört med föregående år till 515 miljoner drivet av styrka på både utvecklade och utvecklande marknader och nästan alla åldersgrupper.
  • Premium-prenumeranter växte med 15 % jämfört med föregående år till 210 miljoner med bättre resultat i alla regioner, ledda av Europa och Latinamerika.
  • Totala intäkter växte med 14 % jämfört med föregående år till 3,0 miljarder euro, lett av abonnentvinster.
  • Bruttomarginal slutade på 25,2 %, vilket återspeglar förbättrad lönsamhet för musik och podcast.
  • Drift (förlust)/inkomst slutade på 156 miljoner euro, med hjälp av lägre marknadsföringsutgifter.

Hitta hela resultatreleasen här, eller webbsändningen Q&A på Spotifys webbplats för Investor Relations här. Som vanligt publicerade Spotify också en susande rulle med ljudtrailers från de senaste original- och exklusiva podcasterna.