Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Spotify på CarPlay, vad kan du göra?

Spotify och CarPlay, en perfekt kombination

Spotify på CarPlay, vad kan du göra

Det svenska serviceföretaget är en av de bästa tredjepartsapparna för att rymma CarPlay och är till och med i paritet med inhemska Apple-appar. Dessutom kan vi med de senaste uppdateringarna från Apple nu sätta Spotify-spelaren som standard, så vi behöver inte påminna Siri med vilken applikation vi vill starta resan i bilen. Därefter kommer vi att kommentera de viktigaste funktionerna som du kan göra med den här appen:

  • Kalla Siri: Det säkraste sättet att använda Spotify är genom röstsökning. Vi kan be Siri att spela vilken låt som helst, att spela en viss spellista eller helt enkelt en artist eller ett album. Sedan iOS 15 kan vi be den virtuella assistenten att spela upp det senaste Avantasia-albumet eller en viss spellista.
  • Spotifys oändliga bibliotek: du kan komma åt alla typer av listor, album, låtar och artister som vi markerar som favoriter från iPhone för att komma åt deras senaste verk eller singlar. Naturligtvis kan du spela upp de spellistor som du personligen har skapat eller berätta för Siri att du vill utnyttja en viss musikgenre.
  • Offlinemusik har aldrig varit så lätt: om du kör på en bergsväg och du inte har en bra anslutning kan du lyssna på musiken som laddats ner på iPhone i offlineformat. Det är sant att du bara kommer att kunna lyssna på vissa artister, men det betyder inte att du inte kommer att kunna njuta av dem förrän anslutningen är återställd.
  • Utforska: Spotify låter dig inte bara lyssna på musik, utan du kan också lyssna på podcast beroende på resans längd. Om du åker hemifrån till jobbet kan Spotify välja en 15-20 minuters podcast för att göra resan till kontoret mycket roligare.

CarPlay

En stor framtid framför oss

De senaste uppdateringarna av Apple CarPlay har avsevärt förbättrat programmets prestanda, avsevärt förbättrat dess funktioner, med bättre sökningar och svar. Tillsammans med detta har Apple helt förnyat gränssnittet, mycket mer visuellt och med lättillgängliga knappar så att du inte behöver ta blicken från vägen.

Slutligen, kom ihåg att AppleCar Play är ett operativsystem utvecklat av Cupertino för att ansluta det till iPhone så att du kan njuta av musik, poddsändningar, lyssna på meddelanden eller aktivera Apple Maps utan att ta blicken från vägen för att undvika distraktioner och olyckor. Alla dessa funktioner kan göras genom Siri, som är Apples assistent och grundläggande i denna interaktion mellan Apple och fordonet.

Lämna oss i kommentarerna om du använder CarPlay i ditt dagliga liv och om du är Spotify- eller Apple Music-användare.