Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Spotify lägger till singelmarknadsföring i deras Marquee-verktyg för alla artister

Spotify Marquee låter artister enkelt marknadsföra album och EP:s. Nu kan artister marknadsföra sina singlar till lyssnare som sannolikt kommer att bli kära i deras musik.

Spotify Marquee är ett unikt sätt att marknadsföra din musik på den älskade musikströmningsplattformen, genom att använda Spotifys data för att sätta din nya musik framför exakt rätt öron. Tillgänglig i Spotify för artister, den låter dig få din musik rekommenderad till lyssnare som gillar musik som din.

Spotify har nu utökat Marquee för marknadsföring av singlar, såväl som album och EP:s. Oavsett om du vill se till att folk inte missar ditt senaste spårsläpp eller om du vill marknadsföra ett kommande album med en ny singel från den, ger Marquee artister en direkt väg för artister att nå rätt öron.

Hur fungerar det?

När du marknadsför din musik med Marquee kommer Spotify att hitta de lyssnare som med största sannolikhet kommer att njuta av din musik. Oavsett om det är befintliga fans, lyssnare som har doppat i din musik tidigare, eller helt nya öron vars smak stämmer överens med din musik.

Spotify kommer sedan att presentera dessa personer med ett kort med din release och en direktlänk för att lyssna på den.

Bildkredit: Spotify

Spotify rapporterar att mer än 20 % av användarna som presenteras med ett Marquee-kort fortsätter att lyssna på den marknadsförda releasen under de kommande två veckorna. De ser också en genomsnittlig ökning på 2,2 gånger när det gäller sparande och spellistor av spår som visas i Marquee.

Du anger priset för hur mycket kampanj du vill ha från Spotify Marquee för att passa din budget och dina mål. När din Marquee-kampanj är live kan du spåra din musiks engagemang för att se hur långt dina pengar räcker.

Ta reda på mer från Spotifys Marquee-webbplats.