Spotify lägger till grundläggande podcast-funktion, som Apple har haft sedan dag ett

0 Shares

Podcasters gläds, du kan nu be dina lyssnare att ge dig ett betyg på Spotify, vilket ger paritet med en funktion som länge är tillgänglig via Apple Podcasts.

I ett tillkännagivande idag sa Spotify att de introducerar ett 5-stjärnigt system för poddbetyg, vilket kommer att ge nya lyssnare möjlighet att se hur en podcast ses av samhället, i jämförelse med de andra 3 199 999 programmen som finns tillgängliga på plattformen.

Om du är klar med att titta på din Spotify Wrapped för 2021, kan du göra dina favoritprogram en tjänst och göra dem upp till massorna.

Företaget erbjuder redan diagram och personliga rekommendationer, men användarbetyg är väl försenade. Det kommer att hjälpa till att hitta poddar och låta lyssnare stödja sina favoritprogram. Det är inte klart om Spotify kommer att ta hänsyn till detta när de väljer vilka podcaster som ska visas upp för användarna, men det är troligen så det kommer att gå.

“Genom att introducera betyg gör vi det enklare för lyssnare att bestämma när de ska prova en ny podcast som kan vara deras nästa favorit”, sa företaget i ett blogginlägg som tillkännager funktionen. “Eftersom poddbetyg kommer att fungera som den första chansen att locka in nya lyssnare, har de potential att skapa omedelbart intresse.”

Funktionen rullas ut till alla användare där Spotify erbjuder podcast och du kommer att se den under de kommande dagarna.

På andra ställen idag bekräftade Spotify att de har förvärvat ett företag som förvandlar radioprogram till podcaster. Whooshkaa-tjänsten kommer att hjälpa Spotify att få mer ljud från tredje part till plattformen, samtidigt som innehållsskapare stöds genom sitt annonsnätverk.

“Vi tror att den globala tillväxtpotentialen för digitalt ljud fortfarande är till stor del outnyttjad. Genom tillägget av dessa nya verktyg samt det innovativa teamet bakom dem, förstärker vi vårt engagemang för att hjälpa kreatörer, utgivare och annonsörer att inse värdet av denna möjlighet, säger Spotifys innehållschef Dawn Ostroff. “Med Whooshkaa kommer vi att stärka våra ansträngningar för att hjälpa ljudutgivare av alla slag att växa sin podcastverksamhet och skala vår förmåga att hjälpa annonsörer att nå sin publik.”

0 Shares