Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Spotify-grundaren Daniel Ek lovar en investering på 1 miljard dollar i “superföretag”

Spotifys grundare och VD, den mycket framgångsrika Daniel Ek, lovar enorma nyinvesteringar i “superföretag som höjer ribban”.

Spotify är en av de mest anmärkningsvärda framgångshistorierna för tekniska startuper, bland många som har skapats under 2000-talet. De har spridit sin vision globalt och leder en revolution som har återuppfunnit musikbranschen.

Med kunskapen om hur kraftfull investering och tro på en ny produkt kan vara, vill Daniel Ek – Spotifys grundare och VD – ge tillbaka till nya startups och entreprenörer i Europa. Han säger: ”Jag vill göra min del; vi vet alla att en av de största utmaningarna är tillgången till kapital.”

Ek har utlovat 1 miljard dollar i investeringar under de kommande 10 åren i kommande deeptech-projekt eller “moonshot-projekt”. Dessa inkluderar maskininlärning, bioteknik, materialvetenskap och energiföretag och idéer.

Ek tillägger: “Jag blir riktigt frustrerad när jag ser europeiska entreprenörer ge upp sina fantastiska visioner när de säljer tidigt till icke-europeiska företag, eller när några av de mest lovande tekniktalangerna i Europa lämnar för att de inte känner sig värderade här.”

En av Spotifys tidigaste investerare, Shakil Khan, har tweetat ut sitt stöd och antyder att han går i pension för att hjälpa Ek att uppnå sin “europeiska dröm”. Khan investerade nästan hälften av sitt nettoförmögenhet i Ek och Spotify med en tro på företaget och känner så väl till potentialen i växande företag när chansen ges.

Ek fortsätter: ”Europa behöver fler superföretag, både för att ekosystemet ska utvecklas och frodas; men jag tror ännu viktigare att om vi ska ha någon chans att ta itu med de oändligt komplexa problem som våra samhällen hanterar för tillfället, behöver vi olika intressenter, inklusive företag, regeringar, akademiska institutioner, ideella organisationer och investerare av alla. slag att arbeta tillsammans.

“Vi behöver fler superföretag för att höja ribban och kan fungera som en inspiration… Det finns massor av riktigt spännande områden där det finns massor av forskare och entreprenörer just nu runt om i Europa.”