Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Spotify ger nu låtskrivare sin egen sida

Spotify har lanserat en helt ny sida för låtskrivare där alla deras musikbidrag finns.

Spotify har lanserat en ny sida för att samla alla listade verk från de ibland underrepresenterade låtskrivarna. Den nya betan ger låtskrivare ett sätt att dela låtarna de har skrivit och nå en ny publik med deras engagemang med andra artister.

Redan 2018 lade Spotify till extra krediter till musik så att alla som var involverade i att skapa en låt fick den kredit de förtjänar. De gjorde dem synliga för alla att se genom att högerklicka på releaser. Nu leder alla dessa låtskrivarkrediter någonstans.

Låtskrivare som ingår i denna nya beta kommer att vara klickbara på ett spår och lyssnare kommer att skickas till deras nya sida som visar upp alla låtar de har skrivit. Det kommer också att visa deras bästa samarbeten för att enkelt visa vem de jobbar mest med.

Varje låtskrivare som ingår i betan kommer att ha sin alldeles egna “Written By”-spellista som en uppvisning av lättströmmande spår som visar upp deras mest populära bidrag till musik. Dessa nya spellistor kommer att finnas på låtskrivarsidorna och på hemsidan för alla lyssnare.

Artister med egna låtskrivarsidor inkluderar för närvarande Missy Elliott, Meghan Trainor, Fraser T Smith, Teddy Geiger och andra.

Du kan komma i kontakt med Spotify för att visa ditt intresse för att skaffa din egen Songwriter-sida genom att fylla i detta formulär.