Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Spotify for Artists kombinerar team, etiketter och distributörer till en plats

Spotify har gjort det mycket enklare för hela ditt musikteam och supportrar att engagera sig i att pitcha din musik till spellistor, analysera din data och mer.

Det är inte alla som gör det ensamma inom musik och om du har ett team, manager, skivbolag eller någon annan som hjälper dig att få ut det mesta av din musik så är tillgång till ditt Spotify-framträdande avgörande. Spotify har uppdaterat sin Spotify for Artists-plattform så att alla du vill ska ha tillgång till plattformen för din musik kan få den.

Chefer, etiketter, distribution och mer kan hjälpa till att pitcha dina låtar till spellistor. De kan spåra ditt framträdande på Spotify för att hjälpa dig ge dig information om turnédatum, när du ska släppa, var du kan marknadsföra mer. De kan hjälpa dig att försköna din profil och mer på ett och samma ställe.

Spotify sa: “I ett försök att ge artister, chefer och etiketter möjlighet att arbeta tillsammans så sömlöst som möjligt, samlar vi alla på ett ställe. Vi ser fram emot att främja ett bättre samarbete mellan team – särskilt för artister som tecknats på ett bolag.”

LAGHANTERING

Artister, chefer och etiketter kommer att kunna lägga till flera personer i sina team och se en logg över åtgärder som utförts i deras team i Spotify för artister med en ny aktivitetssida.

DATA OCH ANALYTIK

Spotify for Artists-användare kommer att fortsätta att se användbar data och insikter. Etiketter kommer att se data för inspelningar de har rättigheterna till.

KONSTNÄRSPROFIL

Under de kommande veckorna kommer både artist- och etikettteam att kunna göra ändringar i en artistprofil – oavsett om det är att uppdatera en bio eller dela en spellista genom Artist Pick.

MOBIL APP

Och eftersom vi vet att all denna information är bättre när den är lättillgänglig, kommer etiketter som går med i Spotify för artister nu att få tillgång till vår mobilapp, tillgänglig på iOS och Android.

Om du aldrig har använt Spotify för artister har vi delat med dig av alla användbara saker du kan göra med verktygen, med några användbara fallstudier på den här nya webbplatsen.

Vi kommer att fortsätta att ta med Spotify Analytics-användare till Spotify för artister under de kommande månaderna. Spotify Analytics-användare kan förvänta sig att få ett e-postmeddelande från oss med nästa steg inom kort.

Det bästa av allt betyder att vi kommer att kunna släppa nya verktyg och funktioner till artister, managers och etiketter samtidigt, så håll utkik efter fler produktmeddelanden.