Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Spotify är nu League of Legends officiella esports-partner som ger spelarna topplåtar och exklusiva podcaster

Spotify har slagit sig ihop med Riot Games för att ge det bästa inom spellistor och berättelser från LoL-världen till lyssnare över hela världen.

Spotify har anslutit sig till ett flerårigt partnerskap med Riot Games för att bli den första officiella och exklusiva audiostreamingpartnern för League of Legends. Det enorma MOBA-spelet är den största e-sporten i världen med en genomsnittlig publik på 21,8 miljoner minuter i genomsnitt som tittade på VM-finalen förra året.

Det officiella soundtracket för LoL har redan över 4,8 miljoner lyssnare varje månad. Spotify har för avsikt att växa och utöka sitt innehåll tillgängligt för spelare med ett helt nytt nav bara för League of Legends-spelare och fans.

Deras nya nav kommer att innehålla all musik, podcaster och spellistor som Spotify redan erbjuder och kommer att fortsätta växa med nytt dedikerat innehåll. Det kommer att innehålla ett gäng spellistor som är skräddarsydda för att skapa den perfekta bakgrunden för spelare när de njuter av spelet, inklusive deras officiella LoL-spellista och spellistan Road to Worlds 2020.

Spotifys globala chef för konsument- och produktmarknadsföring, June Sauvaget säger: “Vårt samarbete med Riot Games kommer att skapa ett första ljuduniversum i sitt slag för miljontals Spotify- och League of Legends-fans över hela världen. Som den exklusiva – och första någonsin – globala ljudtjänstpartnern för League of Legends planerar vi att skapa en ljudströmningsupplevelse i världsklass för våra användare, vilket gör det enklare än någonsin att upptäcka både musik och podcaster.”

De kommer att lansera en exklusiv ny poddserie, med titeln Untold Stories: Top Moments from Worlds. Serien med 9 avsnitt kommer att följa resan till det 10:e årliga världsmästerskapet i spelet i år. Det kommer att innehålla intervjuer med toppspelare och spelrelaterade hymner.

Riot Games chef för Global Esports Partnerships, Naz Aletaha säger: “Musik och ljud är en inneboende del av vår sport och spel, så vi är glada över att samarbeta med Spotify för att ge våra fans en annan plattform där de kan njuta av den ultimata manifestationen av League of Legends. Spotify tillåter oss att tillsammans utmana möjligheternas gränser när vi blandar sport, teknik, underhållning och musik för att skapa ikoniska upplevelser och innehåll som inspirerar generationer.”