Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Spelläge och Game Porting Toolkit: Förvandla Mac till en spelplattform

Historiskt sett har Mac aldrig varit synonymt med spelskicklighet. Även om en handfull populära titlar är kompatibla med Mac, är de fortfarande en sällsynthet. Detta underväldigande spellandskap fick Apple att introducera Game Mode, vilket genererade stor spänning bland Apple-entusiaster. Låt oss utforska den här nya funktionen och vad den innebär.

Även om titlar som No Man’s Sky, HUMANKIND och Resident Evil Village’s Winter Expansion fungerar ganska bra på macOS, brottas plattformen fortfarande med en brist på krävande AAA-spel. Utan tvekan faller Macen långt ifrån att vara en dedikerad speldator. Men med tillkomsten av macOS Sonoma siktar Apple på att förbättra den befintliga spelrepertoaren genom spelläge.

Macos spelläge

Exakt vad är spelläge?

Game Mode syftar till att ge användarna en mer optimerad spelupplevelse. När de är aktiverade kommer Apple Silicon-processorer att prioritera CPU- och GPU-prestanda, vilket säkerställer en jämnare, mer konsekvent bildhastighet för spel. Dessutom kommer Game Mode att minska ljudfördröjningen och fördubbla Bluetooth-samplingsfrekvenserna för kontroller som Xbox och PlayStation, vilket förbättrar lyhördheten och minimerar ingångsfördröjningen under spelandet.

mac spelläge

Det är viktigt att notera att spelläget är kompatibelt med alla spel, men inte alla Macar. För att komma åt den här funktionen behöver du en Mac utrustad med ett Apple Silicon-chip, även om din Mac är uppgraderad till macOS Sonoma.

macOS Sonomas roll i att lyfta Mac-spel

Tillsammans med förbättringarna och optimeringarna av Game Mode har Apple introducerat ett värdefullt verktyg som kallas Game Porting Toolkit. Med målet att utnyttja den grafiska kapaciteten hos Apple Silicon-processorer på Mac, hjälper denna verktygslåda utvecklare att porta sina spel till plattformen. Lovande resultat är redan uppenbara i titlar som World of Warcraft: Dragonfight, The Medium och ELEX II.

Den här nya verktygslådan syftar till att effektivisera och påskynda processen att föra spel till Mac. Utvecklare kan mäta hur bra deras befintliga spel kan prestera på Mac inom bara några dagar, vilket eliminerar behovet av månader av förberedande arbete och forskning. Dessutom förenklar det konverteringen av spelskuggningar och grafikkod för att fullt ut utnyttja potentialen hos Apple Silicon-processorer, vilket avsevärt förkortar den övergripande spelutvecklingens tidslinjer.

mac spel

Med hjälp av denna verktygslåda kan utvecklare utföra omfattande tester av sina spel på Mac, vilket sparar avsevärd tid. Det hjälper också utvecklare att översätta och konvertera olika spelkomponenter och element, vilket drastiskt minskar ansträngningen som krävs för att portera spel till macOS från månader till bara dagar.

Möjligheten för Mac att utvecklas till en legitim spelplattform har aldrig varit mer uppnåbar. Högpresterande marker som M2 Max visar förmågan att köra de flesta spel smidigt vid höga inställningar, med utrymme för justeringar för att uppnå 60 FPS i många titlar. Vi ser ivrigt fram emot inflödet av nya spel på Mac och kommer att hålla dig informerad om den senaste utvecklingen i denna spännande satsning.