Spela Original Game Boy Tetris över Internet

0 Shares

Tetris tävlingar var en av de första i videospelshistorien. En av de senaste iterationerna av denna titel kom med Nintendos Tetris 99, som är en Tetris Battle Royale där du tävlar mot 98 andra personer. Det finns dock de som föredrar att spela den klassiska titeln på de första konsolerna där den var tillgänglig, och en modder har gått ett steg längre tack vare Spellänk kontakten på konsolen.

Spela online med 1989 Game Boy

Den här kabeln, som inte var mer än en FireWire 400, släpptes först för den ursprungliga Game Boy, och den gjorde det möjligt att spela några spel för flera spelare, såsom F-1 Race, som även tillät fyra spelare att spela med Four Player Adapter. Och tydligen skulle den kunna användas till mycket mer.

De Stacksmashing användaren använder den kabeln ansluten till en Raspberry Pi Pico och den här går till Internet. Med den här lösningen kan två eller flera personer spela med varandra var som helst i världen med hjälp av Game Boy. Dessutom fungerar den även med andra Game Boy-konsoler, inklusive Game Boy färg , Game Boy Pocket , Game Boy Advance och Advance SP , mot vilken det kan spelas som om det vore en multiplattformsspel .

Kan spelas i realtid med andra konsoler

För att åstadkomma en sådan bedrift var användaren tvungen att omvända kabeln för att se hur den fungerade. När han väl visste det skapade han en mjukvarulösning för att hantera kommunikation som inkluderade en Python-server och a WebUSB-gränssnitt . Med detta lyckas han lura Game Boy att tro att två spelare spelar sammankopplade med kabel, men i verkligheten kan det finnas många fler. Dessutom kan andra spelare se din skärm i realtid för att se hur du går framåt i spelet.

I Tetris-spelet fungerar en konsol som värd och genererar 256 slumpmässiga bitar. Dessa 256 pjäser skickas till den andra anslutna konsolen så att de två användarna spelar med samma pjäser och därmed kan avgöra vilken av de två som får högst poäng. I det här fallet är det möjligt att koppla samman dussintals människor och göra, effektivt, en slags Battle Royale tills bara en återstår, eftersom det är servern som genererar bitarna.

0 Shares