Spela med din Xbox via streaming och hemifrån med Windows 10

0 Shares

Xbox Cloud Gaming och Xbox Remote Play kommer till Windows

Spela med din Xbox via streaming

Hittills har Windows-användare varit tvungna att ta till webbläsaren och tillhöra programmet Insiders för att få tillgång till två av företagets mest intressanta tjänster för tillfället: Xbox Cloud Gaming (fortfarande känt av många som xCloud) och Xbox Remote Play .

Med den första vet du redan att du kan njuta av hela katalogen med spel som är tillgängliga på Xbox Game Pass. På så sätt kan du, bara genom att ha en enhet som ger tillgång till tjänsten och en internetuppkoppling, spela hur mycket du vill. Något perfekt för när du är på resande fot eller inte har en dator eller konsol med tillräckligt med ström för att köra dessa titlar. Och det är att alla körs på företagets egna servrar, som skickar dig videosignalen.

Den andra låter dig spela på distans också från en PC eller mobil enhet som är ansluten till din Xbox-konsol. Det är alltså där spelet körs och inte på företagets servrar. Genom att dra fördel av din egen Xbox Series X, Series S eller Xbox One-konsol kan du ansluta direkt från ditt lokala hemnätverk eller genom internet . Något riktigt intressant, även om du kommer att vara beroende av två kopplingar: hemmets och platsen där du ansluter.

Nåväl, nu dessa två alternativ kommer officiellt och för alla genom Xbox-applikation för Windows. Detta har viktiga fördelar, eftersom du inte längre behöver vara beroende av en webbläsare utan du kan använda en inbyggd applikation. Det här är alltid intressant och framför allt mycket bekvämare oavsett hur vana vi är med webbläsaren.

Angående driften, här få eller inga förändringar egentligen jämfört med upplevelsen som avnjuts i webbläsaren. Det vill säga en spelkontroll ansluten via Bluetooth eller USB och ett aktivt Xbox Game Pass Ultimate-abonnemang krävs.

Hur man laddar ner Xbox-appen för Windows

Den nya Xbox-appuppdateringen för Windows är nu tillgänglig i Miscrosofts appbutik. Detta är free, så för att få det behöver du bara gå till den här webbadressen och klicka på knappen Get om du inte har den ännu. Om så är fallet kan du uppdatera och det är allt.

Förutom tillgång till Xbox Game Pass-spelkatalogen och fjärrspel från din Xbox Series X/S och One, låter den här applikationen dig också göra andra saker som att se vad dina vänner spelar, chatta med dem på konsolen, mobil eller datorn och till och med köpa spel, DLC-innehåll och andra tillägg.

Med andra ord förenar applikationen på ett ställe allt du kan göra när det gäller underhållning och tv-spel.

0 Shares