Spela in! Detta var den största DDoS-attacken som någonsin registrerats

Nytt rekord i en DDoS-attack

Specifikt är det en attack där Cloudflare har registrerats 17,2 miljoner förfrågningar per sekund . Det är den största attacken som har registrerats och för att uppnå den, några 28 000 infekterade enheter har deltagit och distribuerat över hela världen, sedan de fanns i 125 länder.

den största DDoS-attacken som någonsin registrerats

A DDoS-attack består av att utföra många förfrågningar på mycket kort tid. Vi talar om tusentals, hundratusentals eller till och med miljoner, vilket är det här fallet. Detta kan göra att en server blir överväldigad och inte kan betjäna användare. Ta till exempel en webbsida som plötsligt börjar ta emot tusentals och åter tusentals förfrågningar per sekund som den inte är kapabel till.

Från Cloudflare indikerar de att denna attack var riktad mot en av deras finansiella kunder. Försvaret av denna innehållsleveranstjänst måste användas på ett bra sätt. Det upptäcktes och mildrades, något som visar att de har ett bra skyddssystem.

Försvarsarbete i dessa fall består i grunden av att analysera inkommande trafik och därmed upptäcka ovanliga toppar. Detta kan visa upp ett DDoS-attackförsök och mildra det så snart som möjligt. I det här fallet talar vi om ett botnät som består av nästan 30 000 infekterade enheter som kunde skicka runt 330 miljoner HTTP-förfrågningar under attackens varaktighet.

Los ataques DDoS en aumento

Mirai skadlig programvara kan ligga bakom denna attack

Cloudflare, som ständigt är vaksam, menar att en variant av Mirai skadlig programvara kan ligga bakom denna attack. Det är ett säkerhetshot vars uppdrag är att infektera enheter av det som kallas sakernas internet, som till exempel kan vara tv-apparater, smarta glödlampor eller övervakningskameror, och få dem att gå med i ditt botnät eller “armé” för att lansera så massiva attacker.

Man måste komma ihåg att Mirai redan var närvarande i några av de största DDoS-attacker i historia, så det är inte förvånande att det i det här fallet är samma skadliga program eller någon variant.

Det är viktigt att undvika DDoS-attacker på routern och andra enheter. Något grundläggande är att hålla all utrustning som är ansluten till nätverket perfekt upp till datum . Normalt kommer denna typ av skadlig programvara att utnyttja en sårbarhet som inte har korrigerats eller upptäcka en dålig konfiguration.

Till slut har Cloudflare upptäckt vad som hittills är den största DDoS-attack som någonsin registrerats. Totalt 17,2 miljoner HTTP-förfrågningar per sekund, som kommer från ett botnät med cirka 28 000 infekterade enheter. Det är viktigt att alltid ha säkerhetsåtgärder på plats, förutom att kontrollera att alla apparater vi har hemma är uppdaterade.

Relaterade Artiklar

Back to top button