Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Spela Fortnite via xCloud gratis på iPhone eller Android

Microsoft har släppt spelet Fortnite gratis, vilket gör det möjligt att spela på iPhone, Android eller vilken annan enhet som helst

Nyligen hade Epic många problem med att lägga ut sitt spel Fortnite på Apple Store. Men från och med idag är problemet löst, eftersom vem som helst kommer att kunna spela genom xCloud utan att behöva betala något, läs mer nedan.

Spela Fortnite gratis på din mobiltelefon

Fortnite gratis via xCloud

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING

Epic Games bestämde sig för att samarbeta med företaget Microsoft och sätter den berömda Battle Royale på praktiskt taget vad som helst med en skärm gratis genom Xbox Cloud Gaming-tjänsten. Spelet är den första titeln free-to-play för att gå med i Xbox Cloud Gaming, och Microsoft säger att allt du behöver för att spela är ett Microsoft-konto och internetåtkomst för din iOS-, iPadOS-, Android- eller Windows-enhet.

Det fungerar via din webbläsare, med pekkontroller och stöd för alla kontroller. Microsoft säger att de kommer att utvärdera feedback för nu, men planerar att ta med fler titlar free-att spela för molnet. För Epic ställer det tillbaka sitt spel för användare som var utelåsta för att de inte kunde installera spelet eller som bara vill spela när de är borta från sina konsoler.

Och för Microsoft kan det föra in fler människor i Xbox-ekosystemet, göra dem medvetna om dess molnspelmöjligheter och kanske sälja ett Game Pass-abonnemang eller två. Fler titlar släpper mobilversioner nu för tiden, men om du kan spela en fullständig konsol- eller PC-nivå på din underdrivna telefon, surfplatta eller bärbara dator gratis, kan det göra mycket för att ändra spelarpreferenser.

Det är lite överraskande att se Epic samarbeta med Microsoft eftersom vi lärde oss under Epic vs. Apple att företagen varit i förhandlingar under en längre tid och att Epic medvetet beslutat att inte ta Fortnite till Xbox Cloud. “Vi såg Microsofts xCloud-satsningar som konkurrenskraftiga med våra PC-erbjudanden,” medgav Joe Kreiner, vice vd för affärsutveckling på Epic. Lär dig hur du spelar Fortnite på din mobiltelefon med stegen nedan:

  1. Gå till webbplatsen www.xbox.com/pt-br/play i valfri webbläsare, eller Klicka här.
  2. När du har loggat in klickar du Spela gratis.
  3. Logga in med ditt Microsoft-konto.
  4. Tryck till sist reproducera.

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING – OTZ

Som redan nämnts kan du spela genom att trycka på skärmen eller använda en kontroll. Berätta nu för oss, vad tyckte du om den här nyheten? Kommer spela? Låt oss veta i kommentarerna nedan.