Spam på iPhone-kalendern och hur man tar bort det

0 Shares

Ursprunget till ett problem som går tillbaka flera år

Att surfa på internet, som allt annat i livet, har sina fördelar och nackdelar. Mottagandet av skräppost är en av de äldsta negativa punkterna på denna tid och det största problemet som du kan hitta i iPhone-kalendern. Det finns många sidor som försöker smyga din reklam genom kalendrar som läggs till din chef på iOS. Och detta har hänt i flera år, sedan man utnyttjade möjligheten som Apple ger för att snabbt lägga till kalendrar för att försöka “smyga” den skräpposten.

Det här är kalendrar som fyller dig med dagar och veckor av påstådda händelser i vars beskrivning du vanligtvis hittar en url som leder till en viss sida som i bästa fall erbjuder produkter och tjänster lagligt. I värsta fall leder de till nätfiskewebbplatser där de försöker utge sig för en butik som kallas Amazon eller Apple för att bluffanvändare . Därför, om du observerar att din kalender har händelser av det här slaget, vanligtvis animerade med emojis och andra karaktärer för att få din uppmärksamhet, tvivla inte på att det är spam.

spam kalender iphone mac ipad

Hur man tar bort dem och/eller förhindrar att de läggs till på din iPhone

Det första du bör göra är att surfa på internet med försiktighet. Om du någon gång ser en oönskad länk för att lägga till en kalender till din enhet, klicka inte på den. Om du har gjort det eller om appen har öppnats direkt för att lägga till den, avvisa den. Om du inte ser alternativet att göra det på grund av ett fel eller om du har märkt att du har lagt till det någon gång av misstag, kan du ta bort det mycket enkelt genom att följa dessa enkla steg:

  1. Öppna Kalender-appen på din iPhone.
  2. Klicka på alternativet “Kalendrar” som finns i den nedre centrala delen.
  3. Leta reda på spamkalendern och klicka på “i” som visas bredvid den.
  4. Svep nedåt och klicka på “Ta bort kalender”.
  5. Bekräfta att du vill ta bort den.

Avsluta spam i kalendern

När du har gjort detta kan du glömma att ta emot meddelanden om pseudo-händelser, samt se hela din agenda kollapsade med dessa tråkiga reklammeddelanden. Det bör noteras att du även kan ta bort dem från en iPad eller Mac där du är inloggad med samma Apple-ID. På samma sätt, om du använder andra iPhone-kalenderappar, kan du också radera dem genom dem.

0 Shares