Sonys ZV-E10 kan vara den perfekta kameran för professionella vloggers

0 Shares

Sony tillkännagav just sin nya ZV-E10 vloggkamera – en efterträdare till den fantastiska Sony ZV-1 som har samma fantastiska vloggningsfunktioner som omedelbar bokeh-effekt men nu ger användarna friheten att byta ut linser.

Sony ZV-1 var en fantastisk vloggingskamera för nybörjare när den först lanserades, men den fasta ZEISS Vario-Sonnar T-linsen hindrade vloggers på pro-nivå från att utöka ZV-1: s kapacitet för att passa en mer anpassad specifikation – vilket är exakt där ZV-E10 kommer in.

Sony ZV-E10 fungerar med alla E-monterade linser i företagets portfölj, så om du redan har en samling Sony-objektiv i ditt lager kan du börja utnyttja E10: s potential direkt från början.

ZV-E10 använder en stor APC-C-sensor som Sony hävdar är ungefär 10 gånger större än vad du hittar i den genomsnittliga smarttelefonen, och med sin större yta tar sensorn bilder som är närmare 6K innan de optimeras i kompatibelt 4K-format.

Det finns nu fler färgalternativ för användarna att välja mellan, med ZV-E10 görs tillgängligt i både svart och vitt färgschema. Det finns inget ord om prissättning eller ett fastställt datum ännu, men när vi har den här informationen kommer den här artikeln att uppdateras i enlighet med detta.

Bortsett från möjligheten att byta ut linser i farten verkar ZV-E10 vara otroligt lik ZV-1, men det är ingen dålig sak. Båda kamerorna drar nytta av att ha en dedikerad knapp för att växla mellan bokeheffekten, medan ‘Product Showcase’ -läget är perfekt för tekniska vloggers eftersom det låter fokus flyttas omedelbart mellan ett motiv och ett objekt som hålls framför linsen.

Ett vindfilter kommer också att ingå i lådan, vilket hjälper ZV-E10: s trekapselmikrofon att fånga ljud tydligt medan du är ute och reser. Som man kan förvänta sig av en vloggkamera kan E10s pekskärm rotera 180 grader så att du kan hålla koll på dina bilder medan du adresserar kameran.

En för dina spelare där ute, du kan till och med använda ZV-E10 som en liveströmningskamera via en enkel USB-anslutning.

Kommer du att hämta Sony ZV-E10? Låt oss veta på Facebook och Twitter @TrustedReviews

0 Shares